Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdagochtend is het eerst vrij zonnig, in de loop van de dag volgt vanuit het zuiden meer bewolking en valt er verspreid een enkele bui. Het wordt flink warmer met een temperatuur oplopend naar 21 graden. Er waait een matige zuidoostenwind. Vanavond en vannacht een regen,- of onweersbui. Het koelt niet veel meer af dan 12 graden. Vrijdag begint de dag bewolkt en valt er eerst enige tijd regen, in de middag is er af en toe zon en bestaat er kans op een regen,- of onweersbui. Het wordt 18 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

Schadevergoeding

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau sleept de Hogeschool Rotterdam voor de rechter.Namens studenten van de bachelor Medische Hulpverlening wordt ruim een miljoen euro schadevergoeding geeist. De school zou verantwoordelijk zijn voor studievertraging. Per student komt de vergoeding neer op 20.000 euro. De opleiding Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulance- en anesthesiemedewerkers. Voor dat werk is een BIG-registratie nodig. De school zou die registratie tot twee jaar te laat hebben aangevraagd.

Zwarthandel

Voor de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo zondag zijn door Feyenoord honderd toegangskaarten geblokkeerd. Het zijn seizoenskaarten en dagkaarten, melde de club woensdag. De tickets werden online aangeboden en verkocht voor woekerprijzen. De clubleiding waarschuwt dat zwarthandel verboden is en dat fans een boete tot 450 euro riskeren. Ook kunnen ze een stadionverbod krijgen. Ook afgelopen zondag, voor het duel met Excelsior, was sprake van zwarthandel, omdat veel fans de wedstrijd graag bij wilden wonen.

Sneeuwkameel

Het schip van de woestijn zwierf ooit over de polaire vlaktes van het huidige Canada. Het was destijds - drie, vier miljoen jaar geleden - een paar graden warmer op aarde dan nu, maar in de winter vroor het toch al flink rond de poolcirkel. Het was al bekend dat de kameel zo'n 45 miljoen jaar geleden in Noord-Amerika is ontstaan. Maar nog nooit zijn zo ver noordelijk fossiele resten gevonden. Canadese paleontologen troffen op Ellesmere-eiland in de Noordelijke IJszee resten aan. Het gaat overigens om een lid van een uitgestorven tak van de kamelenfamilie.

Douane in de fout

Australische douanemedewerkers hebben per ongeluk twee unieke en onvervangbare plantenmonsters vernietigd. Het ging om resten van zeldzame planten die stamden uit de negentiende eeuw. Ze waren in bruikleen gegeven aan Australië door onder meer het nationale natuurhistorisch museum van Frankrijk. Wat er precies is misgegaan wordt onderzocht. Het vermoeden is dat de documenten van de zending niet in orde waren. Volgens een woordvoerder van de douane stond op de verpakking niet duidelijk dat het ging om een zeldzame en kostbare inhoud.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.