Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Holleeder verliest zaak in cassatie

Willem Holleeder moet het restant van een eerder opgelegde gevangenisstraf uitzitten. Hij bedreigde in 2013 in zijn proeftijd na zijn vervroegde vrijlating misdaadverslaggever Peter R. de Vries met de dood. Daarmee overschreed hij de voorwaarden die de raadsheren hem hadden opgelegd. Holleeder kreeg voor de bedreiging vier maanden celstraf, maar het hof vond dat hij ook de resterende straf van een eerdere veroordeling moest uitzitten. Dat was bij zijn vervroegde vrijlating afgesproken.

Medewerkers Jumbo leggen werk neer

Mederwerkers van distributiecentra van supermarkt Jumbo staken voor 2,5% meer loon en meer vaste banen, Eerder voerde vakbond FNV stiptheidsacties, maar die leidden niet tot resultaat. Er zouden enkele honderden mensen op de been zijn. De werknemers zijn van plan de staking vol te houden totdat er goede cao-afspraken gemaakt zijn met Jumbo. De vakbond hoopt dat de staking ertoe leidt dat er minder producten in de winkels liggen, waardoor het concern gedwongen wordt in gesprek te gaan. De 1,5% die Jumbo maandag bood voor april vindt de vakbond onvoldoende.

Rachel Hazes in ziekenhuis

Rachel Hazes (47) is opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze ernstige geestelijke problemen heeft. Volgens haar familie heeft zij maandagavond laat professionele hulp gezocht omdat het leven haar de laatste maanden steeds zwaarder is gaan vallen.

Ze ligt op de psychiatrische afdeling van het Tergooi ziekenhuis. De crisis zou te maken hebben met de familieperikelen rond haar zoon André junior. Door de ruzie heeft Rachel haar in oktober geboren kleinzoon nog altijd niet gezien.

Tekeningen van Cézanne

Bijzondere impressionistische tekeningen vn Manet tot Cézanne zullen in mei tot en met september in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam worden getoond. In totaal worden 34 werken getoond van de impressionisten. De tekeningen zijn afkomstig uit de eigen colletie van de Rotterdamse instelling. Tot de hoogtepunten behoren tekeningen van Manet, Degas, Renoir, Cezanne, Toulouse-Lautrec en Seurat.
Het leeuwendeel van de tekeningen is afkomstig uit de voormalige collectie Koenigs.