Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Natte beurs

Bij botenbeurzen denk je normaal aan water. Maar doorgaans betekent het niet dat de beurs ook onder water staat. Toch gebeurde dit vrijdag bij de opening van botenbeurs Boot Holland in Leeuwarden. Door onbekende oorzaak liep 's ochtends een bassin met 50.000 liter water leeg in de Friezenhal. "En om één uur moest de show opengaan. Het meeste water hebben we gelukkig op tijd weggekregen", aldus een woordvoerder. In het bassin zouden sup-demonstraties, peddelen op een surfplank, worden gegeven. In plaats daarvan kon men peddelen over de beursvloer.

Denk gebruikt nep-accounts

De politieke partij Denk gebruikt op sociale media nep-accounts om de partij te steunen en tegenstanders van repliek te dienen. Aldus de NRC op basis van onderzoek. Volgens de krant zijn er zeker twintig nep-profielen in gebruik op Twitter en Facebook. Er worden foto's gebruikt van mensen die daar zelf niets van weten. Volgens de krant blijkt het gebruik van namaak-accounts uit berichten die leden van de partij via WhatsApp stuurden. De Amsterdamse hoogleraar Rogers denkt dat de valse identiteiten worden ingezet om Denk groter te laten lijken dan ze is.

Kortavonden in het Streekmuseum

In deze donkere wintermaand brengen wij vroegere tijden terug. Verhalenvertelster Stella Speksnijder brengt u in de stemming. Een kopje koffie, Strontkoek en een glas ‘Boerenjongens’ of – meisjes doen de rest.
Wanneer: Donderdagavond 16 februari 2017 Tijdstip: 19.30 uur Entree: € 4,95, inclusief koffie, Strontkoek en een glaasje Boerenjongens. Graag voor 11 februari aanmelden via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl
Of telefonisch via 01805 14866 (er is maar een beperkt aantal plaatsen).

Bouterse is de schuld van alles

Zijn juridische zorgen zijn met het uitstellen van de strafeis voor de decembermoorden voorlopig weer even achter de in Suriname altijd rekbare horizon verdwenen, maar er is nog een hoofdpijndossier voor de Surinamse president Desi Bouterse: de kwakkelende economie. Slechts één op de vijf Surinamers gelooft dat de president het land er weer bovenop helpt.
De voornaamste klacht van de bevolking is, dat alles duurder is geworden, de prijzen zijn verdubbeld en dat de lonen hetzelfde zijn gebleven.

Aanslag verijdeld

Met de arrestatie van drie mannen en een 16-jarig meisje denkt de politie een nieuwe grote aanslag in Parijs te hebben verijdeld. De vier zouden plannen hebben gehad om een bomgordel te laten ontploffen op een toeristische plek in de Franse hoofdstad. In het appartement van één van de mannen, een 22-jarige die bekend was bij de politie van wege zijn radicalisatie, werd de krachtige springstof TATP gevonden. Het opgepakte meisje is zijn vriendin. Volgens de Franse media was zij degene die de aanslag had moeten plegen.

Kapitaal aan drugs aangespoeld

Cocaïne met een straatwaarde van meer dan 58 miljoen euro is vrijdagmiddag aangespoeld op twee stranden aan de Britse oostkust. De paketten, die totaal ongeveer 360 kilo drugs bevatten, zaten in een aantal sporttassen. Een wandelaar ontdekte de tassen op een strand bij de plaats Great Yarmouth en waarschuwde de politie. Later werd een tweede lading drugs op een strand bij de plaats Caister, ongeveer 11 kilometer noordwaarts, aangetroffen. De politie laat weten: U dacht dat het erg was, dat u uw bagage kwijt raakte... Als iemand het wil claimen, wij bewaren het netjes voor u.

Rusland geeft Turkije schuld van ongeluk

Turkije en Rusland liggen in de clinch over wie verantwoordelijk is voor de dood van drie Turkse militairen in Syrië. De drie kwamen om bij een luchtaanval door de Russen. Volgens het Kremlin waren de coördinaten voor de aanvalsdoelen afkomstig van de Turken, maar het Turkse leger ontkent dit. Rusland is bondgenoot van de Syrische president Assad, terwijl Turkije aan de kant van de rebellen staat. De twee landen hebben echter de handen ineen geslagen in de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat.

Het drama Trump

Verbijsterd kijkt de Westerse wereld toe hoe de nieuwe Amerikaanse president als een stier in een porseleinwinkel tekeer gaat. Drie weken aan het bewind en inmiddels heeft hij ruzie met China, Mexico en Australië. En hoe kun je nu ruzie krijgen met Australië? Maar Trump lukt het. Het was misschien verstandig geweest om hem voor hij aantrad een aantal colleges nieuwste geschiedenis te geven, voorts een aantal lessen in diplomatie en staatsinrichting, hoewel dat waarschijnlijk geen zoden aan de dijk zet, omdat de heer Trump ervan overtuigd is ten alle tijden gelijk te hebben.

Rio de Janeiro

In Espírito Santo, de kleine deelstaat ten noorden van Rio de Janeiro, is de politie in staking gegaan vanwege salariseisen, er vielen in korte tijd 121 doden. Inmiddels schijnt daar de orde hersteld te zijn, maar nu dreigt een politiestaking in Rio de Janeiro. Een half jaar na de Olympische Spelen gaat de gaststad gebukt onder chaos en verval. De deelstaat is blut, stadions kwijnen weg en het Olympisch dorp ligt erbij als een spookstad. De Spelen hebben Brazilië elf miljard euro gekost, en verliepen met hulp van het Braziliaanse leger zonder grote problemen, maar nu is de koek op.