Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Aangenaam hoge temperaturen in herfstvacantie

Een warme luchtstroom zorgt komend weekend voor opvallend hoge temperaturen in het hele land. In de zuidelijke provincies wordt het zondag zelfs 22 graden.
Het kwik komt meestal half oktober niet hoger dan 15 graden. "Dit is het schoolvoorbeeld van een fijne Indian Summer-weekend", constateert weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Dankzij een warme luchtstroom uit het zuiden is het zondag naar verwachting in heel Nederland mooi weer. Ook het KNMI spreekt van "vrij warm tot warm herfstweer".

Oudere auto in trek bij leaserijder

Steeds meer leaserijders kiezen voor een auto van 15 jaar of ouder omdat het belastingvoordeel op de zuinige, milieuvriendelijke auto's de laatste jaren is afgebouwd. De lage bijtelling is voor veel modellen afgeschaft. Voor de leaserijders is het daardoor voordeliger geworden om een oudere auto te nemen. Voor de bijtelling van auto's van 15 jaar en ouder wordt gekeken naar de dagwaarde.
Volgens de Bovag is het aantal oudere leaseauto's in twee jaar tijd gestegen met zo'n 50 procent.

Politie doet flinke vangst

In twee huizen aan de Lodewijk Pincoffsweg in Rotterdam-Zuid heeft de politie 630.000 euro cash, zes vuurwapens en 42 kilo cocaïne gevonden. De drugs hebben een straatwaarde van 1,7 miljoen euro. In een parkeergarage bij een van de huizen zijn twee auto's in beslag genomen. De wagens hadden verborgen ruimtes en werden waarschijnlijk gebruikt voor vervoer van drugs of geld.
In de huizen woonden andere mensen dan was geregistreerd. Een 34-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Barneveld zijn opgepakt.

Bejaarden krijgen voorlichting over babbeltrucs

In de Rotterdamse Kuip heeft de gemeente dinsdag een bijeenkomst georganiseerd over veiligheid voor senioren. Ouderen konden er weerbaarheidstrainingen volgen of workshops over babbeltrucs en digitale veiligheid.
Toen er werd gevraagd wie er weleens slachtoffer is geweest van een babbeltruc, gingen er geen handen omhoog. Logsich, zei Alex van der Plas van de Politie "De slachtoffers van een babbeltruc schamen zich vaak enorm." In een speciale workshop gaf de politie voorlichting over babbeltrucs en zakkenrollers.

Opgepakt na achterlaten identiteitsbewijs

Een inbreker die zondagochtend een fiets had gestolen uit een schuur in Hilvarenbeek, kon snel worden opgepakt. De 37-jarige Pool had er zijn identiteitsbewijs achtergelaten.
Op de plek waar de fiets in de schuur had gestaan, vonden de bewoners van het bijbehorende huis aan de Schuttersweg ook nog een telefoon en een bankpas van de dief. De politie ging op onderzoek uit en vond de verdachte en de fiets in een woning aan de Doelenstraat. De verdachte is door de politie meegenomen. De fiets is terug naar de eigenaar.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.