Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kapotte slagboom zorgt voor opstopping

De Algerabrug tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel heeft woensdagmiddag last van een storing gehad. Een van de slagbomen is kapot en gaat niet meer omhoog. Een monteur heeft de slagboom handmatig omhoog gezet. Het verkeer kon daardoor weer doorrijden. De kapotte slagboom zorgde voor flinke drukte voor de brug. De politie moest het verkeer korte tijd uit beide richtingen om en om over één rijbaan leiden.De slagboom stond rond 16.20 uur weer omhoog. Rijkswaterstaat gaat na de avondspits op zoek naar de oorzaak van de storing.

Griepepidemie nog niet voorbij

Het aantal Nederlanders met griepverschijnselen is afgelopen week toegenomen. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen 92 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. De week daarvoor waren dat er 79. Huisartsen zien vooral veel jonge kinderen tot vier jaar en 65-plussers met griep. Het Nivel spreekt echter van een 'milde' griepepidemie.
Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er sprake van een 'epidemie'.

Onderbroekendief opgepakt

Een 33-jarige man zonder vast adres is gearresteerd op verdenking van het leegroven van sporttassen in Aalten en Lichtenvoorde. Uit de tassen stal hij voornamelijk damesondergoed. Onbekend is wat de man wilde met het ondergoed. De man is opgepakt aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen. Na verhoor is hij vrijgelaten. Het komt wel vaker voor dat mannen onderkleding stelen. In het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel liet een man iPhones en portefeuilles links liggen, maar beroofde tien vrouwen van hun ondergoed.

Oud-Beijerland heeft de beste hamburger van Nederl

De beste hamburger van Nederland wordt gemaakt in Oud-Beijerland. De mannen van eetcafé Soffree on fifty-four won de eerste prijs op de Horecava met de "Hamburger Zonder Naam". Eigenaar Dennie Soffree en chefkok Jan Blaak zijn apetrots. "De telefoon staat roodgloeiend met aanvragen van de media en klanten die de beste burger van Nederland willen komen proeven", zegt Soffree.
Het geheim van de BZN-burger is het verse vlees van lokale slager Gert-Jan Schipper

Winterweer in Griekenland

Zware sneeuwval en lage temperaturen hebben het leven in het noorden van Griekenland ontregeld. Doordat het de afgelopen dagen ook nog eens meer dan tien graden had gevroren was het strooizout aangekoekt en kon het niet over de wegen worden verspreid. Veel waterleidingen zijn gesprongen. Ook op eilanden in het noordelijk en oostelijk deel van de Egeïsche Zee ontstonden problemen. Hier en daar is geen elektriciteit. Rhodos beleefde voor het eerst in vijftig jaar lichte sneeuw.

China keurt pandaverblijf goed

Een Chinese delegatie heeft het verblijf voor reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark in Rhenen goedgekeurd. Daarmee is een stap gezet naar de komst van de dieren naar Nederland. Waarschijnlijk komen de panda's in het voorjaar van dit jaar vanuit China naar Nederland, maar is nog niet precies bekend wanneer dit gebeurt, zegt directeur Robin de Lange tegen NU.nl. In september werd het transport van de dieren een half jaar uitgesteld, onder meer omdat het verblijf niet aan de eisen van de Chinezen voldeed.

Rijkswaterstaat maakt Maas schoon na droogvallen

Rijkswaterstaat is woensdag begonnen met het schoonmaken van de bodem van de Maas en het Maas-Waalkanaal. Nu die watergangen deels zijn drooggevallen door het ongeluk bij de stuw van Grave, is zichtbaar geworden dat er veel afval op de waterbodem ligt. Dat kan gevaarlijk zijn voor de scheepvaart als de Maas en het kanaal weer bevaarbaar zijn, aldus een woordvoerster van de dienst. Volgens Rijkswaterstaat is er in het verleden veel oud ijzer en afval in het water gegooid. Ook zijn veel fietswrakken en omgevallen bomen aangetroffen.

Dansles

Gymnastiekvereniging OKK uit Ouderkerk start op donderdag 12 januari weer met een nieuwe serie danslessen voor 45-plussers. Iedere week wordt een gevarieerd programma aangeboden groepsdansen, koppelmixers, volksdans en linedance. Deelnemers wisselen steeds van partner en er worden veel oude hits gedraaid. De lessen worden elke donderdag gegeven t/m 22 juni van 18.45 tot 19.45 uur in De Drie Maenen, kosten 40 euro. De eerste lessen kunnen belangstellenden - zonder enige verplichting - komen kijken.

IJsseldijkconcerten

Stichting IJsseldijkconcerten opent het nieuwe jaar met een concert van het Utrecht String Quartet. Dit ensemble heeft een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekgezelschap. Het kwartet bestaat uit Eeva Koskinen (viool), Katherine Routley (viool), Mikhail Zemtsov (altviool) en Sebastian Koloski ((cello). Gespeeld worden o.m. werken van Haydn, Beethoven en Kabalevsky. Kaarten 15 uero (incl. consumptie) tel. 512856 of 523190. Reserveren via de website.

Computercursus voor senioren

Maandag 16 januari om 09.30 start een computercursus voor senioren in d'Ouwe Backery, Dorpsstraat 19 in Ouderkerk, georganiseerd door het Senioren Convent Ouderkerk. De cursus basis Windows 7,8 en 10 moet senioren vertrouwd maken met de beginselen van de computer, zoals een brief schrijven en opslaan, werken met mappen, bestanden en afbeeldingen. De cursus behelst zes dagdelen van 2,5 uur kosten 79,50 euro incl. boek en USB-stick. Aanmelden via tel 681929 of e-mail verweija@hetnet.nl