Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

Oude bom weg onder woningen

De gemeente gaat een oude niet-ontplofte vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog weghalen onder een woning aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam Middelland. Daarvoor moeten drie panden gesloopt worden en moeten mogelijk duizenden mensen tijdens de ruiming hun huis tijdelijk verlaten. Eind vorig jaar is er een zogenoemd detectieonderzoek gehouden, waarbij een verdacht object is gevonden onder het pand aan de Claes de Vrieselaan 27. De aanwezigheid van de bom was al bekend bij de gemeente.

Drinkwater nog steeds niet veilig in Vlaardingen l

Vlaardingers wordt nog steeds aangeraden hun water koken voordat ze het drinken. Woensdagmorgen werd bekend dat het waterleidingnet in Vlaardingen is vervuild met de E.coli-bacterie.
Waterbedrijf Evides is nog volop bezig met onderzoek naar de E.coli-bacterie. Zo wordt er nog gezocht naar de oorzaak ervan. Het waterbedrijf heeft ook extra water gebracht naar de zorginstellingen in Vlaardingen, om hen te helpen. Het advies om water nog eerst drie minuten te koken, blijft nog twee dagen van kracht.

Verwarde man draait gaskraan open

In Rotterdam-Zuid heeft een verwarde man woensdagavond in zijn huis aan de Strevelsweg de gaskraan opengedraaid. De man dreigde het huis op te blazen. De hele Strevelsweg was sinds half negen afgesloten wegens ontploffingsgevaar. De brandweer is bezigg geweest met gasmetingen. Ook zijn er vanaf een hoogwerker gaten in de ramen geslagen om het gas te laten ontsnappen. Dat is een risicovolle handeling, laat de brandweer weten. Wanneer zuurstof en gas in bepaalde verhoudingen met elkaar mengen, bestaat er een kans op ontsteking.

Bewoner overleden na brand in woonzorgcentrum

Bij een woonzorgcomplex in het Rotterdamse Kralingen heeft brand gewoed op de tweede etage. Daarbij is een bewoner om het leven gekomen. Een andere bewoner raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.De brandweer moest een hoogwerker inzetten om bewoners van enkele nabijgelegen appartementen te evacueren. Een aantal werd nagekeken door ambulancemedewerkers. Er kwam veel rook vrij bij de brand, waarvan de toedracht nog onduidelijk is. Vier woningen zijn niet meer bewoonbaar zijn.

Per ongeluk aangezien voor inbreker

De politie kreeg woensdag een melding over een mogelijke inbreker die zich ophield in de Zwitserlandstraat in Alphen aan den Rijn. Agenten die op de melding reageerden troffen geen inbreker aan, maar een jongen die zijn geliefde wilde verrassen. Rond 15.00 uur kreeg de politie een melding binnen over een jongen die door poortjes rende en op de uitkijk leek te staan. Vanwege de toename van inbraken in deze tijd van het jaar werd er door meerdere agenten naar de jongen uitgekeken. De jongen vertelde de agenten dat hij zijn geliefde had verrast met een roos bij de voordeur.

L'Esperence 125 jaar

De Chr. Gemengde Zangvereniging  l’Espérance, het oudste koor van Krimpen a/d IJssel, bestaat 125 jaar . Om dit bijzondere feit te vieren wordt op zaterdag 18 november een groot jubileumconcert gegeven in de IJsseldijkkerk te Krimpen a/d IJssel. Om dit concert extra luister bij te zetten  werkt mee het Chr. Ensemble Parlando. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Wim Madderom.
De avond begint om 20.00 uur; de kerk gaat open om 19.30 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop). U bent van harte uitgenodigd!

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.