Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

Het weer

Maandag zal de zon geregeld schijnen en vanochtend bestaat er lokaal nog kans op een bui. Het wordt vanmiddag 9 of 10 graden en er waait een zwakke tot matige en aan zee eerst vrij krachtige noordwestenwind, kracht 2 tot 5. In de avond en nacht is het helder en zal op veel plaatsen mist gaan ontstaan. Het wordt koud met een temperatuur die daalt naar 3 graden vlak langs de kust en tot rond het vriespunt landinwaarts. Dat betekent dat het in ieder geval aan de grond op uitgebreide schaal licht gaat vriezen.

Overval tankstation

Het Esso-tankstation aan de Molenlaan in Rotterdam is zondagavond overvallen. Iemand met een witte plastic zak over zijn hoofd kwam binnen en bedreigde een medewerkster met een mes. De medewerkster was rond 7 uur 's avonds alleen in het tankstation in Hillegersberg toen de man binnenliep. Hij dwong haar de kassa open te doen en greep er geld uit. Het geld stopte hij in een blauwe plastic zak en toen ging hij er vandoor.
De overvaller vluchtte vermoedelijk weg in de richting van de Bergse Dorpsstraat. De man is nog spoorloos.

Oplichting

Justitie gaat webshops die klanten mogelijk oplichten harder aanpakken. Als over een webwinkel drie aangiften bij de politie zijn binnengekomen, mogen betaaldiensten het betaalverkeer naar de webshop stopzetten, schrijft het AD. Zo moet worden voorkomen dat nog meer klanten worden opgelicht. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting werkt samen met het OM en twaalf betaaldiensten, zoals iDEAL. Het meldpunt verwacht dat nog meer betaaldiensten gaan meedoen. Branchevereniging Thuiswinkel.org is blij met de strengere aanpak.

Erkenning

De laatste nog levende Ambonese KNIL-militairen krijgen officieel erkenning van Defensie. Volgens De Telegraaf ontvangt de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht de groep volgende maand. Oud-militairen die recht hebben op een medaille krijgen die alsnog. Ook krijgen ze de veteranenstatus. Het koloniale leger bestond van 1830 tot 1950. De actiegroep Maluku4Maluku spreekt in de krant van een historische doorbraak. "De KNIL-militairen hebben gevochten voor het vaderland, maar kregen nooit de waardering waar ze recht op hebben."

Anne Franktrein?

De Duitse spoorwegen overwegen een van de nieuwe hogesnelheidstreinen te vernoemen naar Anne Frank. Deutsche Bahn had een actie georganiseerd waarbij er namen konden worden aangedragen door de deelnemers. Anne Frank is een van de 25 namen die de jury heeft goedgekeurd. De jury zegt dat Anne Frank is gekozen omdat ze voor tolerantie staat. Duitse media zetten vraagtekens bij het plan, omdat het Joodse meisje in 1944 per trein naar het kamp Bergen-Belsen werd afgevoerd, waar ze is overleden.

Spionage stofzuiger

Hackers zijn erin geslaagd om de slimme stofzuiger van LG om te toveren in een heuse spionagerobot. Met de camera in de stofzuiger, die ook als rijdende beveiligingscamera functioneert, konden de hackers rondkijken in het huis van het slachtoffer. De hackers werken als onderzoekers bij beveiligingsbedrijf CheckPoint en wilden met hun hack aantonen dat slimme apparaten van LG niet goed beveiligd zijn. Alle apparaten die met LG's SmartThinQ-app werken, die LG-klanten gebruiken om hun slimme apparaten te besturen, waren kwetsbaar.

Vreemd

Een automobilist is woensdagavond aangehouden, nadat hij met de brandweer ruzie had gemaakt om een parkeerplaats. Die wilde daar met de blusauto staan om bij een brandje aan de Hommel(es)straat in Arnhem te kunnen komen. Twee omstanders die zich ermee bemoeiden, zijn eveneens opgepakt. De automobilist was juist zijn auto aan het parkeren toen de brandweer arriveerde. Die was gealarmeerd voor brand in een wasdroger. De bestuurder stelde het niet op prijs dat de brandweer hem sommeerde de auto elders te parkeren.

Gratis stroom

Duitsers krijgen morgen waarschijnlijk geld toe voor hun energieverbruik. Het zal in Duitsland zo veel waaien dat er mogelijk een recordhoeveelheid aan windenergie wordt geproduceerd en de elektriciteitsprijs voor een dag onder nul zakt, meldt het persbureau Bloomberg. Hoe het bedrag precies wordt verrekend, is onduidelijk. Duitsland is al langer de Europese koploper in het produceren van windenergie. Een derde van de capaciteit van alle windmolens in de EU wordt geleverd door Duitsland.