Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

Nederlandse driekleur in de Kamer

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel van de SGP en de PVV om de Nederlandse vlag op te hangen in de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer.
Volgens ingewijden aan het Binnenhof wordt de Nederlandse driekleur pijlsnel in de nationale vergaderzaal geplaatst.
In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de architect van de Tweede Kamer een obstakel vormt, omdat het plaatsen van een vlag in strijd zou zijn met het ontwerp. Maar de bekende architect Pi de Bruijn laat weten zich niet te verzetten tegen de vlag.

Aftapwet

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft de Tweede Kamer dat het kabinet de uitslag van het referendum over de aftapwet "zorgvuldig in overweging" zal nemen. Volgens Ollongren hebben inlichtingen- en veiligheidsdiensten de wet nodig om hun werk goed te doen. Technologische ontwikkelingen maken het steeds moeilijker om contacten van terroristen en andere kwaadwillenden in de gaten te houden, schrijft ze. CDA-leider Buma zei zaterdag dat hij verwacht dat het kabinet de uitslag negeert.

Kledingbak is een fiasco

Recycling van weggegooide kleding en ander gebruikt textiel werkt niet. Ieder jaar verdwijnen miljoenen kilo's, die voor het goede doel in de kledingbak waren gegooid, in de verbrandingsoven. Kledinginzamelaars spiegelen de samenleving ondertussen een veel te rooskleurig beeld voor. De helft van al het ingezamelde textiel is bestemd voor recycling. Maar grootschalig inzetbare technologie om van gebruikt textiel weer nieuwe stoffen te maken, komt maar niet van de grond, bevestigt de brancheorganisatie VHT (Vereniging Herwinning Textiel).

De opstand in Hongarije 1/2

Uit onvrede met het communistische regime gaan Hongaarse studenten op 23 oktober 1956 in Boedapest de straat op. De studentendemonstratie groeit uit tot een nationale opstand die zelfs door het leger wordt gesteund. Hongaarse militairen bewapenen demonstranten, die de wapens prompt gebruiken om de in Boedapest gelegerde soldaten de stad uit de drijven. In een poging de demonstranten rustig te houden wordt de Hongaarse premier Mátiás Rákosi vervangen door de liberale Imre Nagy.

De Hongaarse opstand 2/2

Tot afgrijzen van Sovjetleider Chroestsjov kondigt Nagy vrijwel direct na zijn aanstelling aan uit het Warschaupact te willen treden. Chroestsjov grijpt keihard in. Een zwaar bewapende legermacht trekt op 4 november 1956 de grens van Hongarije over en rukt op richting Boedapest. De demonstranten verzetten zich fel tegen de komst van het Sovjetleger. Beide partijen lijden zware verliezen tijdens de gevechten in de stad. Uiteindelijk blijkt het Sovjetleger te sterk voor de opstandelingen. Ruim tweeduizend burgers moeten hun verzet met de dood bekopen. Omre Nagy wordt afgezet en geëxecuteerd.

Sfeervolle herfstlunch bij Inloop de IJssel

Een Open Inloop voor mensen die leven met kanker
Op dinsdag 7 november organiseert Inloop de IJssel voor haar (potentiële) gasten een sfeervolle herfstlunch van 13.00 – 14.30 uur. Voor een bijdrage van 2,- p.p. krijgen de gasten herfstsoep, broodjes en beleg, vers fruit en koffie en thee. Locatie: de Vijverhoek, Lage Vijver 2, Krimpen aan den IJssel. Let op: aanmelden voor de Herfstlunch is wel gewenst. Dit kan via inloopdeijssel@gmail.com of via 06-46 49 66 18.
 

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.