Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

Gevaarlijke honden

De gemeente Rotterdam gaat meer actie ondernemen tegen agressieve honden. Wethouders Eerdmans komt met de maatregelen na een aantal ernstige incidenten. Zo raakte in augustus nog een 8-jarig meisje zwaargewond toen het kind werd aangevallen door een pitbull. Acht wijkhand-havers gaan na een speciale opleiding langs bij mensen met gevaarlijke honden. Gebiedscommissies kunnen drukke plekken zoals winkelstraten tot verboden terrein maken voor 21 hondenrassen, die door de overheid zijn vastgesteld als gevaarlijk.

Politieinzet

De politie is het seizoen 2016-2017 bijna 310.000 uren aan inzet kwijt geweest rond voetbalwedstrijden. Dat is ruim 25.000 uur meer dan het seizoen ervoor. De wedstrijden van Ajax en Feyenoord en de huldiging van de Rotterdamse landskampioen kostten de politie in totaal meer dan 25.000 manuren. Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP is die grote inzet te gek voor woorden. "Wat mij betreft gaan we opnieuw de discussie voeren of de voetbalclubs daaraan mee moeten betalen."

Wijkverpleging

Een motie om een bezuiniging op de wijkverpleging tegen te houden, krijgt in de Tweede Kamer van links tot rechts steun. PvdA-leider Asscher lijkt zeven oppositiepartijen mee te krijgen. Ze staan samen voor 71 van de 150 zetels. De SP, GroenLinks, 50Plus, de PvdD, Denk, Forum voor Democratie en de PVV steunen het voorstel. Van de oppositiepartijen doet alleen de SGP niet mee. Die zegt dat er over de wijkverpleging nog moet worden onderhandeld. Asscher kwam al in de eerste termijn van het debat met de motie, wat erg ongebruikelijk is.

Abortuspil

Het nieuwe kabinet trekt het voorstel van oud-minister Schippers in dat het mogelijk moest maken om de abortuspil via de huisarts te krijgen. Met de pil kunnen zwanger-schappen tot 6,5 weken worden afgebroken. Schippers zei vorig jaar dat ze de wet wilde veranderen in de hoop dat het aantal abortussen in een kliniek zou afnemen. Het CDA en de ChristenUnie, die nu in de regering zitten, verzetten zich tegen het verruimen van de regels. De twee partijen denken dat vrouwen sneller voor abortus zullen kiezen als ze daarvoor een recept bij de huisarts kunnen halen.

Aftapwet

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft de Tweede Kamer dat het kabinet de uitslag van het referendum over de aftapwet "zorgvuldig in overweging" zal nemen. Volgens Ollongren hebben inlichtingen- en veiligheidsdiensten de wet nodig om hun werk goed te doen. Technologische ontwikkelingen maken het steeds moeilijker om contacten van terroristen en andere kwaadwillenden in de gaten te houden, schrijft ze. CDA-leider Buma zei zaterdag dat hij verwacht dat het kabinet de uitslag negeert.

Navigatieprobleem

Een Amsterdammer volgde naar eigen zeggen zijn navigatie, maar zorgde tegelijkertijd voor een gevaarlijke verkeerssituatie. Toen de politie hem aansprak op zijn rijgedrag, bleek dat hij ook nog 1200 euro aan boete's open had staan. De Amsterdammer stond midden op de IJsselallee stil, hij wilde linksaf slaan. De man was echter de voorsorteervakken al voorbij gereden, afslaan kon niet meer. De vakken stonden ook al vol met andere voertuigen.
De politie sprak hem aan op zijn rijgedrag, de bestuurder verklaarde dat dit het allemaal door zijn navigatie kwam.

Alleen naar school

Italiaanse ouders zijn sinds september verplicht om hun kind naar school te brengen en aan het einde van de dag weer op te halen. Als ze niet komen opdagen, zal de onderwijzer de politie inschakelen. Want aan de nieuwe maatregel wordt niet getornd: vanaf dit schooljaar mogen kinderen tot veertien jaar oud het traject tussen school en huis niet meer zelfstandig afleggen. Honderden Italiaanse scholen hebben in een brief aan ouders gemeld dat zij niet langer juridisch verantwoordelijk willen zijn voor mogelijke ongevallen onderweg.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.