Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Het is vrijdag bewolkt met plaatselijk soms ook motregen. In de middag breekt de zon af en toe door, maar een enkele bui blijft mogelijk. Het wordt 10 tot 12 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind, 4 of 5 Bft. Aan zee waait het soms hard, 7 Bft, op de Wadden vanmiddag misschien stormachtig, 8 Bft. Het weekend verloopt wisselvallig. Zaterdag passeert in de nacht en ochtend een regengebied, daarna breekt de zon door en vallen er buien. Het wordt 8 tot 10 graden. Ook zondag vallen er buien, soms met hagel, en wordt het hooguit 8 graden.

Zes appartementen onbewoonbaar na flatbrand

Een deel van de gedupeerden in een seniorenflat in Rotterdam-Alexander kan over een paar weken pas terug naar huis. Zes appartementen zijn na de brand van woensdagavond voorlopig onbewoonbaar geworden. De appartementen hebben vooral veel rookschade opgelopen. Voor de gedupeerden wordt vervangende woonruimte geregeld. De brand ontstond door kortsluiting in een meterkast. Het hele complex werd meteen ontruimd. Ouderen van bijna dertig appartementen hebben de nacht op een andere plek doorgebracht.

Metoo-slachtoffers: meld je zo snel mogelijk

Slachtoffers van seksuele intimidatie of misbruik moeten zich zo snel mogelijk melden bij de politie of een centrum voor seksueel geweld. Dat liet het Openbaar Ministerie donderdag weten in een reactie op de metoo-beschuldigingen. Het is voor het eerst dat justitie zich hierover uitlaat.
Omdat het in zedenzaken moeilijk is bewijs rond te krijgen, is het onderzoek volgens het OM gebaat bij een snel verloop en zo weinig mogelijk beïnvloeding van verklaringen.

Vocal Group Jade wint 1e prijs Topklasse BalkTOPfe

Vocal Group Jade uit Krimpen aan den IJssel heeft j.l. zaterdag de eerste prijs gewonnen in de TOPklasse voor grote koren op het nationale BalkTOPfestival!
Het BALK TOPfestival is het grootste festival voor lichte koormuziek in Nederland.  Het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van amateur koorzang lichte muziek, verzamelt zich vanuit alle windstreken op één plek om elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken, om zich onderling te meten.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.