Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 24 september 2002

Kabelkrant maandag 23 sept.

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks actueel wordt uitgezonden in Krimpen- en Ouderkerk aan den IJssel. Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:
Lokale Omroep Krimpen,
red. kabelkrant
Postbus 279
2920 AG Krimpen a/d IJssel
of faxen naar: 0180 55 20 11
internet: www.lokaleomroepkrimpen.nl

Het weer

Maandag mooie Hollandse luchten en veel zonnige perioden. Bij zee is er nog kans op een bui. Er staat een matige noordoostenwind en de temperatuur ligt rond de 15 graden.

Dinsdag minder wind en meest droog met geregeld zon. Het wordt hoogstens 15 graden.

Busongeluk in Turkije

Bij een busongeluk in Zuid-Turkije is een Nederlandse passagier omgekomen en zijn elf anderen gewond van wie twee zwaar.

Het ongeluk gebeurde bij Manavgat toen de chauffeur een hartaanval kreeg. EuroCross International heeft namens de alarmcentrales een team uitgezonden om de slachtoffers bij te staan.

Toestand Prins Claus bevredigend

Prins Claus ligt in het AMC niet langer aan de beademing. Wel wordt hij nog verzorgd op de intensive care. Zijn toestand is "bevredigend"

De prins werd dinsdag opnieuw opgenomen voor een infectie aan de luchtwegen.

Uitslag Jongdierendag

De uitslag van de zaterdag gehouden jongdierendag van de Pluimvee- en Konijnenfokkersver. Krimpen a/d IJssel e.o:
Kampioenen:
-grote hoenders: dhr. Paaks
-dwerghoenders: dhr. J.J. Visser
-duiven: dhr. Jac. de Wit
-konijnen: dhr. J.v.d. Spoel
Kampioenen jeugdleden:
-grote hoenders: Rick en Laura Dekker
-dwerghoenders: Frans Goudriaan

SPD grootste partij in Duitsland

Bondskanselier Gerhard Schroder lijkt met de uitslag van de parlementsverkiezingen een tweede ambtstermijn te hebben afgedwongen. Zijn sociaaldemocratische SPD blijft in de voorlopige einduitslag, ondanks een verlies van 2%, de grootste partij in de Bondsdag.

De christendemocratische CDU/CSU van Edmund Stoiber blijft de tweede partij met 248 zetels. De groenen werden derde met 55 zetels en de liberale FDP vierde met 47 zetels.

Felicitatie via de Kabelkrant

U kunt via de kabelkrant een familielid, vriend of kennis een felicitatie schenken.
Lever uw tekst, met eventueel een (digitale) foto, 14 dagen voor de gewenste datum aan bij de redactie in de studio van de LOK in het ontmoetingscentrum De Tuyter, elke dag tussen 10.00 en 11.00 uur.
De kosten per felicitatie, deze staat 24 uur in de kabelkrant, zijn € 13,50 excl. BTW zonder foto en € 18,- excl. BTW met foto.
Info: 0180 51 62 80.

Paniek door aardbeving in GB

Grote delen van Engeland en Wales zijn vannacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter. Het epi-centrum lag in Midden- Engeland. De beving was de krachtigste in het land in tien jaar.

In Londen was de beving ongeveer een halve minuut te voelen. Op verzoek van bezorgde bellers heeft de brandweer een aantal gebouwen geinspecteerd. Zware schade is niet gemeld.

Jeugdnatuurwacht

Deze week op woensdag, donderdag en vrijdag houdt de Jeugdnatuurwacht introductiedagen voor de nieuwe leden. In diverse basisscholen wordt verteld wat de Jeugdnatuurwacht zoal doet en dat kun je ook lezen in het clubblad 'Dwars door de natuur".

Op vrijdag worden in Her Kompas de nieuwe leden geinstalleerd door de heer A. Prins.


Zwemmen: De Lansingh 1/3

Dit weekend ging op twee fronten voor de Krimpense zwemploeg de ZRO-competitie weer van start. Het eerste team van de Lansing komt al enige jaren uit in de A-afdeling en het tweede voor de 2de keer in de C-divisie.

Het tweede team kon zich door allerlei oorzaken niet volledig inzetten waardoor de ploeg in Barendrecht als laatste eindigde, met slechts derde plaatsen voor Jens van Us en Wendy Mets op resp. 200 mtr rug- en 50 mtr vrijeslag .

Zwemmen: De Lansingh 2/3

In Dordrecht haalde het eerste team veel betere resultaten. De ploeg zwom zich naar de eerste plaats in de competitie. Er werden de nodige clubrecords verbeterd. Zo zwom Sabrina van Vuuren een nieuwe toptijd op de 200 mtr vlinder in 3.04.00.

Ook de jongens op de 4 x 50mtr estafette waren iedereen te snel af en Sietske Visser haalde brons op 200 mtr rugslag en goud op 100 mtr wisselslag.

Zwemmen: De Lansingh 3/3

In haar leeftijdsgroep haalde Renata vd Berg op de 100 mtr wissel goud in 1.12.57 (clubrecord). Jaap Soet haalde op die afstand brons.
Stefan Groeneweg 400 mtr vrije slag: brons in 4.32.61 (clubrecord) en goud op 50 mtr rug- en 100 mtr vrijeslag. 200 mtr schoolslag Elisa vd Wal (goud) en Sabrina van Vuuren (zilver) en op 100 mtr vrij net andersom. Alysia van Horik en Melissa de Bruyn beiden brons op resp. 100 school en 50 vrij en de damesestafetteploeg werd tweede.

LOK-Radio

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
Kabel87.5 MHzStereo met RDS
Ether106.0 MHzMono met RDS

Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, redactie radio, Postbus 279,
2920 AG Krimpen aan den IJssel,
of faxen naar: 0180 55 20 11.
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl

Radio Vrolijk 16 jaar op dreef

De Lokale Radio - en Televisie Omroep Vrolek is al 16 jaar een vertrouwd geluid in Lekkerkerk. Zaterdag werd dit heugelijke feit gevierd met een feestelijke radiodag.

Ter gelegenheid van dit jubileum is er een speciale infomatiekrant verschenen waarin de omroep de luisteraar een ruime blik geeft op de vele programma's die wekelijks worden uitgezonden. De LOK wenst hun etherburen veel succes met hun verdere activiteiten.

Dat ons loflied vrolijk rijze

Het programma met gewijde muziek.
Maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur via de LOK.
Heeft u een muzikaal verzoekje als felicitatie of als groet, of wilt u iemand bemoedigen?

Schrijf dan naar L.O.K.-radio, postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel.

Samenstelling en presentatie: Nel van Zwienen en Meiny Zwijnenburg.

Programma EL-O-Kay Ranch

Maandag 23 september van 20.00 tot 21.00 uur zendt de LOK het country en western-programma EL-O-Kay Ranch uit.
In de 'Grand Ole Opry' van de Krimpenerwaard de mooiste bluegrass, folk en countrymuziek met herinneringen aan Dottie West en speciale aandacht voor 'Willie Nelson'.
Tevens een overzicht van country evenementen in de regio.
Dinsdag 24 september wordt dit programma tussen 10.00 en 11.00 uur herhaald.

Beperkte Dijkbewaking

Maandag 23 september van 21.00 tot 22.00 uur zendt de LOK het politieke programma Beperkte Dijkbewaking met Lourens Portasse uit.
Deze keer:
- Een uitgebreid gesprek met de burgemeester.
- Informatie over actuele politiek.

Dinsdag 24 september van 9.00 tot 10.00 uur wordt dit programma herhaald.


Oproep aan sportverenigingen!

Het nieuwe seizoen staat voor de deur.

De LOK-KABELKRANT plaatst graag uw sportberichten. Elke week het wedstrijdprogramma. Ook de andere verenigings-activiteiten krijgen een plaats.
Berichten naar:
LOK, red. Kabelkrant , Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel. Of per fax 0180-552011. Ook kunnen berichten worden afgegeven in de studio in De Tuyter.

Bijeenkomst PCOB

De PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) komt op 24 september bijeen in de Rank. U wordt meegenomen met een treinreis naar Oost- Siberie. Er wordt niet alleen veel verteld, maar er is ook veel te zien. Aanvang 14.00 uur.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Er is plaats genoeg dus breng uw vrienden of vriendinnen mee ! Entree gratis. Meer info: tel. 180- 513 094.
Reclame Garage Broere

Koffieochtend voor vrouwen

Vrouwen in de geestelijke vernieuwing, dat is het thema voor de koffieochtend voor vrouwen uit Krimpen en omstreken, op 8 oktober in het kerkelijk centrum "De Ark", aan de Burg. Aalberslaan in Krimpen. De koffie staat vanaf 09.15 uur voor u klaar !! Voor kinderen is oppas aanwezig.

Dominee H. Eschbach wil deze prikkelende stelling anno 2002 nader komen toelichten. De entree is vrij, dus neem uw vriendinnen mee !


EHBO-cursus

Helaas zijn er in Nederland nog steeds te weinig mensen die eerste hulp kunnen verlenen bij ongeval of ziekte. Daarom start de vereniging EHBO Krimpen a/d IJssel op 1 oktober een EHBO-opleiding.

Meer info: Gezondheidscentrum, Meerkoetstraat 79, in Krimpen aan den IJssel. Tel. 0180 - 520 190. Kosten € 140,00.

Jeu de Boules

De vereniging in 1995 opgericht, zoekt nieuwe leden. Er wordt gespeeld op banen op het Koag- terrein aan de Driekamp, op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. Maar ook op maandagavond vanaf 19.00 uur.

Man/vrouw, echtparen, jong of oud, het maakt niet uit. De spelregels zijn zo aangeleerd. Reserve boules zijn aanwezig. Bewegen en buitenlucht is goed voor u!! Meer info via tel. 0180- 513 692 of 522 618.

Doordenkertjes

Iedereen heeft iets,
wat anderen niet hebben.

Voor elk vraagstuk is er
wel een passende oplossing.

De ogen die vertellen,
wat de lippen achterhouden.

S.O.S. Scheepsspullen gevraagd

De Openbare Bibliotheek in Krimpen gaat in de Kinderboekenweek van 2 t/m 12 oktober buitengaats. Daarom wordt gezocht naar scheeps- en zeemateriaal, bijv. een kleine houten boot, een scheepsbel of toeter.

Ook wil de bieb graag in kontakt komen met mensen die vanouds een band met zoet- of zoutwater hebben.
Bel of mail met de Openbare Bibliotheek 513 995, e-mail dietwagter@hotmail.com of obkrimpn@luna.nl

Jeugdnatuurwacht

Deze week op woensdag, donderdag en vrijdag houdt de Jeugdnatuurwacht introductiedagen voor de nieuwe leden. In diverse basisscholen wordt verteld wat de Jeugdnatuurwacht zoal doet en dat kun je ook lezen in het clubblad 'Dwars door de natuur".

Op vrijdag worden in Het Kompas de nieuwe leden geinstalleerd door de heer A. Prins.


Hier uw reclame

Sportnieuws (voetbal)

Ajax moet het woensdag in het duel tegen Internazionale stellen zonder John O'Brien. Hij liep een achillespees blessure op tegen RBC.

Jari Litmanen moest ook tegen RBC na negen minuten het veld verlaten met een hamstringkwetsuur. Abubakari gaat vanwege een rode kaart niet mee naar Italie. In totaal gaat Ajax met 19 spelers naar Italie.