Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 26 augustus 2002

Kabelkrant maandag 26 augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks actueel wordt uitgezonden in Krimpen- en Ouderkerk aan den IJssel. Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:
Lokale Omroep Krimpen,
red. kabelkrant
Postbus 279
2920 AG Krimpen a/d IJssel
of faxen naar: 0180 55 20 11
internet: www.lokaleomroepkrimpen.nl

Het weer

Maandag:
Geregeld zon, later bewolkt met kans op een (onweers)bui
Temperatuur: 22 graden.
Matige noord- tot noordoostenwind

Dinsdag:
Bewolkt met buien, later opklaringen
Temperatuur: 22 graden.
Matige noordenwind.

Milieutop geopend

In Johannesburg is de Milieutop voor Duurzame Ontwikkeling geopend. In de komende twee weken zullen zosn 100 regeringsleiderd en diplomaten afspraken proberen te maken over economische groei voor de armste landen zonder dat de milieuvervuiling daardoor toeneemt.

Waarnemers zijn pessimistisch over de resultaten. Met name de VS weigert strakke afsprasken te maken en concessies aan de ontwikkelingslanden te doen.

Jantje Beton Loterij

Gedurende de maand september worden door schoolkinderen Jantje Beton loten verkocht. De ene helft van de opbrengst is bestemd voor de school voor iets extra's, de andere helft voor projecten van Jantje Beton.

Aantrekkelijke prijzen zoals breedbeeld-tv, dvd speler, twee fietsen enz. De loten kosten 1 ½ euro per stuk, trekking 21 november.


Enquete bouwfraude

De tweede week van de enquete van de bouwfraude is begonnen met de verhoren van (oud)werknemers uit de installatiebranche. De commissie wil weten of ook in deze sector illegale prijsafspraken zijn gemaakt.

Later vandaag komt de mislukte aanbesteding van de waterkering bij Kampen aan de orde. Vermoed wordt dat hierbij illegale prijsafspraken zijn gemaakt.

Paus niet naar Filipijnen

Paus Johannes Paulus II heeft zijn geplande bezoek aan de Filipijnen voor januari 2003 afgezegd. Een reden hiervoor is niet gegeven.

Eerder had het Vaticaan al gemeld dat het bezoek afhing van de gezondheid van de paus.
Reclame De Zelling
Reclame De Zelling

LTO wil vergoeding regenschade

LTO Nederland gaat bij de overheid aankloppen voor een vergoeding van de schade door de stortvloed aan regen op zaterdag. Opnieuw is veel schade aan de gewassen aangericht.

In Krimpen beperkte de overlast zich tot ondergelopen straten en toegangspaden. De Hobbemalaan tussen Jan Steenstraat en Lansing stond geheel blank en dat gold ook voor delen van de Jan Steenstraat.

Meer eruit dan erin.

De bevolking van Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 39.000 gegroeid, meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Begin 2001 was de toename nog 51.000.

Dalende immigratie en stijgende emigratie zijn de oorzaak van de terugloop.

Debat Schröde - Stoiber onbeslist

Het debat tussen bondskanselier Schröder en zijn opponent Stoiber heeft geen eenduidige winnaar opgeleverd. Uit twee kijkersonderzoeken kwam Schröder als winnaar naar voren, maar een derde sprak zich uit voor Stoiber.

De kandidaten waren zeer aan elkaar gewaagd. In het eerste verkiezingsdebat op TV uit de Duitse geschiedenis werd vooral gesproken over werkgelegenheid, belastingen en buitenlands beleid.

Steekwonden bij beroving

Op de Oostzeedijk Beneden liep afgelopen nacht een 34-jarige vrouw drie steekwonden op toen een onbekende man haar trachtte te beroven van haar mobiele telefoon. De man maakte zich daarna zonder buit uit de voeten. Het slachtoffer werd met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum waar bleek dat er geen fatale delen waren getroffen.

De vriend van de vrouw die door het raam van zijn huis de dader zag wegrennen heeft de politie een signalement doorgegeven.

EHBO-cursus

Helaas zijn er in Nederland nog steeds te weinig mensen die eerste hulp kunnen verlenen bij ongeval of ziekte. Daarom start de vereniging EHBO Krimpen a/d IJssel op 1 oktober een EHBO-opleiding.

Aanmelden: Alleen op dinsdag 3 september tussen 20.00 en 21.00 uur in het Gezondheidscentrum, Meerkoetstraat 79, in Krimpen aan den IJssel. Kosten € 140,00.
Info: 0180- 52 01 90.

Crimpenerhof vraagt uw hulp

Het Streekmuseum Crimpenerhof is bezig met het samenstellen van een bijzonder fotoboek over Krimpen aan den IJssel in de twintigste eeuw, met als titel "Focus op uw woonplaats".

Over de periode 1930-1970 vraagt het museum aan u, wanneer u over foto's beschikt uit die tijd, deze tijdelijk af te staan aan het museum. U krijgt ze weer terug. U kan de foto's zelf brengen of u aanmelden via tel. 0180- 514 866.

Speelweek Ouderkerk van start

Met een spectaculaire opening door de burgemeester met het hijsen van de speelweekvlag en het loslaten van Rabobank-ballonnen wordt dinsdag de speelweek van Ouderkerk op het terrein aan de Sportlaan geopend.

Het fraai verzorgde programmaboekje biedt tal van leuke activiteiten zoals een tentenkamp, miss - en misterverkiezingen, een viswedstrijd en op de slotdag een kinderrommelmarkt. Er zal veel te vertellen zijn op de eerste schooldag volgende week.

S.O.S. Scheepsspullen gevraagd

De Openbare Bibliotheek in Krimpen gaat in de Kinderboekenweek van 2 t/m 12 oktober buitengaats. Daarom wordt gezocht naar scheeps- en zeemateriaal, bijv. een kleine houten boot, een scheepsbel of toeter.

Ook wil de bieb graag in kontakt komen met mensen die vanouds een band met zoet- of zoutwater hebben.
Bel of mail met de Openbare Bibliotheek 513 995, e-mail dietwagter@hotmail.com of obkrimpn@luna.nl

Kringloopwinkel met vakantie

De Kringloopwinkel is tijdens de zomervakantie gesloten. Op maandag 2 september om 09.00 uur bent u weer welkom. Aanmeldingen tijdens de vakantieperiode is niet mogelijk.

De kledingcontainers in Krimpen en Nederlek zijn verwijderd. Rond 30 augustus a.s. worden ze weer terug geplaatst.

Geen Chemokar

In de vakantiemaand augustus laat de chemokar verstek gaan. Vanaf maandag 2 september kan men het chemisch kleinafval weer afleveren bij de kar op de bekende standplaatsen.

De Dienst Openbare Werken, Stormsweg 9, in de Stormpolder is wel van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 16.15 uur geopend gedurende de zomermaanden.

Felicitatie via de Kabelkrant

U kunt via de kabelkrant een familielid, vriend of kennis een felicitatie schenken.
Lever uw tekst, met eventueel een (digitale) foto, 14 dagen voor de gewenste datum aan bij de redactie in de studio van de LOK in het ontmoetingscentrum De Tuyter, elke dag tussen 10.00 en 11.00 uur.

De kosten per felicitatie, deze staat 24 uur in de kabelkrant, zijn € 13,50 excl. BTW zonder foto en € 18,- excl. BTW met foto.
Info: 0180 51 62 80.

Beperkte Dijkbewaking met vakantie

Het politieke programma Beperkte Dijkbewaking van Lourens Portasse is met vakantie.

In september start het programma, op de maandagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur, weer op volle kracht.