Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 19 juli 2011

Kabelkrant dinsdag 19 juli

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks, via het kabelnet, actueel wordt uitgezonden in Krimpen aan den IJssel.
Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:

LOK redaktie kabelkrant, Postbus 279,
2920 AG Krimpen a/d IJssel,
tel. 55 21 11, fax: 55 20 11,
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Het weer

Dinsdag na een zonnige start volgt in de middag de bewolking. Later op de dag wordt de kans op een regen of onweersbui steeds groter. Bij een matige zuidoostenwind wordt het ca. 20 graden.

De komende dagen blijft het wisselvallig. De temperatuur blijft rond de twintig graden draaien.

Dubbele moord Middelburg

In een huis in Middelburg is een echtpaar om het leven gebracht. Een vrouw van 55 jaar werd dood in de woning gevonden. De man (59 jaar) werd zwaar gewond gevonden. In een ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen.

De dader zou een bekende van het slachtoffer zijn. Momenteel is hij voortvluchtig. Over wat er mogelijk is gebeurd, is niets bekend.

Id-kaart met vingerafdruk

Een Utrechter die vingerafdrukken weigert af te staan, heeft geen recht op een identiteitskaart. Volgens de rechter is het wettelijk niet mogelijk om zo'n kaart aan te vragen zonder dat daarvoor vingerafdrukken zijn afgenomen.

De man spreekt van privacyschending en vreest voor misbruik. Volgens de rechter is die angst onterecht. Ook worden de afdrukken niet centraal opgeslagen.

Vruchteloos overleg

Hoge Amerikaanse diplomaten hebben dit weekend in Tunesie een gesprek gehad met vertegen-
woordigers van Libie. De Amerikanen spreken over geen onderhandeling maar over de boodschap dat Kadhafi moet opstappen.

Libie zegt dat elk vredesinitiatief welkom is, maar buitenstaanders moeten niet denken dat ze kunnen beslissen over de toekomst van Libie.

Wenen levert ex-premier uit

Oostenrijk heeft oud-premier Sanader van Kroatie teruggestuurd naar Zagreb waar hij nu in een cel zit. Kroatie vroeg om zijn uitlevering om hem voor corruptie te berechten.

Sanadar was van 2003 tot 2009 premier. In december werd hij in Oostenrijk gearresteerd. Lange tijd heeft hij zich verzet tegen de uitlevering omdat hij zich niet schuldig voelt.

Winnaar heeft zich niet gemeld

De Britse man of vrouw die een recordbedrag van 185 miljoen euro in de Euro Millions lottery won, heeft zich nog niet gemeld. Mogelijk is de winnaar met vakantie.
''Dat het enkele dagen duurt voor een winnaar zich meldt, is niet ongewoon'', aldus een woordvoerster. De winnaar heeft zes maanden de tijd, anders gaat de 185 miljoen aan zijn of haar neus voorbij. Nog nooit heeft een speler in de Euro Millions Lottery zo'n hoog bedrag gewonnen.

Nijmeegse Vierdaagse

Deze week is de 95e editie van de Vierdaagse in Nijmegen van start gegaan. Meer dan 70 landen zijn vertegenwoordigd. Ruim 44.000 wandelaars hebben zich aangemeld. De eerste vierdaagse vond plaats in 1903 met 306 deelnemers, voornamelijk militairen. Sinds de jaren 30 overheersen de burgers het wandelfestijn. Het record staat op 66 keer. In beide wereldoorlogen vond de vierdaagse niet plaats.

De EHBO is met 400 man aanwezig voor alle ongemakken.

Nog niet genoeg regen

De afgelopen drie dagen is op een aantal plaatsen tussen de 100 en de 130 millimeter regen gevallen, aldus het KNMI. Het landelijk gemiddelde is 73 millimeter voor de hele maand juli. Je zou dus denken, dat wij ons neerslagtekort hadden weggewerkt, maar nee. Voor de stortbuien van afgelopen week hadden wij een neerslagtekort van 200 millimeter. Dat is wel minder geworden, maar staat nog steeds op 125 millimeter. Er komt nog veel meer regen aan, dus het tekort zal waarschijnlijk kleiner worden.

Zwembad De Lansingh 1/3

Sinds maandag 4 juli wordt in Zwembad De Lansingh recreatief gezwommen door de jeugd. De tarieven en openingstijden in verband hiermee gelden gedurende de zomervakantie dus tot en met 14 augustus.
Openingstijden maandag t/m vrijdag:
10.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 22.00 uur.
In het weekend:
10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de recreatieve uren wordt rekening gehouden met de banenzwemmers.

Zwembad De Lansingh 2/3

Gedurende de gehele zomervakantie zijn er woensdagmiddag 'Watergames', stoere spelactiviteiten in het water. Dinsdag en donderdag zijn er leuke opblaasbare speelobjecten in het water en op de andere dagen drijven er vlotten en surfplankjes rond en kan men over een loopbrug rennen.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een speciaal vakantietarief van €2,70, anderen betalen het normale tarief.

Zwembad De Lansingh 3/3

Tijdens de zomervakantie gaan de volgende activiteiten gewoon door:
Banen zwemmen tegen laag tarief op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 8.45 uur, 16.00 tot 17.00 uur en 21.15 tot 22.00 uur.
Minder validezwemmen op dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur
Zwangerschapszwemmen op woensdag van 9.00 tot 10.00 uur.
Aquasport op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur.
Particuliere zwemles tussen 9.00 en 10.00 uur.

Ophalen oud papier wijk 3

Vrijdag 22 juli wordt het oud papier door de AVR-auto opgehaald in Wijk 3.

Boveneind, IJsseldijk, Lekdijk, Verbindingsweg.

Zet de blauwe bak dus tijdig buiten.

Nieuws in het kort

- In Gasselterboerveenschemond in Drenthe zijn twee kippenschuren afgebrand. Daarbij zijn 170.000 kippen omgekomen. De brand brak om 05.00 uit. De brandweer kon geen kip meer redden.

- De laatste spaceshuttle is weer op weg naar de aarde. Vanmorgen vroeg is de Atlantis losgekoppeld van het ruimtestation ISS. Donderdag wordt hij op de aarde terug verwacht.

Kerkblad vraagt vrijwilligers

Gezocht wordt in de wijk Langeland naar een disrtibutieadres voor het Krimpens kerkblad. De distributeur reikt de bladen uit aan de bezorgers. De ingangsdatum is de editie 17 van 9 september. Eén keer per twee weken op donderdag na 18 uur, na de ontvangen Kerkbladen verdeeld te hebben in 14 stapeltjes van circa 35 stuks, de bezorgers een stapeltje uitreiken met hun vaste vergoeding. Voorts mutaties en adreswijzigingen per bezorgwijk doorgeven. Tijd: circa 2 uur per keer.
Aanmelden: R. Weijtenburg, tel. 523739.

Nieuwe Tiendweg dicht

Dinsdag 19 juli van 09.00 tot 20.00 uur is de Nieuwe Tiendweg afgesloten tussen de Burgemeester Aalberslaan en de Olympiade.

Het wegdek wordt dan voorzien van een nieuwe asfaltlaag.
Er is een omleiding via de Burgemeester Aalberslaan , Middenwetering, Groenendaal, Driekamp en Olympiade.

Stichting Fair Chance 1/2

De Stichting Fair Chance maakt zich sterk voor kinderen in de financieel kwetsbaarste groep. Al jaren actief in Krimpen aan den IJssel, gaat men nu ook in Nederlek aan de gang. De burgemeester van die gemeente mocht een aantal vrijkaarten voor de Efteling weggeven aan een goed doel en koos Fair Chance. Dus 3 augustus gaat Fair Chance naar de Efteling, 19 oktober staat een bezoek aan Blijdorp, met een kijkje achter de schermen gepland en 30 november wordt er Sinterklaas gevierd.

Stichting Fair Chance 2/2

De voorzitter van Fair Chance, Hans Meulenkamp, laat weten, dat door de uitbreiding naar Nederlek Fair Chance op zoek is naar meer vrijwilligers in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 520 008 of een briefje sturen naar Stichting Fair Chance, Postbus 764, 2920 CB Krimpen aan den IJssel.

Hoe weet je dat je ouder wordt 3

Gisteren kwam ik een oude vriendin tegen en ze was zo oud geworden, dat ze me niet meer herkende. Gisteravond moest ik nog aan dat arme mens denken, terwijl ik mijn haren stond te kammen.

Ik zag mezelf in de spiegel en dacht "verhip de spiegels zijn ook niet meer van zo'n goede kwaliteit als vroeger".

LOK-Radio

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel87.5 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, red. radio, Postbus 279,
2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11, fax: 55 20 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Vakantieregeling De Tuyter

Tijdens de schoolvakantie is De Tuyter op donderdag gesloten.
Vanaf 4 juli tot maandag 8 augustus zijn de openingstijden gewijzigd.

ma en vr. tot 20.00 uur open
za tot 13.00 uur open
zo van 09.00 tot 13.30 uur open
andere dagen van 08.00 tot 17.00 uur open

Sportnieuws (voetbal)

- FC Utrecht heeft opnieuw versterking gevonden in Zweden. Aanvaller Alexander Gerndt tekende een contract voor 4 seizoenen. Eerder werd Martensson al aangetrokken.

- SC Cambuur staat niet langer onder verscherpt financieel toezicht van de KNVB. De licentie van de Friezen is veilig gesteld. Daardoor verhuisde de club van categorie 1 naar de veilige categorie 2.

Doordenkertjes

Risico's nemen is belangrijk,
zo haal je het beste uit je leven.

Het plezier dat je beleeft in je leven,
hangt af van je moed.

Eet zoveel je nodig hebt,
nooit zoveel je kunt.

Op de koffie met.... bij de LOK

Elke dinsdag, woensdag en donderdag is er bij LOK-radio tussen 10.00 en 12.00 uur het programma "Op de koffie met Harry Jacobs".
Een programma met interviews, nieuwtjes, wetenswaardigheden, afgewisseld met mooie muziek.
Dit programma mag u niet missen!!!

Productie en presentatie: Harry Jacobs.

Ophalen plastic verpakkingsafval wijk 1

Op vrijdag 22 juli komt de vuilniswagen langs in wijk 1.

Kortland-Zuid en Lansing-Zuid.

Zet de grote plastic zak dus tijdig buiten.

Verborgen Schatten in het Streekmuseum 1/2

Iedere dinsdagmorgen werkt een groep vrijwilligers aan de registratie en documentatie van de textielcollectie van Het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard. Dit alles kan echter niet permanent tentoongesteld worden, vanwege gebrek aan ruimte, maar vooral ook vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal. Tot en met 24 september worden deze verborgen schatten tentoongesteld en kunt u genieten van de fraaie handwerkcollectie van het museum.

Verborgen Schatten in het Streekmuseum 2/2

Om de kunst van het handwerken weer eens op te frissen, kunt u bij bezoek aan de expositie Verborgen Schatten, een blanco lapje mee nemen. Borduur, haak of brei uw eigen lapje en lever deze weer in bij het museum. Misschien lukt het om van al deze kunstwerkjes de langste handbewerkte lap ter wereld te maken en in het Guiness Book of Records te komen.

Reageren op de kabelkrant

De redactie van de kabelkrant wordt gevormd door vrijwillige medewerkers van de Lokale Omroep Krimpen.
De redactie van de kabelkrant ontvangt graag reacties op de opzet van de krant.

De redactie is te bereiken via: tel. 552111, per fax 552011, of per post:
L.O.K., Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel of via e-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl