Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 30 augustus 2010

Kabelkrant maandag 30 augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks, via het kabelnet, actueel wordt uitgezonden in Krimpen aan den IJssel.
Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:

LOK redaktie kabelkrant, Postbus 279,
2920 AG Krimpen a/d IJssel,
tel. 55 21 11, fax: 55 20 11,
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Het weer

Maandag trekken er een aantal flinke buien over het land. Daarbij kan het ook plaatselijk onweren. In de namiddag nemen de buien in activiteit af. Verder schijnt de zon met perioden. Er staat wel een vrij forse noordelijke wind, matig of vrij krachtig, 3 tot 5 Bft, bij zee eerst nog hard, 7 Bft. Geleidelijk neemt de wind af. Het wordt zo'n 17 graden.
Vanaf dinsdag is het een paar dagen rustiger. Het is meest droog, de zon schijnt geregeld en de middagtemperatuur komt iets hoger uit.

Schade door wind in regio Den Haag

De brandweer in de regio Haaglanden heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag de handen vol gehad aan de gevolgen van zware windstoten.

Er kwamen ongeveer 250 meldingen binnen over stormoverlast. Het ging onder meer om omgewaaide bomen en afgeknapte takken. Ook werden dakbedekking en lichtreclames vernield.

Tropische storm bereikt orkaankracht

In verband met de komst van Earl is voor Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba een orkaanwaarschuwing afgekondigd. Earl wordt binnen 48 uur op de bovenwindse Nederlandse Antillen verwacht.

Het orkaancentrum raadt mensen aan zo snel mogelijk maatregelen te nemen om hun bezittingen en zichzelf te beschermen. Zo moeten de bewoners voldoende eten, drinken, batterijen en kaarsen in huis halen.

Oud-politici doen appèl op VVD en CDA

Oud-politici hebben maandag VVD en CDA opgeroepen om niet in zee te gaan met de PVV. Zij zeggen in een opiniestuk in de Volkskrant te vrezen voor verscherping van de tegenstellingen in het land, aantasting van de rechtsstaat en verzwakking van de internationale positie van Nederland. Het stuk is ondertekend door o.a. oud-PvdA-minister Hedy D'Ancona, oud-CDA-voorzitter Lodders, voormalig GroenLinks-Kamerlid Rabbae, oud-minister Voorhoeve en voormalig ChristenUnie-leider Kars Veling.

Werkzaamheden N210

De provincie Zuid-Holland start begin september met de volgende fase van de werkzaamheden aan de N210: de aanleg van de rotonde bij Bergambacht.
De rotonde Bergambacht wordt aangelegd op de plaats van het huidige kruispunt ter hoogte van het Texaco-benzinestation. Eerst worden er tijdelijke wegen aangelegd, die het verkeer tijdens de werkzaamheden om het werk heen leiden. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de nieuwe N210. De aanleg wordt in fases uitgevoerd en duurt tot eind oktober 2011.

Afscheid van Geesink

Het publiek kan dinsdagavond afscheid nemen van Anton Geesink, de oud-olympisch judokampioen die vrijdag op 76-jarige leeftijd is overleden. Van zeven uur tot negen uur is er gelegenheid daartoe in de Dojo aan de Anton Geesinkstraat in Utrecht. Dat maakte zijn familie maandag bekend.
De familie vraagt in een rouwadvertentie om bloemen neer te leggen bij het standbeeld van Geesink in de St. Jacobsstraat in Utrecht. De judolegende zal in besloten kring worden gecremeerd.

Mijnwerkers 'hebben infecties'

Enkele mijnwerkers die vastzitten in een Chileense mijn, hebben last gekregen van schimmelinfecties en huidirritaties. Dat is een gevolg van de warme en vochtige omstandigheden onder de grond. De groep gaat daarom naar een drogere plek dieper in het mijncomplex, maakte de Chileense minister van Mijnbouw bekend.
De 33 mijnwerkers zitten al bijna vier weken vast in de San José-kopermijn, nadat een gang was ingestort.

Sport deze week

28 - 19 sep: Ronde van Spanje
30 - 12 sep: Hockey WK, (v), Rosario (Arg)
30 - 12: Tennis US Open, New York (VS)
31 - 5 sep: Mountainbike WK, Mont-Sainte-Anne (Can)
3 - 4: Voetbal EK-kwalificatie
4 - 5: Kanovaren NK, Amsterdam
5: Motorsport GP van San Marino, Misano (It)
5: Motorsport WK superbike, Nürburgring (Dui)

Voetbal: Uitslagen eredivisie

Willem II - FC Groningen 0-3
NAC Breda - VVV Venlo 2-0
Roda JC - Heracles Almelo 4-2
NEC - sc Heerenveen 2-2
De Graafschap - Ajax 0-5
Feyenoord - Vitesse 4-0
FC Twente - FC Utrecht 4-0
ADO Den Haag - PSV 2-2
AZ -Excelsior 1-1

Ophalen plastic verpakkingsafval wijk 4

Deze week is wijk 4 Langeland vrijdag 3 september aan de beurt.

Zet de plasticzak dus tijdig buiten.

Ophalen oud papier wijk 2

Op woensdag 1 september komt de papierwagen langs in wijk 2, Kortland-Noord en Oud Krimpen.

Zet de blauwe bak dus tijdig buiten.

Dat ons loflied vrolijk rijze

Maandagavond is via de LOK van 19.00 uur tot 20.00 uur het programma met gewijde muziek te beluisteren. Heeft u een verzoekje schrijf dan naar:
LOK-radio, Postbus 279,
2920 AG Krimpen aan den IJssel,
of bel tijdens de uitzending naar 552111.
Samenstelling en presentatie:
Nel van Zwienen en/of Jaap Schot.
Herhaling op vrijdag van 09.00 -10.00 uur.
Het mail-adres: datonsloflied@hotmail.com.

LOK met Kunstwaarde

Elke maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur is via LOK-radio het radioprogramma 'Kunst' en 'Cultuur' te beluisteren. Hierin informatie over musea, concerten en met goede muziek.

Productie en presentatie: Agnes van Zijdveld

Herhaling op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Nachtprogramma LOK

In de nacht van woensdag op donderdag is via de LOK het programma "'k Zal Zijn lof zelfs in de nacht.." te beluisteren van 24.00 tot 01.00 uur
Een programma met rustige gewijde zang en muziek voor wie niet slapen kan of nog niet slapen mag. Het programma wordt herhaald in de nacht van zaterdag op zondag van 24.00 tot 01.00 uur.
Productie en presentatie: Jan en Nel van Zwienen en Jaap Schot.

Fotowedstrijd Zomerlezen 1/2

Bibliotheek aan den IJssel organiseert een fotowedstrijd Zomerlezen. Heeft u een leuke foto van uzelf met een boek doe dan mee aan deze wedstrijd.

Leg een leuk leesmoment vast en lever de foto voor 1 september in bij de balie van de bibliotheek.
U kunt de foto ook digitaal aanleveren in jpg-formaat naar communicatie@bibliotheekaandenijssel.nl

Fotowedstrijd Zomerlezen 2/2

De foto moet voorzien zijn van uw naam en uw telefoonnummer. De afgebeelde personen moeten toestemming hebben gegeven voor publicatie.
De sluitingsdatum van het inleveren van de foto is 1 september.

De foto's worden na de sluitingsdatum twee weken tentoongesteld in de bibliotheekvestigingen.
De prijswinnaar krijgt zijn of haar foto afgedrukt op canvas.

Skatefestijn voor jeugd Ouderkerk

Wethouder Theo Segers opent op woensdag 1 september om 13.00 uur het skatefestijn voor de Ouderkerkse jeugd van 8 t/m 15 jaar.
Tijdens het festijn kan vrij worden geskate op spectaculaire ramps, een halfpipe en een streetparcours. Om 16.00 uur begint een wedstrijd met burgemeester de Prieelle als jurilid.
Het skatefestijn wordt van 13.00 tot 18.00 uur gehouden op het sportveld aan de Rozenlaan in Ouderkerk aan den IJssel.

Felicitatie via de Kabelkrant

U kunt via de kabelkrant een familielid, vriend of kennis een felicitatie schenken.
Lever uw tekst, met eventueel een (digitale) foto, 7 dagen voor de gewenste datum aan bij de redactie in de studio van de LOK in het ontmoetingscentrum De Tuyter, elke dag tussen 10.00 en 11.00 uur.
De kosten per felicitatie, deze staat 24 uur in de kabelkrant, zijn € 10,- zonder foto en € 15,- met foto. Info: tel. 516 280.

Tentoonstelling ‘Vergeet mij niet’

De tentoonstelling ‘Vergeet-mij-niet’, in het streekmuseum, geeft een beeld van vier eeuwen vriendschap vastgelegd in het album amicorum via het poëzie-album tot aan het voorgedrukte vriendschapsboekje van nu. Eind 18e eeuw hielden steeds meer vrouwen een vriendenalbum bij.

Met de komst van de gedrukte poëzieplaatjes rond 1860 kregen ook steeds meer jonge meisjes een eigen poëziealbum. U kunt dit alles bezichtigen tot 25 oktober.