Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 18 augustus 2010

Kabelkrant woensdag 18 augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks, via het kabelnet, actueel wordt uitgezonden in Krimpen aan den IJssel.
Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:

LOK redaktie kabelkrant, Postbus 279,
2920 AG Krimpen a/d IJssel,
tel. 55 21 11, fax: 55 20 11,
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Het weer

Woensdagochtend bewolkt en buiig weer. In de middag droog en zonnige perioden. Matige naar het westen ruimende wind, temperatuur 19 graden. In de nacht daalt de temperatuur tot 14 graden.

Donderdag wordt een fraaie dag met af en toe wat zon en een minimale kans op een bui. Matige zuidwestelijke wind, temperatuur 20 graden.

'Biecht niet per telefoon'

Het hoofd van de Egyptische Koptische kerk heeft opgeroepen niet per telefoon te biechten, omdat die kan worden afgeluisterd door inlichtingen-diensten. Dat berichtten Egyptische media dinsdag. Paus Shenuda III waarschuwde twee jaar geleden al dat een biecht via internet niet geldig was, omdat iedereen deze kon lezen.
In het islamitische Egypte is ongeveer 10 procent van de tachtig miljoen inwoners koptisch christen. In Egypte is het bij wet verboden om zich af te keren van de islam.


Nachttrein naar verkeerde station

Een nachttrein heeft 130 passagiers afgezet in het Zwitserse Zürich in plaats van het Italiaanse Milaan. Nog eens 105 reizigers strandden in een grensstationnetje.

De wagons zijn in het Franse Lyon aan de verkeerde locomotieven gekoppeld. De onfortuinlijke reizigers zijn later alsnog naar hun juiste bestemming gebracht.

Mooie moordenaressen te huur

De Mexicaanse drugsbende La Línea huurt mooie jonge vrouwen in als moordenaressen. Hun schoonheid moet het slachtoffer afleiden en de uitvoering van de moord makkelijker maken. La Línea heeft de afgelopen maanden circa 30 mooie moordenaressen opgeleid, in leeftijd variërend van 18 tot 30 jaar.
De dames zijn actief in Ciudad Juárez, de meest gewelddadige stad ter wereld. In heel Mexico zijn sinds 2006 naar schatting meer dan 28.000 mensen om het leven gekomen door drugsgerelateerd geweld.

Handsfree bellen ook gevaarlijk

Minister Eurlings start in september om mensen te waarschuwen voor de gevaren van handsfree bellen, hetgeen volgens hem enorm afleidt. Uit een onderzoek blijkt dat men veel later remt, borden mist en moeilijker koers houdt, vergelijkbaar met rijden onder invloed.

Een tip voor de minister: Plaats in alle auto's een bord met de tekst "Niet spreken met de bestuurder".

Met knuffelbeer in bed

Blijkens een onderzoek heeft ruim de helft van de Britse volwassen mannen nog hun teddybeer. Dit herinnert hen aan de tijd dat ze nog kind waren. Een derde van hen neemt zijn knuffelbeer ook nog mee in bed.

Ook nemen velen hun knuffeltje mee op zakenreis. De Britse hotelketen Travelodge heeft dit jaar al zo'n 75.000 teddyberen met hun eigenaren herenigd.

Getuigenoproep gewapende beroving

Zaterdag 14 augustus om 17.05 uur is een winkelier van Crimpenhof beroofd van zijn dagopbrengst. Bij de afstortkluis van de ABN-AMRO bank aldaar werd hij door twee personen op een scooter met een vuurwapen bedreigd en geslagen.

De overvallers gingen er op hun scooter met afgedekte nummerplaat met zijn sealbag vandoor richting Prins Bernhardstraat/Albert Heijn. Bent u getuige geweest of heeft u informatie neem dan contact op met tel.nummer 0900 8844

Ophalen oud papier wijk 4

Op vrijdag 20 augustus wordt het oud papier opgehaald door de auto van de A.V.R in wijk 4 Langeland.

Zet de blauwe bak dus tijdig buiten.

Ophalen plastic afval wijk 2

Deze week is wijk 2 Kortland Noord en Oud Krimpen aan de beurt op vrijdag 20 augustus.

Zet de plastic zak dus tijdig buiten.

Zwemles voor dames start 21 aug.

Op zaterdag 21 augustus van 16.00 uur tot 16.45 organiseert zwembad De Lansingh de eerste zwemles voor dames.
De zwemcursus van 10 lessen is bedoeld voor dames die (beter) willen leren zwemmen op een ontspannen manier.
De kosten bedragen 69,70 euro.
Voor meer informatie: www.krimpenaandenijssel.nl bij Vrije tijd/ recreatie

Wielerronde van Krimpen

De Ronde van Krimpen vindt dit jaar plaats op woensdag 15 september. Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, Parkzoom, Burgemeester Aalberslaan, Middenwetering en weer terug naar Parkzoom.

Zowel amateurs als beroeps komen in actie, voor de kinderen is er nog een aparte dikkebandenrace. Er zijn bovendien nog enkele leuke attracties waarmee de kinderen zich kunnen vermaken.

Sport deze week

17 - 24: Wielrennen Eneco Tour

19 - 22: Kanovaren WK, Poznan (Pol)

20 - 5 sep: Rugby WK, (v), Engeland

21: Voetbal WK-kwal (v): Macedonië-Nederland

LOK-Radio

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel87.5 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, red. radio, Postbus 279,
2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11, fax: 55 20 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.