Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 16 april 2002

Kabelkrant dinsdag 16 april

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die wordt uitgezonden in Krimpen- en Ouderkerk aan den IJssel.
Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant sturen naar:
fax: 0180 552011 of per post naar:
Lokale Omroep Krimpen
t.a.v. redactie kabelkrant
Postbus 279
2920 AG Krimpen a/d IJssel
internet: www.lokaleomroepkrimpen.nl

Het weer

Dinsdag is een regenachtige dag. Soms regent het flink, soms licht. In de loop van de middag klaart het echter wat op. Het wordt hooguit 9 graden bij een zwakke wind.

De komende dagen is het wisselvallig, soms de zon, dan weer een bui. De temperatuur loopt op tot 12 graden. De wind blijft zwak uit het noordwesten waaien.

Vliegramp Korea kan WK storen

Zuid-Korea vreest dat de vliegramp bij Punan gevolgen zal hebben voor het a.s. WK- voetbal. Het ministerie van Transport heeft van de president Kim Dae- Jung de opdracht gekregen de bezorgdheid en de vrees voor het vliegen weg te nemen, speciaal voor de komende buitenlanders.

Er vielen bij de vliegramp, vlak voor de landing in de mist, 119 doden en 28 ernstig gewonden.
Italianen staken massaal

In Italie wordt vandaag, voor het eerst in twintig jaar, massaal gestaakt. Er is geen openbaar vervoer, er zijn geen kranten, scholen, fabrieken, banken en postkantoren blijven dicht en er vertrekken geen vliegtuigen.

Het protest is gericht op verandering van de Arbeidswet, waardoor werknemers die zonder goede reden zijn ontslagen, niet meer in dienst behoeven te worden genomen.

Allochtonen vaker in de WAO

Turken en Marokkanen belanden 2,5 tot 3 keer zo vaak in de WAO als autochtone Nederlanders. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken.

Onder de Turkse mannen boven de 40 zijn er zelfs meer WAO-ers dan werkenden. Bij de autochtone Nederlanders zijn er 10 WAO- ers op iedere 100 werkenden. Van de totale WAO- populatie is 9% van buitenlandse afkomst.

Marathon in Rotterdam

Zondag 21 april is het weer zover. Dan gaat de 22e marathon van Rotterdam van start. Het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 10.000. De start (12.00 uur) en finish is op de Coolsingel. De sluitingstijd voor alle deelnemers is gesteld op 17.00 uur.

Atleet Nijboer is nog steeds Nederlands record houder met 2.09,01. De marathon is 42 km en 195 meter lang.

Sportnieuws (voetbal)

Mike Snoei wordt de nieuwe trainer van Vitesse. Hij volgt de interim trainer Edward Sturing op. Theo Bos wordt zijn assistent.

Het voortbestaan van Top/Oss is niet meer in gevaar. Een twintigtal bedrijven heeft zich garant gesteld voor de schuld van ca. 400.000 Euro. Afgelopen vrijdag werd nog surseance van betaling aangevraagd.

Felicitatie via de Kabelkrant

U kunt via de kabelkrant een familielid, vriend of kennis een felicitatie schenken.
Lever uw tekst, met eventueel een (digitale) foto, 7 dagen voor de gewenste datum aan bij de redactie in de studio van de LOK in het ontmoetingscentrum De Tuyter, elke dag tussen 10.00 en 11.00 uur.

De kosten per felicitatie, deze staat 24 uur in de kabelkrant, zijn € 13,50 zonder foto en
€ 18,- met foto. Info: 0180 51 62 80

Kunst en Kitsch in de Kunsthal

De Kunsthal aan de Westzeedijk in Rotterdam en de AVRO, presenteren tot 30 juni a.s. de tentoonstelling "Het beste uit Tussen Kunst en Kitsch". Op maandag 22 april, om 17.30 uur wordt de opening verricht door "Malle Pietje" uit de vroegere serie Swiebertje.

Het is een unieke tentoonstelling met ruim 100 objecten. Openingstijden, Di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info via tel. 035 - 671 72 71 en 010 - 440 03 01.

Berichten van 't Onderdak

Frutselbutsels van 4 tot 10 jaar opgelet. Op woensdagmiddagen van 14.00 tot 15.30 uur gaan we weer aan de slag. De kosten zijn € 1.

17 april gaan we vliegers maken en vliegeren
24 april lekker smullen met z'n allen.

Opgeven en meer info: tel. 0180 - 552 044.

Expositie amateurskunst

Op 20 april wordt door de wethouder van kunst en cultuur, om 15.00 uur, een expositie geopend van werken van Krimpenaren die tekenen, schilderen of andere kunstzinnige creatieviteiten beoefenen, in het Streekmuseum Crimpenerhof, met als thema "Oranje". Te bezichtigen tot 2 mei a.s.

Door een deskundige jury worden tevens de drie mooiste werken bekroond met enkele waardebonnen.

Eenvoudige tuintips 1

Schoffelen is een van de beste methoden om de grond in de tuin gezond te houden. Om o.a. zuurstof in de grond te krijgen moeten namelijk de capillaire buisjes worden gebroken.

Ook kan het regenwater dan makkelijker dieper in de grond door dringen. Ook na zware regenval, die de grond dichtslaat, moet er vrijwel direct worden geschoffeld.

Eenvoudige tuintips 2

U kunt gemakkelijk constateren of de kamerplant verpot moet worden. Daar is het nu een goede tijd voor. Als de bovenste potaarde een groene aanslag vertoont, dat is het de hoogste tijd.

Of wanneer er een witte aanslag op de randen van de pot ontstaan, dan is het tijd om te gaan verpoten. De aarde is dan verzuurd en moet nodig vernieuwd worden.

Reclame via de kabelkrant

Reclame via de kabelkrant wordt 24 uur per dag bekeken en wordt niet weggegooid bij de oude kranten.

Over het opstellen van de reclameboodschap, b.v. met foto en geluid, zijn wij u graag van dienst.

Voor informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Jer Ponsen, tel. (0180) 51 62 80

Jeugdnatuurwacht

Zaterdag 20 april krijgt het Loetbos een grote schoonmaakbeurt.
De vertrektijd (op de fiets) is om 08.30 uur uit Krimpen.

Vanuit het verzamelpunt bij het kanocentrum in het Loetbos gaan we vervolgens aan het werk.
We rekenen op je komst !!
Reclame Garage Broere

Ruilbeurs in De Tuyter

Donderdag 18 april vindt de maandelijkse ruilbeurs in De Tuyter weer plaats. U bent welkom van 19.00 tot 21.00 uur.
Een mooie gelegenheid om uw verzameling aan te vullen of te ruilen.

De ruilobjecten zijn o.a. postzegels, ansichtkaarten, telefoonkaarten, pokemonplaatjes, reclame paperclips,enz.. De entree is gratis.
Hier uw reclame

Uit in Rotterdam

Zaterdag 20 april: Meesterorganisten aan het grote Doelenorgel met klassieke werken. Dit keer Klaas Jan Mulder.
De Doelen, grote zaal, aanvang 14.15 uur.

Zondag 21 april: Feestelijke Proms door het Rotterdam Young Philharmonic met solisten. De Doelen, grote zaal, aanvang 14.15 uur.
Meer info: tel. 010 - 217 17 17.

Uit in Isala Theater Capelle

Zaterdag 20 april: Maccus met de voorstelling "Supervriend".
Een muziekvoorstelling over een denkbeeldige vriend die
later een vijand wordt. Kleine zaal, aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 23 maart: Ballet van de Nationale opera van Sofia. De voorstelling is ontleend van de film Zorba de Griek.
Grote zaal, aanvang 20.15 uur.
Meer info: tel. 010 - 458 64 00.
Expositie in De Tuyter

Tot eind april kunt u werken van Wilma Huijgen bewonderen in de openbare bibliotheek.

De expositie heet "Abstracte Illusies" en bestaat uit acrylverfschilderijen gekenmerkt door felle kleuren.

Aan de balie is informatie over de kunstenares en haar werk beschikbaar.

Waterpret in De Lansingh

Vanaf woensdag 17 t/m 24 april drijft er in het zwem - en recreatiebad ' De Lansingh' een 8 meter lange waterglijbaan om kinderen en volwassenen extra zwemplezier te geven tijdens het recreatief zwemmen.

De glijbaan is beschikbaar gesteld door een bekend chip-bedrijf en heeft de vorm van een chipzak. Extra kosten zijn niet verbonden aan deze attractie of je moet erdoor juist trek in chips gekregen hebben.

Ledenvergadering P.C.O.B.

De ledenvergadering van de Protestants Cristelijke Ouderen Bond op dinsdag 16 april om 14.00 uur in De Tuyter, zaal open 13.30 uur, belooft interessant te worden.

De heer De Rooy zal een lezing met dia's houden over de sleepdiensten van Smit-Tak Internationale. Deze bergingsmaatschappij is vorig jaar in het nieuws geweest in verband met de berging van het Russische schip 'Koersk' bij Moermansk.

Disco in 't Onderdak

Op 20 april is er weer een monsterlijk gezellige disco in 't Onderdak, aan de Groenendaal in Krimpen. Trek je monster kleding aan en zet een masker op. Het thema is, je raadt het al, "MonsterParty".

Tussen de 10 en 15 jaar mag je meedoen. Aanvang 20.00 uur tot ca. 22.30 uur. Kosten € 1. Opgeven of meer informatie, tel. 0180 - 552 044.

Contactmorgen Huisvrouwen

De Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, afd. Capelle/Krimpen houdt op woensdag 17 april een contactmorgen in het VTC-gebouw, Groenendaal 5.

De heer Eppo Jansen, oud-hoofd Voorlichting van het Europees Parlement in Nederland , spreekt over de belangrijkste uitdagingen waarvoor de Europese Unie zich geplaatst ziet.
Aanvang 10.00 uur - zaal open 09.30 uur.

Gratis lunchconcert

Tijdens het lunchconcert in de Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam speelt woensdag 17 april het Rotterdams Kamerorkest o.l.v. Conrad van Alphen.

Uitgevoerd wordt de kamerorkestbewerking van Beethovens strijkkwartet in f, 'Quartetto serioso'.

Van 12.45 tot 13.15 uur - vrij entree.