Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 24 april 2008

Kabelkrant donderdag 24 april

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks, via het kabelnet, actueel wordt uitgezonden in Krimpen- en Ouderkerk aan den IJssel.
Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:
LOK, red. kabelkrant, Postbus 279,
2920 AG Krimpen a/d IJssel
fax: 55 20 11, tel. 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl
www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Het weer

Donderdag is een bewolkte dag met in de namiddag en avond kans op buien die mogelijk vergezeld gaan van onweer. De maximum temperatuur bedraagt 17 graden, aan zee iets lager. Er staat een matige zuidwestenwind, kracht 3 of 4.

Vrijdag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af en blijft het droog. Middagtemperatuur omstreeks 15 graden. Er staat een matige westenwind, kracht 3 of 4.

Ronaldo rollebolt met naaktmodel

Voetballer Christiano Ronaldo heeft serieuze plannen met naaktmodel Nereida Gallardo. De 24-jarige superspits van Manchester United heeft zijn nieuwste verovering zelfs al voorgesteld aan zijn moeder, zo weten de bladen Bild en Sun te melden. De twee hebben elkaar ontmoet in de club Tito's.Tumor van 7 kg

Het Vietnamese meisje Lai Thi Dao heeft al sinds haar derde een tumor. Nu is ze vijftien en wordt ze eindelijk geopereerd aan het gezwel van inmiddels zeven kilo.

Amerikaanse chirurgen van de universiteit van Miami gaan de (goedaardige) tumor uit haar gezicht verwijderen. Want als doktoren niets snel iets doen kan Lai Thi Dao stikken. Een groot deel van haar gezicht is al bedekt.


Prijs patatje

De Belgische regering gaat onderzoeken wat de prijs van een puntzak Vlaamse frieten moet zijn. De Belgische autoriteiten vinden de laatste prijsstijging van een patatje „verdacht groot”.

Het onderzoek moet uitwijzen waarom de frieten steeds duurder worden en veel vaker in prijs stijgen dan aardappelen, want „dat is een beetje vreemd”, aldus een regeringswoordvoerder.

Achteruitkijkspiegel

Het stadsbestuur van Shanghai wil alle geldautomaten in de stad voorzien van achteruitkijkspiegels.
Dit zou een erg goedkope oplossing zijn om het aantal overvallen bij de pinautomaten terug te dringen. De spiegels van 20 bij 30 centimeter kosten omgerekend nog geen 9 euro per stuk. Ze moeten voor het einde van het jaar bij alle pinautomaten in de stad hangen.

Tony Blair blijkt zwartrijder

De 54-jarige ex-regeringsleider is zonder geldig vervoersbewijs gesnapt door een conducteur. Hij had geen geld of creditcards op zak.

De conducteur streek uiteindelijk met zijn hand over zijn hart en liet Blair gratis verder reizen, meldt de Britse tabloid Daily Mail. Een beveiligingsmedewerker van Blair zou hebben aangeboden het eersteklaskaartje te betalen, maar dat hoefde niet van de conducteur.


Oranje concert IJsseldijkkerk

Christelijk mannenkoor ‘De IJsselzangers’ geeft dinsdag 29 april aan de vooravond van Koninginnedag, een Oranjeconcert in de IJsseldijkkerk. Zangeres Glenda Peters zingt solo maar ook samen met de mannen.
Zij zingen bekende en minder bekende (gospel)liederen en werken uit musicals. Algehele leiding Everhart Zwart. Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 8,-
Voorverkoop kaarten - 0180-51 99 06
- 0180-51 95 74


Oranjeconcert Sionskerk

Het Christelijk Krimpens Mannenkoor zal op
30 april na enige jaren van afwezigheid weer haar medewerking verlenen aan het jaarlijks drukbezochte Oranjeconcert in de Sionskerk te Krimpen a/d IJssel. Er worden zowel geestelijke als oranjenummers ten gehore gebracht. Ook zal er veel ruimte zijn voor samenzang. Het concert begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Familie Van der Sloot gedagvaard

Het hele gezin Van der Sloot wordt de komende dagen gedagvaard. Joran en zijn ouders moeten voor de rechter verschijnen om daar onder ede te worden gehoord over hun rol tijdens en na de verdwijning van Natalee Holloway.
De dagvaardingen maken deel uit van een reeks dwangbevelen, waarmee de strijd van de moeder van Natalee nu officieel is begonnen. Moeder Beth Twitty eist een forse schadevergoeding van Joran van der Sloot.

Pyromaan Delft is junk

De 27-jarige man die wordt verdacht van de Delftse hotelbrand is de drugsverslaafde Chester W.
De veronderstelde pyromaan, die veertig inbraken en vier overvallen op z'n naam heeft staan, heeft bovendien geprobeerd z'n eigen huis aan de Voldersgracht, waarin ook zijn broer Maikel woonde, in brand te steken.


Hoe dom kan je zijn

Als je Jan Peter Balkenende en Harrie Potter niet uit elkaar kan houden. Hoe dom moet je dan zijn?
De deelneemsters van Dames in de Dop van RTL4 wisten het bijna allemaal zeker toen ze de foto van onze premier voorgeschoteld kregen: Dat is Harrie Potter..


LOK-Radio

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel87.5 MHzin stereo
- Ether106.0 MHzin stereo
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, red. radio, Postbus 279,
2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11, fax: 55 20 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl

Vakantiebaantjesbeurs

In jongerencentrum Big Bear aan de Krimpenerbosweg wordt zaterdag 26 april een vakantiebaantjesbeurs gehouden. De beurs is bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Buiten het aanbod van vakantiebaantjes is het ook een informatiebeurs over allerlei rechten en plichten en dergelijke. De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.


Omgaan met angst

In de Tuyter start dinsdag 29 april de cursus ‘Angst de baas?!’ De cursus is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven, tijdens hun werk of privé, last ondervinden van angsten. De cusus bestaat uit tien bijeenkomsten die op woensdag van 19.00 tot 22.00 uur worden gehouden.

Opgeven en info 0180-68 33 65


Oranjebal met Big Band

In de grote zaal van de Tuyter wordt op koninginnedag een oranjebal gehouden met muziek van een Big Band. Het bal is vooral voor wie van dansen houdt een aanrader. De zaal is vanaf 19.30 uur open en een kaartje kost € 2,50.
Voorverkoop adressen:
Renate de Kluijver - 0180-51 16 67
DirkWesterbeek- 0180-51 74 71
Vanaf 19.30 uur aan de zaal

Teensparty

In jongerencentrum Big Bear wordt vrijdag 25 april een Teensparty gehouden, een feest speciaal voor tieners van 12 t.e.m. 16 jaar oud. Het feest wordt georganiseerd door het Krimpense jongerenwerk in samenwerking met het Tienerwerk. Het feest duurt van
20.00 tot 01.00 uur en de entree bedraagt € 3,-Er wordt die avond geen alcohol geschonken. Ouders kunnen als ze het leuk vinden een kijkje komen nemen.


Vaartochtje

Inwoners van Krimpen kunnen op Koninginnendag een vaartochtje maken op de IJssel. Het wachtschip ‘de Bornrif’ van scouting Jan Willem Friso vaart vanaf 11.00 uur elk heel uur af. De laatste afvaart is om 16.00 uur. Opstappen kan bij de vaste aanlegstijger van de Bornrif in de Sliksloot aan de Griendstraat Een kaartje om mee te varen kost € 3,- p.p.
Aan boord is een hapje en drankje te krijgen


De rijmen van Roald Dahl

Is Jaak van de Bonenstaak bevriend met Roodkapje? Kan Roodkapje de biggen redden van een wisse dood en hoe is de relatie tussen Jaak en de Zeven Dwergen.
Aloude sprookjes met een verrassend moraal. De moraal van Roald Dahl. Een koningstroon en enkele verrassende attributen spelen een centrale rol in de voorstelling.
De voorstelling vindt plaats op 8 mei in het Isala theater. Kaarten zijn te koop aan het Isalatheater € 6,-. geschikt vanaf 8 jaar

Games maken in de Bieb

In de meivakantie kun je aan de slag in Bibliotheek aan den IJssel. Onder leiding van Mike Hofstede leer je de beginselen van het games maken met het programma gamemaker.nl. Deze vakantieactiviteit voor kinderen vanaf 9 jaar kost slechts € 1,-
Locatie: Bibliotheek Capelle centrum
28 april
Workshop1: 10.00-12.30 uur
Workshop2: 13.00-15.30 uur

Musea Rotterdam

Stedelijk Museum Schiedam
Het Stedelijk Museum Schiedam is een museum voor Nederlandse moderne hedendaagse kunst. De omvangrijke C0BrA- collectie is de trots van het museum.

Hoogstraat 112, Schiedam
info:010-246 36 66
www.stedelijkmuseumschiedam.nl