Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 26 augustus 2022

Vrijdag 26 augustus 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vrijdagochtend is er veel bewolking en in het oosten van de regio bestaat er kans op een bui. In de loop van de middag komt vanuit het westen de zon geregeld tevoorschijn. Met een middagtemperatuur van 21°C aan zee en 23°C landinwaarts is het minder warm. Er staat een matige en aan zee tot vrij krachtig toenemende noordwestenwind. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het overal droog. Met een minimumtemperatuur die landinwaarts daalt naar een graad of 13 koelt het verder af dan de afgelopen tijd. Er waait een zwakke tot aan zee matige wind uit het noorden.

Ongeluk

In een sloot achter de Molenstraat in Kinderdijk is donderdagavond een 4-jarig jongetje aangetroffen. Hulpdiensten zijn ruim een uur bezig geweest om het kindje te reanimeren. Maar dat mocht niet meer baten. Burgemeester Theo Segers van Molenlanden is 'uiterst geschokt'. Omstanders vonden het 4-jarige jongetje rond 18:00 uur in het water aan de Schansweg in Kinderdijk. Ze zijn direct gestart met de reanimatie tot de hulpdiensten dat konden overnemen.

Open-tuinen dag

zaterdag 3 september 2022 10:00 t/m 16:00
10:00-16:00 Krimpen aan den IJssel, verschillende locaties.
Bijna 20 tuineigenaren in Krimpen aan den IJssel stellen hun tuin weer open voor belangstellenden. Grote, kleine, moderne, bloemen-, mediterrane, inheemse, nette, vijver- en wildere tuinen, het betreft een zeer divers aanbod. Elke tuin heeft zijn eigen verhaal. De organisatie is in handen van ‘Projecten in het groen’, waarbij in 2019 de eerste editie werd gehouden.

Alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole aan de Siciliëboulevard in Rotterdam-Nesselande is donderdagavond een agent gewond geraakt. Een automobilist weigerde mee te werken aan de controle en gaf gas. Daarbij raakte een agent gewond aan het gezicht. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Collega's hebben de bestuurder aangehouden en zijn voertuig in beslag genomen.

Depot

Streekmuseum Krimpenerwaard verhuist een groot deel van haar collectie naar een nieuw depot in een gebouw in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. De opslag van de objecten is zo voor de komende drie jaar veiliggesteld. Het museum moest in allerijl op zoek naar een nieuw depot, nadat bleek dat het Comeniuscollege vanaf dit schooljaar het klaslokaal waar het depot gevestigd was zelf nodig heeft. Museumdirecteur Hilde van den Berg is blij dat na een aantal weken intensief werk de oplossing nét op tijd is gevonden.

Vinylrecycling

Cyclus start vanaf komende week samen met Vinylrecycling een proef om zomerse opblaasartikelen apart in te zamelen. Op de milieustraten in onder andere de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel staat een speciale container waar de opblaasartikelen aangeboden kunnen worden. Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Door de aparte inzameling krijgen de opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een nieuw product, zoals tuinslangen, slippers en schoenzolen.

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa:

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag 10:00 – 16:00
Zaterdag 10:00 – 16:00

Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen, geniet op het terras van koffie, thee of softijs.

Kinderboerderij

In Spijkenisse zijn donderdagavond alle vogels van kinderboerderij De Trotse Pauw geruimd. Dat gebeurde op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Eerder deze week werd in een nabijgelegen sloot een vogel gevonden met vogelgriepverschijnselen. Nu blijkt dat ook op de kinderboerderij de ziekte rondwaart. Volgens de NVWA gaat het bij de vogelgriep op de kinderboerderij aan het Marrewijkpad vermoedelijk om de hoog pathogene variant. Dat is een variant die leidt tot ernstige ziekte of overlijden bij vogels.
broere no 21

Staking NS

Canceled, canceled en nog eens canceled: het vertrektijdenbord op Rotterdam Centraal staat er vol mee. Het NS-personeel legt vandaag in de regio het werk neer. Hierdoor rijden er bijna geen treinen tussen Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Utrecht en Rotterdam. Het blijft wel mogelijk om met de trein vanuit een andere regio naar bijvoorbeeld Rotterdam Centraal te komen. Maar terug kun je niet.

RADIO UITZENDINGEN LOK (vr)

Vrijdag

09.00-10.00: Dat ons Loflied H
10.00-11.00: LOK Klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur H

18.00-19.00: Heerlijk Hollands
20.00-22.00: Pop Shop
23.00-24.00: De Late Avond

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.