Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 20 augustus 2022

Zondag 21 augustus 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag wisselen zon en bewolking elkaar af en bestaat er in de ochtend kans op een lokaal lichte regenbui. De meeste plaatsen houden het gewoon droog. In de middag wordt het opnieuw 23°C en waait er een matige westenwind, windkracht 3 of 4. De komende dagen is er geregeld zon en kan er een lichte bui voorkomen. Vooral tussen maandagavond en dinsdagochtend. Regen van enige betekenis wordt niet verwacht. Het wordt opnieuw warmer met vanaf woensdag een middagtemperatuur tussen 25°C aan zee en 28°C in het oosten van de regio.

Bram Peper overleden

Bram Peper, voormalig burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Binnenlandse Zaken, is zaterdag overleden. Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam en voormalig minister van Binnenlandse Zaken, is overleden. De 82-jarige Peper overleed vanmiddag na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn naasten, meldt zijn familie. PvdA'er Peper werd in 1982 burgemeester van Rotterdam. Hij was dat zestien jaar lang. Daarna was hij enige tijd minister van Binnenlandse Zaken in het tweede kabinet-Kok.

Fantaflesje

Een ruim tachtig jaar oud Fantaflesje maakt sinds kort deel uit van de collectie van Museum Rotterdam. Waarom een oud flesje een museumstuk is geworden? Fanta is voor het eerst gemaakt als surrogaatdrankje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het flesje is onlangs gevonden in de kruipruimte van een woning aan de Walchersestraat in Rotterdam-Charlois. "De naam Fanta komt van Fantastisch en Fantasie", vertelt Rob Noordhoek van Museum Rotterdam terwijl hij de woorden fantastisch en fantasie met een Duits accent uitspreekt.

Vlaggen

Boeren hebben van de Krimpenerwaard een vlaggenparade gemaakt. Nadat ze eerder deze week tientallen (omgekeerde) vlaggen plaatsten langs de N210 tussen Bergambacht en Lekkerkerk, trokken zij dit initiatief donderdag door tot aan Ouderkerk aan den IJssel. Hiermee is een kilometerslang lint aan vlaggen, op eigen (boeren)grond dit keer, te zien. De actie is een reactie op het weghalen van de protestvlaggen aan openbare eigendommen door de provincie, eerder deze maand.
Vintagelangsdebrug

Nachtwacht in stukjes

De Nachtwacht wordt binnenkort in achtduizend unieke digitale stukjes verkocht als NFT's, digitale eigendomsbewijzen. Elk stukje moet ongeveer 300 euro opleveren. Met het geld maakt een Rembrandt-stichting een virtueel museum met alle 306 schilderijen van de grote meester. De Rembrandt Heritage Foundation start over enkele weken met de verkoop van de achtduizend NFT's van de Nachtwacht. De stichting verwacht volgens een woordvoerder dat de NFT's tussen 0,15 en 0,20 Ethereum zullen opleveren, omgerekend is dat momenteel tussen 270 en 360 euro.

Gebroeders de Witt

Het is deze zaterdag 350 jaar geleden dat de Dordtse broers Johan en Cornelis de Witt op een gruwelijke manier werden gelyncht. Een politieke moord die destijds ook de internationale pers bereikte. De Engelse krant The London Gazette pakte uit met een bloemrijk verhaal over deze beruchte lynchpartij. Jan de Wit uit Rosmalen verzamelt kranten en bezit dit stukje pershistorie.

Plafond

In de Thaise stad Khon Kaen zijn maandag drie monniken ontsnapt aan zware verwondingen. Tijdens een gebed in hun tempel kwam plots een groot deel van het plafond naar beneden. Ze hadden het geluk aan hun zijde: het puin viel voornamelijk naast hen, waardoor ze enkel wat schrammen opliepen aan hun benen en voeten. Een bewakingscamera kon de instorting vastleggen. Aanvankelijk leek de schade beperkt te blijven tot enkele kleine stukken puin, tot al snel een groter gedeelde van het plafond instortte.

Trouwjurk

Een jurk die in 1950 is gekocht en al zeven keer eerder werd gedragen? Toen Serena Stoneberg (27) plannen maakte voor haar huwelijk met Chris Lipari, hoefde ze er geen seconde over na te denken. 'Tuurlijk trouw ik in die bruidsjurk', zei de Amerikaanse. Begin deze maand werd zij het achtste lid van de familie Stoneberg dat zo in het huwelijksbootje stapte. In 1950 liep de toen 21-jarige Adele Larson Stoneberg een winkel in het centrum van Chicago binnen en paste daar een witte satijnen bruidsjurk.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team
broere no 22

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.