Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 2 december 2021

Donderdag 2 december

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag zien we een wisselende bewolking met buien waarbij er vanochtend nog kans bestaat op korrelhagel en natte sneeuw. In de loop van de middag neemt de kans op buien geleidelijk af. Het wordt maximaal 6 graden en de noordwestenwind waait matig en aan zee krachtig. Vanavond opklaringen en droog. De temperatuur daalt landinwaarts dan rap richting het vriespunt. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en loopt de temperatuur op naar 2 tot 5 graden. De zuidwestenwind trekt in de nacht aan tot matig en aan zee tot vrij krachtig.

Lachgas

Er zijn de laatste jaren tientallen doden en gewonden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was. Uit een inventarisatie van de politie op verzoek van de NOS blijkt dat bij 63 dodelijke ongevallen lachgasgebruik werd geconstateerd, net als bij 362 ongevallen met (ernstig) letsel. In totaal gebeurden er de afgelopen drie jaar bijna 1800 ongevallen met lachgas. Dat zijn ongelukken met doden en gewonden, maar ook aanrijdingen met alleen blikschade. 2020 was daarbij een piekjaar, maar dit jaar lijkt het aantal vrijwel net zo hoog te worden.

Dubbele inzamelingsactie LIONS (1)

De Krimpense Lions Club start op woensdag 1 december alweer voor de zevende keer haar inzamelingsactie van Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd.

Met een onderbreking vorig jaar vanwege de coronapandemie hopen de Lions na zes eerdere zeer succesvolle edities ook dit jaar weer een mooi resultaat te boeken.

Dubbele inzamelingsactie LIONS (2)

De inzameldozen staan de hele maand december in bijna alle Krimpense supermarkten en ook bij één supermarkt in Krimpen aan de Lek.

Daarnaast staan er inzameldozen in de volgende kerkgebouwen: de Bron, IJsseldijkkerk, Immanuelkerk, Rank, Rehobothkerk, Sionskerk en Wingerd.

Tenslotte komen er ook weer inzameltassen te hangen in de bekende gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel.

Dierenasiel

Rotterdam krijg weer een volwaardig dierenasiel. De gemeente gaat in samenwerking met de Dierenbescherming een locatie bouwen die demonteerbaar is: eentje die na tien jaar kan worden afgebroken en verplaatst. "Met de plannen die er nu liggen kunnen we er voor minimaal tien jaar blijven zitten," jubelt Saskia Thijssen namens de Dierenbescherming. Met een beetje gelukt staat er binnenkort een Dierenasiel aan de Abaraham Stolkweg, precies op de locatie waar het oude asiel ooit stond. "We hopen dat het in het tweede kwartaal van 2022 af is.

leraren

Drukte in de teststraten zorgt ervoor dat leerkrachten soms onnodig lang thuiszitten, in afwachting van hun testuitslag. Mede door het lerarentekort kunnen veel scholen hun docenten niet zo lang missen. In Molenlanden start A2O5 (de stichting voor Openbaar primair Onderwijs in de gemeenten Molenlanden, Vijfheerenlanden en West Betuwe) daarom een eigen testlocatie voor leerkrachten.

Onderzoek

Onderzoeksbureau Strated Consulting heeft het feitenonderzoek afgerond dat in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard is uitgevoerd naar een in juli ontvangen anonieme klachtenmail. Het bureau heeft zelfstandig onderzocht in hoeverre de inhoud van deze melding van fraude binnen de toenmalige gemeente Vlist op waarheid berust. Er is volgens het bureau inderdaad sprake van schijnconstructies en belangenverstrengeling. Een klokkenluider informeerde het college eerder dit jaar over de fraudezaak.
broere no 22

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 1941 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er minder dan gisteren, toen er 1944 besmettingen waren gemeld. Er zijn vier overleden regiogenoten gemeld en vijftien mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten kwamen uit Hellevoetsluis (1), Rotterdam (2) en Vlaardingen (1). In het ziekenhuis werden verder mensen uit Alblasserdam (1), Capelle aan den IJssel (1), Hoeksche Waard (3), Nissewaard (1), Rotterdam (6), Schiedam (1), Vlaardingen (1) en Westvoorne (1) opgenomen.

Duivensport

Een gezamenlijke passie voor de duivensport. Dat is wat de leden van PV De Postduif al een eeuw lang bindt. Het is geen toeval dat verschillende duivensportverenigingen in de regio in 2021 hun eeuwfeest vieren, weet Bob Jansen, al veertig (!) jaar voorzitter van de postduivenvereniging uit Lekkerkerk. “Aan het einde van de 19e eeuw begon het houden van postduiven sterk aan populariteit te winnen. En dat zette zich voort in de decennia erna. De verklaring? Heel simpel: de sport was voor vrijwel iedereen toegankelijk en betaalbaar. Niet voor niets werd een postduif in de die tijd wel eens ‘het renpaard van de arbeider’ genoemd.

De geschiedenis van 2 December

Napoleon Bonaparte kroont zichzelf op 2 december 1804 in de Notre Dame in Parijs tot keizer. Voor die tijd heeft hij al vrijwel alle macht in handen weten te krijgen. Het keizerschap moet hem vooral meer aanzien geven, ook richting andere landen. Een dag voor de kroning is Napoleon overigens nog in alle haast getrouwd met Joséphine de Beauharnais. Bij de kroning is paus Pius VII (1740-1823) aanwezig maar die krijgt niet de kans om een hele grote rol te spelen. De paus mag Napoleon wel zalven maar bij de eigenlijke kroning wordt hij gepasseerd. De Keizerskroon zet Bonaparte liever zelf op zijn hoofd.

De KabelKrant in het weekend

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.