Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Het weer

Maandag laat de zon zich geregeld zien in het Rijnmondgebied en vanochtend bestaat er kans op een bui. Vanmiddag blijft het vrijwel droog. In eerste instantie warmt het snel op naar rond 24 graden, vanmiddag koelt het snel af naar 20 graden. De matige wind gaat snel uit het westen waaien en wordt aan zee vanmiddag vrij krachtig. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. Het koelt af naar 13 of 14 graden. Er staat een zwakke tot matige en aan zee eerst nog vrij krachtige zuidwestenwind.

Peter Blanker

Hij wil op het podium eindigen zoals ie ooit is begonnen: in zijn eentje, met zijn gitaar. De van oorsprong Rotterdamse liedjeszanger en schrijver Peter Blanker - volgende maand 83, en bij velen vooral bekend van zijn hit uit 1981 ‘’t Is moeilijk bescheiden te blijven’ - geeft op donderdag 19 mei zijn waarschijnlijk laatste echte optreden in Rotterdam, in Theater Walhalla op Katendrecht. En dat doet hij zoals hij in de jaren vijftig op straat begon: als een zingende, wat dichterlijk ingestelde verhalenverteller met alleen zijn eigen gitaarbegeleiding.

Bevrijding

Een paar olifanten bevrijdden enkele gevangen antilopen in Empangeni, Zuid-Afrika. Het zag eruit als een tafereel uit Madagaskar: een kudde wilde olifanten die een poort ontgrendelde om in gevangenschap levende antilopen te bevrijden! Rangers van Thula Thula Wildlife Reserve, die de zes antilopen bestudeerden, observeerden de olifanten die rondsnuffelden. Maar ze gingen ervan uit dat de dieren op zoek waren naar wat hooi. Maar voordat ze het wisten, maakte een olifant de grendels van het hek met haar slurf los en opende het hek!

Kleinkind

Echtpaar in India klaagt zoon aan omdat hij hen geen kleinkind geeft. Een echtpaar in de Noord-Indiase deelstaat Uttarakhand hebben hun enige zoon aangeklaagd omdat hij hen na zes jaar huwelijk met zijn vrouw nog steeds geen kleinkind heeft geschonken. Sanjeev en Sadhana Prasad, 61 en 57 jaar oud, zeggen dat ze hun spaargeld hebben opgemaakt aan de opvoeding van hun zoon door zijn pilotenopleiding en een uitbundige bruiloft te betalen. Ze eisen een schadevergoeding van bijna 600.000 euro als er binnen een jaar geen kleinkind wordt geboren.

Lezing Oekraïne

Het NUT organiseert maandagavond 16 mei een lezing over Oekraïne. In de vroege ochtend van 24 februari werd Europa opgeschrikt door de Russische aanval op de Oekraine. Met behulp van een PowerPoint presentatie neemt Theo de Jong, docent geschiedenis, u deze avond mee in de bewogen geschiedenis van de Oekraïne en de achtergronden van de oorlog. De afgelopen jaren heeft hij de Oekraïne meermaals bezocht.
De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Leden betalen €2,50 niet leden €5,-. Aanmelden kan via: www.uitagendakrimpen.nl