Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 16 mei 2022

Zondag 15 Mei 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandag laat de zon zich geregeld zien in het Rijnmondgebied en vanochtend bestaat er kans op een bui. Vanmiddag blijft het vrijwel droog. In eerste instantie warmt het snel op naar rond 24 graden, vanmiddag koelt het snel af naar 20 graden. De matige wind gaat snel uit het westen waaien en wordt aan zee vanmiddag vrij krachtig. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. Het koelt af naar 13 of 14 graden. Er staat een zwakke tot matige en aan zee eerst nog vrij krachtige zuidwestenwind.

Brand

In de nacht van zondag op maandag heeft er een grote brand gewoed in verzorgingstehuis Wilgenstaete aan de Hamakerstraat in Rotterdam-Schiebroek. Het pand werd deels ontruimd. De rook van de brand had zich verspreid door een deel van het gebouw. Nadat de brand geblust was konden de bewoners weer terug, meldde de brandweer enige uren later. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Vreemd

De Ketheltunnel is tot 8:00 dicht omdat Rijkswaterstaat te weinig personeel heeft om toezicht in de tunnel te houden. Dat meldt Rijkswaterstaat. Maandagochtend vroeg meldden twee werknemers van Rijkswaterstaat zich ziek. Zij houden normaal gesproken toezicht op de Ketheltunnel. Als er iets loos is, kunnen zij ingrijpen. Nu zij er niet zijn, is er geen toezicht, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat is onveilig.

Varken

In het Zuiderpark hebben voorbijgangers zondagmiddag een gruwelijke ontdekking gedaan: bij een boom lag het verminkte kadaver van een varken. De politie heeft geen idee wie het dode dier daar heeft neergelegd, of wat er precies gebeurd is. Het verhaal wordt nog een tandje opmerkelijker: het kadaver zit vol met schroeven. Ook de boom waar het dode dier bij ligt, zit er vol mee. Rondom de boom lagen volgens de politie ook muntstukken. Wat die ermee te maken hebben is onduidelijk.

Peter Blanker

Hij wil op het podium eindigen zoals ie ooit is begonnen: in zijn eentje, met zijn gitaar. De van oorsprong Rotterdamse liedjeszanger en schrijver Peter Blanker - volgende maand 83, en bij velen vooral bekend van zijn hit uit 1981 ‘’t Is moeilijk bescheiden te blijven’ - geeft op donderdag 19 mei zijn waarschijnlijk laatste echte optreden in Rotterdam, in Theater Walhalla op Katendrecht. En dat doet hij zoals hij in de jaren vijftig op straat begon: als een zingende, wat dichterlijk ingestelde verhalenverteller met alleen zijn eigen gitaarbegeleiding.

Bevrijding

Een paar olifanten bevrijdden enkele gevangen antilopen in Empangeni, Zuid-Afrika. Het zag eruit als een tafereel uit Madagaskar: een kudde wilde olifanten die een poort ontgrendelde om in gevangenschap levende antilopen te bevrijden! Rangers van Thula Thula Wildlife Reserve, die de zes antilopen bestudeerden, observeerden de olifanten die rondsnuffelden. Maar ze gingen ervan uit dat de dieren op zoek waren naar wat hooi. Maar voordat ze het wisten, maakte een olifant de grendels van het hek met haar slurf los en opende het hek!
Vintagelangsdebrug

Kleinkind

Echtpaar in India klaagt zoon aan omdat hij hen geen kleinkind geeft. Een echtpaar in de Noord-Indiase deelstaat Uttarakhand hebben hun enige zoon aangeklaagd omdat hij hen na zes jaar huwelijk met zijn vrouw nog steeds geen kleinkind heeft geschonken. Sanjeev en Sadhana Prasad, 61 en 57 jaar oud, zeggen dat ze hun spaargeld hebben opgemaakt aan de opvoeding van hun zoon door zijn pilotenopleiding en een uitbundige bruiloft te betalen. Ze eisen een schadevergoeding van bijna 600.000 euro als er binnen een jaar geen kleinkind wordt geboren.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Lezing Oekraïne

Het NUT organiseert maandagavond 16 mei een lezing over Oekraïne. In de vroege ochtend van 24 februari werd Europa opgeschrikt door de Russische aanval op de Oekraine. Met behulp van een PowerPoint presentatie neemt Theo de Jong, docent geschiedenis, u deze avond mee in de bewogen geschiedenis van de Oekraïne en de achtergronden van de oorlog. De afgelopen jaren heeft hij de Oekraïne meermaals bezocht.
De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Leden betalen €2,50 niet leden €5,-. Aanmelden kan via: www.uitagendakrimpen.nl

RADIO-UITZENDINGEN LOK (ma/di)

Maandag
10.00 - 12.00: Kijk op Krimpen (herhaling)
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
18.00 - 19.00: Heerlijk Hollands
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00 Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.