Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 19 augustus 2021

Donderdag 19 Augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag blijft het de hele dag grijs en kan er verspreid wat motregen vallen. Het droge weer houdt wel de overhand. De temperatuur komt niet hoger uit dan een vrij koele 19 graden. Er waait een matige wind uit het westen. Vanavond en vannacht heeft de bewolking de overhand en blijft het vrijwel droog. Het koelt af naar 13 tot 16 graden en de zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten.
Vrijdag komt af en toe de zon tevoorschijn en bestaat er in de loop van de dag kans op een regenbui. De matige zuidwestenwind ruimt in de middag naar het westen.

Drugslab

Bij een woning in Oostvoorne zijn woensdagmorgen 56 vaten met chemicaliën aangetroffen. De 27-jarige bewoonster is aangehouden. De politie heeft na een tip het onderzoek naar de woning ingesteld. De chemicaliën zijn in beslag genomen. Ze worden onderzocht en daarna vernietigd. De politie houdt er rekening mee dat het om afval van een drugslab gaat.

WMO 1/2

De gemeente Krimpen aan den IJssel houdt vast aan een inkomenstoets voor mensen die gebruik willen maken van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De gemeente negeert hiermee een brief van minister Hugo de Jonge, die stelt dat wethouder Hugo van der Wal en het college in strijd met de wet handelen. Ze mogen volgens de minister geen rekening met het inkomen houden. Hugo de Jonge was duidelijk in de brief die hij een paar weken geleden stuurde na een eerder gesprek met de Krimpense wethouder.

WMO 2/2

De Jonge meldde dinsdag aan de Tweede Kamer dat hij als minister verantwoordelijk is om gemeenten aan te spreken als zij zich niet aan de wet houden en hun beleid doorzetten. Naast Krimpen gaat het om Leusden. De minister heeft de verantwoordelijk wethouders verzocht om vóór 15 oktober hun beleid aan te passen. "Mochten deze gemeenten hiertoe niet voornemens zijn, dan beraad ik mij op vervolgstappen", schrijft De Jonge aan de kamer.
broere no 22

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 289 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er meer dan dinsdag, toen er 262 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Op maandag ging het nog om 285 besmettingen.
Met deze nieuwe cijfers daalt het zevendaags gemiddelde heel licht van 284 naar 281. De afgelopen 24 uur zijn vier coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn drie mensen overleden als gevolg van het coronavirus. Het gaat in alledrie de gevallen om iemand uit Vlaardingen.

Ongeluk

Een man stierf door een vliegende rotorblad tijdens een testvlucht in zijn zelfgemaakte helikopter. De in India wonende Monteur Sheikh Ibrahim had twee jaar lang gewerkt aan de ultralichte helikopter. Dat meldt Whats New 2Day. Op beelden is te zien hoe Sheikh de helikopter voorbereidt om op te opstijgen met zijn vrienden als toeschouwers. Terwijl de rotorbladen sneller begonnen te draaien, raakten ze los en vlogen ze van de helikopter. De 24-jarige man stierf ter plekke.

Geen slotfeest

Het slotfeest van oud-discotheek Alcazar gaat niet door. De uitgaansgelegenheid in Puttershoek kan geen eindfeest organiseren vanwege de coronamaatregelen. De organisatie liet weten naar meerdere mogelijkheden te hebben gekeken, maar wilde het evenement het liefst binnen organiseren. Dat is tot in ieder geval 1 november niet toegestaan. Een kleiner feest of een feest verspreiden over meerdere dagen was voor de organisatie geen optie. "We kwamen met de burgemeester tot de conclusie dat er geen mogelijkheden waren in de regelgeving", zegt mede-eigenaar Jacob Streefkerk.

De geschiedenis van 19 augustus

Op 19 augustus 1909 werd er voor het eerst een autorace gehouden op de Indianapolis Motor Speedway, een beroemd circuit in Amerika dat onder meer bekend werd om de Indianapolis 500, de belangrijkste autorace van het jaar in de Verenigde Staten. Het circuit werd in 1909 opgebouwd in opdracht van enkele lokale ondernemers. Dit als testcircuit voor nieuwe auto’s die door de groeiende auto-industrie van de stad Indiana werden geproduceerd. Ook waren in het begin al plannen om auto’s van verschillende fabrikanten zo nu en dan tegen elkaar te laten racen.

De KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.