Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 18 augustus 2021

Woensdag 18 Augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

De bewolking overheerst woensdag en verspreid over het land vallen enkele regenbuien, maar vooral in het noordoosten breekt ook de zon af en toe door. Onder het wolkendek blijft de temperatuur steken op slechts 17-18 graden in het westen en zuiden tot maximaal 20 graden langs de oostgrens. Komende nacht wordt het overwegend droog en veel kouder dan 15 graden wordt het niet. Donderdag verandert er weinig aan het wisselvallige en tamelijk grijze weerbeeld. Opnieuw vallen enkele buien en het wordt 18 tot 20 graden.

Prikken vanaf nu zonder afspraak

Je kunt vanaf maandag zonder afspraak een coronavaccin halen bij de GGD-locaties in Rotterdam-Rijnmond. Dat geldt voor zowel het eerste als tweede vaccin in o.a. Capelle aan den IJssel. Op de meeste locaties kun je van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur en zondag van 10:00 tot 17:00 uur terecht, waar vooral het Pfizer-vaccin toegediend zal worden. De GGD prikt op Rotterdam-Katendrecht met het Janssen-vaccin. Een lijst van adressen waar je zonder afspraak kunt laten prikken, is te vinden via www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/prikkenzonderafspraak/

Aanhoudingen na mogelijke schietpartij in Capelle

Vier personen zijn vannacht aangehouden in Capelle aan den IJssel na een melding over een schietpartij. De politie ontving rond 3:00 uur een melding over een ruzie die aan de gang was aan de Klepperdans. Toen de politie een kijkje ging nemen, werd bij vier verdachten in de auto aan de Capelseweg een vuurwapen gevonden. Het is niet duidelijk of er met het wapen is geschoten.

Meer Afghanen mogen naar Nederland

Het kabinet zal alles in het werk stellen om Afghanen die gevaar lopen omdat ze de Nederlandse overheid hebben bijgestaan hierheen te halen. Dat heeft het demissionaire kabinet toegezegd. De Kamer drong er op aan om niet alleen ruimhartig te zijn voor tolken, maar ook voor bijvoorbeeld chauffeurs, koks en beveiligers. De Kamer was ook kritisch over het volgens velen te trage tempo waarmee de tolken opgehaald worden.

Taliban proberen gerust te stellen

De Taliban hebben op hun eerste persconferentie sinds de machtsovername herhaald dat ze geen wraak zullen nemen op Afghanen die de westerse troepen hebben geholpen. Een woordvoerder riep onder meer tolken op om niet te vluchten, maar hun kennis in te zetten voor hun vaderland. In een zaal vol journalisten in Kabul beloofde hij ook dat vrouwen, binnen de grenzen
van de sharia,actief kunnen blijven,in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg.

Corona in de regio

262 nieuwe besmettingen in de regio, twee ziekenhuisopnames.
Dat zijn er minder dan maandag, toen er 285 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Op zondag ging het nog om 256 besmettingen.In de ziekenhuizen nam de bezetting dinsdag af. Er liggen nu 686 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 703), van wie 198 op de IC (gisteren: 199), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).Het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis: Krimpen aan den IJssel: 2 - 4062

Fabio Jakobsen boekt zege een jaar na horrorcrash

Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe in de Vuelta gewonnen. De renner van Deceuninck-Quick Step was de snelste in een 164 kilometer lange rit van El Burgo de Osma naar Molina de Aragon.Een prachtig persoonlijk succes voor Jakobsen, die recent zijn rentree in het peloton maakte nadat hij bijna een jaar uit de roulatie was geweest na een zware valpartij in de Ronde van Polen.

De gschiedenis van 18 augustus

1811: een achternaam voor iedere Nederlander
Napoleon verplicht per decreet iedere Nederlander een achternaam te kiezen.
1960: de anticonceptiepil
De anticonceptiepil wordt op de markt gebracht. De pil wordt in 1e instantie voorgeschreven als middel tegen een onregelmatige menstruatiecyclus, pas later als anticonceptiemiddel.
2011: noodweer op Pukkelpop
De bezoekers en artiesten van het Belgische popfestival Pukkelpop in Hasselt worden overvallen door noodweer. Windstoten, hagel en onweer treffen het festival. Tenten storten in. 5 mensen komen om het leven en velen raken gewond.


broere no 21

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

De KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.