Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 12 augustus 2021

Donderdag 12 Augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag zijn er perioden met zon en velden met sluierbewolking en vanmiddag ontstaan er landinwaarts ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 22 graden op het strand en 24 graden plaatselijk landinwaarts. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. Het koelt af naar een graad of 15.
Vrijdag zijn er opnieuw zonnige perioden met velden met sluierbewolking en vormen zich enkele stapelwolken. In de middag wordt het 20 graden op het strand en nog 23 graden in het oosten van de regio.

Steekpartij

Bij een steekpartij aan de Othello in Capelle aan den IJssel zijn woensdagavond even na 21:00 uur twee gewonden gevallen. Kort daarna heeft de politie een verdachte aangehouden. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn niet levensbedreigend gewond geraakt, zegt de politie. Een van hen zou in het gezicht zijn gestoken, maar een woordvoerder van de politie kan dit niet bevestigen. De steekpartij had te maken met problemen in de huiselijke sfeer.

Vliegend bloed

Transport van bloed met een drone heeft geen invloed op de kwaliteit. Dat concludeert ziekenhuisgroep Isala na experimentele vluchten tussen de ziekenhuislocaties Meppel en Zwolle. Ook het Erasmus MC in Rotterdam doet mee met de proef. Bloed van twintig vrijwilligers werd de afgelopen tijd heen en weer gevlogen tussen de ziekenhuizen in Meppel en Zwolle. Het werd vergeleken met de waarden van bloed dat met een auto werd vervoerd. Isala stelt dat laboratorium-uitslagen geen verschil lieten zien en concludeert dat het vliegen met drones dus geen invloed heeft op de kwaliteit van het bloed.

Vuurwapen

De politie heeft in Rotterdam-Feijenoord een 17-jarige jongen met een doorgeladen vuurwapen gearresteerd. Getuigen hadden gezien dat hij het wapen op de Oranjeboomstraat schietklaar maakte. Nadat agenten in de straat inderdaad een jongen met een vuurwapen zagen, sloegen ze hem in de boeien. Het wapen is in beslag genomen. De Rotterdammer, die zondag werd opgepakt, is inmiddels voorgeleid en blijft nog zeker twee weken vast zitten voor verboden wapenbezit.


broere no 22

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 309 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat zijn er een stuk meer dan dinsdag, toen 197 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld. Wel geeft dit aantal een vertekend beeld vanwege een storing bij het RIVM. Het is de derde keer in een week tijd dat er een storing is ontstaan. Het daadwerkelijke aantal positieve test kan hierdoor hoger uitvallen dan gemeld. Met de cijfers die bekend zijn is het zevendaags gemiddelde woensdag gestegen van 306 per dag naar 308 per dag. In onze regio is er in de afgelopen 24 uur niemand aan het coronavirus overleden.

Hufters

Enkele ramen van het Krimpenerwaard College zijn ondergespoten met graffiti. 'Doodzonde van geld, tijd en energie', reageert Rutger van den Bosch op Twitter, waar hij foto's deelt van een gedeelte van de met graffiti bespoten ramen. 'Ik heb de kwetsende teksten weggelaten.' Als deze “held(en)” zich even willen melden bij mij geef ik graag een advies over een nuttige tijdsbesteding, en een poetslap. #hufters

Deuren en ramen dicht

De kans dat in de volgende eeuw de asteroïde Bennu op de aarde klapt, is iets groter dan gedacht: 0,06 procent. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen die NASA woensdag heeft gepresenteerd. ,,Er is geen reden tot zorg’’, sust Davide Farnocchia van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Bennu scheert twee keer rakelings langs de aarde: in het jaar 2135 en 2182. Hij komt dan zelfs dichterbij dan de maan. Tot het jaar 2300 heeft de aarde 99,94 procent kans om de ontmoeting met Bennu te overleven.

Examenfraude

Een man verkleedde zich als zijn vriendin om een eindexamen in haar plaats af te leggen. De uit Senegal afkomstige student Khadim Mboup misleidde leidinggevenden op de middelbare school van zijn vriendin gedurende drie dagen door zich als haar voor te doen. Zijn vriendin moest het eindexamen Engels afleggen, maar kon nauwelijks Engels spreken of schrijven. Op de 4e dag ontdekte een van de examinatoren iets vreemd en werd de identiteit van de jongeman, die een pruik, jurk, sjaal, oorbellen en zelfs make-up droeg, onthuld.

De KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.