Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 1 augustus 2021

Zondag 1 Augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag is er veel bewolking en vallen er geregeld buien. Vooral in de middag kan er ook een klap onweer bij de buien voorkomen en valt er lokaal veel regen in korte tijd. Het is 18 of 19 graden en de matige zuidwestenwind ruimt in de middag naar het noordwesten. Aan het eind van de middag neemt de buiigheid af en komt de zon vaker tevoorschijn. Vanavond klaart het vanuit het noordwesten verder op en is het in heel de regio droog. De temperatuur zakt naar waarden tussen de 15 graden aan zee en 11 graden verder landinwaarts. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Advocaat niet met pensioen

De trainerscarrière van Dick Advocaat heeft weer een bijzondere wending gekregen. De Haagse trainer, die het afgelopen anderhalf jaar Feyenoord onder zijn hoede had, is de nieuwe bondscoach van Irak geworden. Advocaat moet proberen om dat land naar het WK 2022 in Qatar te leiden. Vorig seizoen gaf Advocaat meermaals aan dat hij geen club meer wilde coachen. Voor een nationale ploeg stond De Kleine Generaal nog wél open. Dat avontuur ligt dus in het Midden-Oosten. Irak kwam slechts één keer eerder uit op een WK Voetbal.

Schietpartij

De politie heeft vijf personen aangehouden in verband met een schietincident dat vrijdagavond 30 juli plaatsvond in Rotterdam Oost. Onder de verdachten valt ook het 32-jarige slachtoffer, die lichtgewond raakte. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen van het incident. De politie kreeg vrijdagavond rond 23.45 uur een melding van een schietpartij op de Dieze in Rotterdam Oost. Volgens omstanders zouden twee personenauto's zijn weggereden. De politie wist beide auto's aan te houden in de Nystadtstraat, zo'n drie kilometer verderop.

Corona in de regio

De afgelopen 24 uur zijn in onze regio 432 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er iets meer dan vrijdag, toen het RIVM 369 nieuwe besmettingen meldde. Donderdag waren het er nog 577.
Anders dan op vrijdag zijn er de afgelopen 24 uur géén sterfgevallen in onze regio bij het RIVM gemeld. Het zevendaagse gemiddelde is verder gedaald van 471 besmettingen op vrijdag naar 432 besmettingen op zaterdag. Op donderdag lag dat gemiddelde nog op 528.

Dodelijke selfie

Een 26-jarige vrouw kwam om het leven nadat ze per ongeluk zichzelf neerschoot. De Indiase maakte een selfie met het geladen wapen en drukte af op het verkeerde apparaat. Ze legde haar vinger op de trekker om te poseren met het wapen waarna het wapen afging. Volgens Ary News raakte de kogel de vrouw in haar nek. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Echter had ze bij aankomst het leven al gelaten.

Selfie met olifant

Ieder jaar sterven er verschillende mensen na het nemen van een selfie. De zelfportretten zijn razend populair, maar mensen durven daarbij wel eens de omgeving uit het oog te verliezen. Een tiener uit India stierf na het nemen van een selfie met ene olifant. Een 15-jarige jongen uit India zag hoe een olifant plots door zijn dorp liep. De jongen dacht dat het een leuk idee zou zijn om een foto te nemen met de olifant. De kolos was hier echter niet van gediend, en vertrapte de jongen. Het voorval gebeurde in het dorpje Majlispur waar de 15-jarige Mithun Paswan samen met twee vrienden de olifant benaderde.

Van de wal in de sloot

De Nederlandse drugsbaron Çetin G. heeft spijt van zijn vlucht naar Turkije. Dat vertelt zijn advocaat tegen het AD. De drugshandelaar is in Nederland veroordeeld tot 12 jaar cel maar ontsnapte in 2016 door zijn enkelband door te knippen. Hij vluchtte naar Turkije en waande zich daar onschendbaar. Dit bleek echter onterecht: G. is nu veroordeeld tot 1482 jaar cel. G. werd veroordeeld tot 12 jaar cel voor het transporteren van 8.000 kilo cocaïne naar Ecuador. De drugs werd aangetroffen in bananendozen. Het was de op één na grootste drugsvangst ooit in Europa.

Vreemd

Strandgangers in Florida moeten raar hebben opgekeken toen er afgelopen weekend een man aanspoelde in een zelfgebouwd voertuig. Hij zou wandelend over zee onderweg zijn geweest naar New York, zo'n 1600 kilometer verderop. "Onderweg stuitte hij echter op enkele problemen." De man bevond zich in een soort enorm hamsterwiel, met drijvende boeien aan de uiteinden. Volgens lokale media zou het gaan om Reza Baluchi, een inwoner van Florida. Dat schrijft The Guardian. De kustwacht werd opgeroepen nadat de man aanspoelde op een strand in Flagler county aan de oostkust van Florida.

De KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel
met vragen over het vaccineren en de toekomstige vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie
broere no 22

De Kerken Spreken op de zondagavond

De uitzending wordt uitgezonden vanuit de Sionskerk.
Van 18.00 - 18.30 uur is er gepaste muziek.
Om 18.30 uur wordt er overgeschakeld naar de Sionskerk voor het uitzenden van de kerkdienst.

De uitzending kan worden gevolgd via de frequenties 106.0 FM of 93.1 via de kabel.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.