Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 4 januari 2021

Maandag 4 januari

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandag is het bewolkt in de regio en druilerig met af en toe lichte regen of motregen. Het wordt 3 graden, maar door de matig tot aan zee krachtige noordoostenwind voelt het aan alsof het vriest. Vanavond en vannacht is het bewolkt en blijft het druilerig. De temperatuur gaat nauwelijks omlaag en komt uit op 2 graden. De noordoostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig.
Dinsdag is het een bewolkte dag met soms wat lichte regen of motregen. Bij een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind wordt het maximaal 3 graden en voelt het waterkoud aan.

Autobranden

In het jaar 2020 zijn er flink meer autobranden geweest dan het jaar ervoor. In de provincie Zuid-Holland gaat het om en stijging van 13 procent. In Rotterdam hebben 243 auto's vlam gevat.
Landelijk gezien werd er bijna 5600 keer alarm geslagen voor een autobrand, een stijging van iets meer dan 6 procent. Branden als gevolg van ongevallen en autobranden op snelwegen worden niet in dat overzicht meegenomen. Om goed te vergelijken is er slechts één P2000-melding per dag per staat meegeteld.

Gerry Marsden

Het lied dat door hem wereldberoemd is geworden, schalt regelmatig door De Kuip. You'll Never Walk Alone. Op 78-jarige leeftijd is de Britse zanger Gerry Marsden overleden. "Het was een enorm aimabele man," zegt Lee Towers, die zelf de Feyenoord-versie heeft gemaakt en deze eenmaal samen zong met Marsden.
Marsden maakte onderdeel uit van Gerry and the Pacemakers dat in 1959 werd opgericht. De band pikte het nummer You'll Never Walk Alone op uit de musicalwereld en maakte het wereldberoemd.

Gevaarlijk

Een 16-jarige jongen heeft zaterdagavond zeer grote risico's genomen om uit handen te blijven van RET-controleurs. Hij rende daarbij een metrotunnel in. "Dit had hij met de dood kunnen bekopen," schrijft de politie. De jongen rende op station Marconiplein de metrotunnel in richting station Delfshaven. De politie en de medewerkers van RET besloten hier niet achteraan te rennen. Er reden op dat moment nog metro's en in de tunnel ligt een rail waar de metro stroom vandaan haalt. Hier staat 750 volt op.

Vaccineren

De GGD Zuid-Holland Zuid start niet op 18 januari maar op vrijdag 15 januari 2021 met het vaccineren van zorgpersoneel in sporthal Deetos in Dordrecht. Volgens de GGD verloopt de voorbereiding op het vaccineren van zorgpersoneel zo voorspoedig dat er eerder gestart wordt met het toedienen van het coronavaccin.
Eerder werd al bekend dat het kabinet heeft besloten om als eerste de medewerkers van de acute zorg en het personeel van verpleeghuizen te vaccineren.

Kunstwerk

Op de Bornsestraat in Hengelo heeft een bestuurder zich vrijdag op zaterdag 's nachts klem gereden in een groot kunstwerk. Het bestelbusje belandde midden op een rotonde in de enorme vlaggen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder nergens meer te bekennen. De oorzaak van het eenzijdige ongeval is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het busje is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Stunt

De schaftkeet van Staatsbosbeheer die onlangs werd ontvreemd bij de werkschuur in Peebos is donderdag opgedoken in Doezum. De Doezumer Oudjaars Ploeg (DOP) was deze keer verantwoordelijk voor de 'diefstal'. Staatbosbeheer kreeg de keet terug en DOP deed er een disselslot bij om een derde diefstal te voorkomen. Twee weken geleden brachten de leden van DOP in het holst van de nacht een bezoek aan de werkschuur in Peebos en namen de keet mee.

Dom

Voor de burgemeester van Antwerpen begon het jaar met een enorme blunder. Een radiozender videobelde met hem, maar hij was vergeten een belangrijk kledingstuk aan te doen: een broek!
"Ik ben wat afgeleid. Kan het zijn dat u daar in uw onderbroek zit?" vroeg de radio-presentator. De burgemeester had niet meteen door wat de presentatrice bedoelde. "Hoe kan je dat weten? Oh. Omdat ik voor een spiegel zit waarschijnlijk. Verdorie. Daar heb ik geen rekening mee gehouden."

Vuurwerk

Honderden vogels zijn tijdens de jaarwisseling in Rome dood uit de lucht komen vallen. Mogelijk schrokken de vogels zich letterlijk dood van het vuurwerk of vlogen ze in paniek tegen gebouwen aan door de harde knallen. Dierenrechtenorganisaties in Italië spreken van een slachtveld. Op social media gingen al snel beelden rond van een straat in de binnenstad die bezaaid is met dode vogels, het gros spreeuwen. Een automobilist filmde de vogels die over de hele straat nabij het Terministation verspreid lagen. Hij postte de video op YouTube. “Ze zijn gestorven door het vuurwerk.
broere no 24

Burgemeester

De Groningse burgemeester Koen Schuiling heeft op sociale media de lachers op zijn hand gekregen vanwege zijn droogkomische nieuwjaarsfilmpje. Uitgedost met grote oorwarmers en drinkend uit een 'dromer-mok' blikt de burgemeester terug op het 'geweldige jaar'. Ook roept hij op om je vooral aan de regels te houden. Hij krijgt veel waardering. "Het was enorm genieten afgelopen jaar", begint de burgemeester het filmpje met komische toon. We zien de 61-jarige burgervader met oorwarmers op in de tuin achter z'n iPad aan het werk.

Wat gebeurde er op 4 januari

Op 4 januari 1976 is in Nederland en Vlaanderen voor het eerst een aflevering van Sesamstraat te zien. Het programma wordt gemaakt door de NOS en de BRT. Sesame Street wordt in 1969 ´geboren´ in Amerika. Miljoenen kinderen maken via dit programma kennis met enkele creaties van poppenspeler Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Oscar, Bert & Ernie, Grover, Graaf Tel en Elmo. Voor Kermit en Ernie levert Henson overigens ook zijn stem. Het kinderprogramma wordt een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H