Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Koorddanser

"Het was spannend. Maar angst was het laatste waaraan ik dacht. Ik had veel andere dingen om aan te denken. Elke stap moest een goede stap zijn." Dat zegt de Estse koorddanser Jan Roose, die dinsdag op een spectaculaire manier de oversteek van gebouw De Rotterdam naar de Zalmhaventoren maakte. "Het voelt goed om weer op de grond te zijn", reageert hij na afloop. "Maar daarboven was het beter." Het was de eerste keer dat Roose in de lucht ook nog eens met een hoogteverschil van dertig meter te maken kreeg. Hij ging van 150 naar 180 meter.

Rotterdam

Het aantal passagiers dat van en naar Rotterdam vliegt is bijna weer op het oude niveau. In juli maakten maar liefst 314 duizend mensen gebruik van Rotterdam The Hague Airport, meer dan de drukste maand in 2019, dus voor corona. Het aantal nachtvluchten tikte de tweehonderd aan. De sterke groei heeft vooral te maken met het grote aantal vakantievluchten. De 352 van juli zijn er bijna 100 meer dan in 2019 (259). De vliegmaatschappijen vervoerden 51 duizend vakantiegangers van en naar Rotterdam. In 2019 waren dat er 'slechts' 23 duizend.

Duinbrand

De N57 tussen Ouddorp en Port Zélande is in beide richtingen afgesloten vanwege een grote duinbrand in het gebied. De brandweer is met man en macht bezig om het vuur te bestrijden. Het vuur gaat in de richting van Museum R.T.M. met oude tramwagons. Vakantiepark ECO De Punt is vanwege de enorme rookontwikkeling gedeeltelijk ontruimd. Het gaat om honderden mensen. Zij zijn opgevangen in sportcomplex Dorpstienden in het centrum van Ouddorp. Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen gewonden gevallen.

NFM

De polsstokverspringers trokken afgelopen weekend naar Friesland voor één van de meest speciale wedstrijden van het jaar: de NFM (Nationale Fierljep Manifestatie). Bij dit evenement is iedereen die wil meedoen welkom. In It Heidenskip strijden de springers traditioneel om de titel en een gouden hanger. Bij de senioren sprong thuisspringer Ysbrand Galama de wedstrijd open met 20.56 meter. Andere toppers kwamen hierbij in de buurt, maar in zijn tweede sprong nam Rian Baas (Gouda) met 21.27 meter de leiding over.

Hoge nood

Vlucht BA438 was donderdag even na de middag opgestegen vanop de Londense luchthaven Heathrow. De piloten hadden de landing al ingezet, toen ze plots van het cabinepersoneel te horen kregen dat een van de passagiers een dringende boodschap niet langer kon ophouden. De veiligheidsvoorschriften stipuleren dat alle inzittenden tijdens de landing vastgegespt in hun stoel moeten blijven, waardoor de crew zich verplicht zag om een go-around te maken. Volgens de luchtvaartwebsite Airlive hebben de piloten na een extra rondje rond Haarlem het vliegtuig veilig aan de grond gezet.