Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdagochtend trekt er veel bewolking en buiige regen over het land. Lokaal is onweer mogelijk. Er komt later vanuit het zuiden ook soms wat ruimte voor zon. Waar de zon schijnt, loopt het kwik flink op, in Limburg tot lokaal 28 graden. Ook in de middag zijn er flinke buien mogelijk, met kans op onweer, windstoten, hagel en lokaal veel regen.

Zaterdag zijn er zonnige perioden en verspreid trekt een regenbui over. Verder is het onstuimig, met een vrij krachtige wind, aan zee zelfs stormachtig, 5 tot 8 Bft.

Tbilisi-Feyenoord zonder publiek: ook uitvak leeg

Feyenoord kan in de uitwedstrijd bij Dinamo Tbilisi niet gesteund worden door de eigen aanhang. De UEFA heeft de Georgische ploeg namelijk gestraft met een Europese thuiswedstrijd zonder publiek. De kaartverkoop voor de wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League ging donderdag van start, maar is vanwege deze straf per direct stopgezet. Feyenoord adviseert supporters nadrukkelijk geen reis te boeken naar de uitwedstrijd van volgende week en raadt hen ook af om kaarten te kopen voor dit duel.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Drinkwaterbedrijf Oasen start regionale campagne voor vers water.
Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Om het advies bekend te maken, hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart.

Vier je vakantie met Synerkri

Boogschieten, waterfun, vakantiebios, creatieve -, techniek-, wetenschappelijke en natuuractiviteiten zijn allemaal onderdeel van het zomerprogramma van Synerkri! .Voor veel activiteiten is een Synerkri lidmaatschap nodig. Activiteiten waarbij dat niet nodig is, zijn Synerkri on Tour, Vakantiebios en het driedaagse evenement Vakantiedorp in de laatste week van de zomervakantie. Informatie over lid worden en over de activiteiten is terug te vinden op de website: www.synerkri.nl

Wat te doen in Streekmuseum

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op de donderdagen: 22 augustus om 14.30 uur. Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen: 15 augustus om 14.30 uur. Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.