Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief

Mont Martre in het Loetbos

Elk jaar organiseert Vereniging Krimpener Kunstwaard in het Loetbos (Loetweg 6, Lekkerkerk) nabij de kanoverhuur Mont Martre, een evenement voor iedereen. Dit jaar op zaterdag 20 augustus van 12 tot 17 uur of langer. Ook dit jaar kan je komen schilderen, kleien, tekenen, steen hakken, hout zagen, exposeren, demonstreren, zingen, musiceren, verhalen vertellen en gedichten voordragen. En natuurlijk ook kanoën. Iedereen is welkom, amateurs en professionals, kijkers en doeners, opa’s en oma’s, ouders en kinderen en de toegang is gratis.

Smit gaat losgeslagen boorplatform Schotland berge

Het Rotterdamse bergingsbedrijf Smit Salvage gaat voor de kust van Schotland een losgeslagen boorplatform bergen. Het 17000 ton zware platform, de Transocean Winner, raakte op drift tijdens een storm. Het werd zondag versleept over de Atlantische Oceaan. Door het slechte weer raakten de sleepdraden met de sleepboot los. Het liep uiteindelijk vast op de kust van het eiland Lewis aan de noordwestkant van Schotland. Er was op dat moment niemand aan boord. In het platform zit volgens Britse media wel zo'n 280 ton aan diesel.

Eerste zeeschip tankt gas in Rotterdamse haven

Een primeur in de Rotterdamse haven maandag. Er kwam voor het eerst een zeeschip gas tanken. De Deense tanker Ternsund is bezig met zijn eerste reis en vaart op vloeibaar gas (LNG). Het schip van 147 meter lang en 22 meter breed ligt sinds afgelopen weekend bij Vopak in de Botlek. Het schip heeft daar nafta (een mengsel van koolwaterstoffen) overgeslagen. Omdat LNG een stuk duurzamer en schoner is dan stookolie, geeft het Havenbedrijf 10 procent korting op het zeehavengeld. De Ternsund is de eerste die daar gebruik van maakt.

Rotterdam steeds meer toeristenstad

Rotterdam is het afgelopen jaar nog aantrekkelijker geworden voor toeristen. Het aantal bezoekers is opnieuw met 11 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Touroperators spelen er handig op in. Volgens de woordvoerder van de Euromast is sprake van een stijging van het aantal bezoekers". Er verschijnen steeds meer buitenlandse operators die naast het gebruikelijke Amsterdam ook kiezen voor een dag in Rotterdam. Daarnaast wordt gewerkt met combitickets, zodat toeristen meer plekken van de stad kunnen bezoeken.

Koning opent museum Rotterdamse kunstverzamelaar

Koning Willem-Alexander opent het museum van de Rotterdamse grootindustrieel en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh. Museum Voorlinden opent op 10 september officieel de deuren. Museum Voorlinden komt op een landgoed van 40 hectare in Wassenaar. Rotterdam dong ook mee in de strijd om het museum. Maar omdat gesprekken met de gemeente nergens op uitdraaiden, viel de keuze op Wassenaar. Wim Pijbes, voormalig directeur van de Kunsthal en het Rijksmuseum in Amsterdam, is de directeur.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open

Drinkwaterbedrijf Oasen start regionale campagne voor vers water.Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Om het advies bekend te maken hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor het doorspoeladvies.