Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief

Abram van Rijckevorselweg twee weken dicht

Binnenkort wordt in Capelle aan den IJssel de Abram van Rijckevorselweg twee weken lang afgesloten tussen het Capelseplein en de Couwenhoekseweg. De weg kan daarna meer verkeer verwerken. Eerst wordt het oude asfalt verwijderd en worden er nieuwe rijbanen gemaakt. Daarbij komen er extra rijstroken bij de kruisingen en wordt de complete verkeerslichtinstallaties vervangen. De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 1 september en zondag 14 september.

Doping bij SV Spakenburg

In 2011-2012, het seizoen dat de club kampioen werd, hebben de spelers van topklasseclub Spakenburg doping gebruikt, aldus het NRC Handelsblad, dat zich baseert op de verklaringen van twee spelers. Een groot deel van de selectie zou gedurende het seizoen een supplement van een stimulerend middel hebben genomen.
De KNVB is op de hoogte van dit vergrijp en stelt een onderzoek in, mocht de club de regels hebben overtreden, dan zal de tuchtcommissie van de KNVB zich over de zaak buigen.

Prijzen voor fruit omlaag

Op de markt zal vanaf maandag een stortvloed aan zomerfruit en groente tegen lage prijzen worden aangeboden. Dat verwacht Henk Achterhuis, voorzitter van de belangenclub van Nederlandse marktkooplui. Vooral producten die wij veel naar Rusland uitvoeren zullen extreem goedkoop worden. Dat zijn o.a. peren, rode paprika's, tomaten en komkommers. Van deze producten gaat liefst 60% van onze oogst naar Rusland. De supermarkten doen waarschijnlijk niet mee aan de prijzenslag. Zij zitten vast aan langlopende contracten.

Run op bedrijfsfiets verwacht

De rijwielbranche maakt zich klaar voor een run van werknemers op de fiscaal voordelige 'fiets van de baas'. Werkenden kunnen dit jaar nog met honderden euro's korting een nieuwe fiets bij hun werkgever bestellen. Maar per 2015 wil staatsecretaris Wiebes een einde maken aan deze regeling. Hij wil het voor bedrijven gemakkelijker maken om laptops, tabletcomputers en mobiele telefoons aan hun personeel te verstrekken zonder fiscale heffingen. De bedrijfsfiets moet daarvoor wijken.

Niet afhankelijk van Russisch gas

Volgens directeur Richard van de Sanden van het Wetenschappelijk Instituut voor Energieonderzoek DIFFER, is het helemaal niet nodig dat Europa, en dus ook Nederland, afhankelijk is van gas uit Rusland. Maar dan zou de politiek wel bereid moeten zijn te investeren in alternatieve energiebronnen als de zon, water en wind. Hij verwacht trouwens niet, dat Rusland de gaskraan dichtdraaait, omdat de hele economie op de gasexport draait. De Russen danken 40% van hun inkomsten aan de export van gas naar het westen.

Oefeningen voorbij, zeggen ze

Het Russische ministerie van Defensie heeft vrijdag meegedeeld dat de militaire oefeningen aan de grens met Oekraïne beeindigd zijn.
"Gevechtsvliegtuigen die deelnamen aan de oefening zijn terug op hun permanente bases en antiluchtdoelgeschutseenheden zijn begonnen hun materieel op te laden om te vertrekken naar hun normale posities."
Het ministerie van Defensie in Kiev gaat ervan uit, dat de Russen de grens overtrekken zodra rebellenbolwerk Donetsk dreigt te vallen.

Oudste paling werd 155 jaar

Volgens De Telegraaf is de voor zover bekend oudste paling ter wereld overleden. De vis, die in een waterput in het Zuid-Zweedse Brantevik leefde, was volgens de overlevering zeker 155 jaar oud, zo meldde de Zweedse radio. Een jongen had het dier in 1859 in de put gegooid.
Volgens Spakenburg Paling BV aan de Haringweg in Spakenburg was de oudste in Nederland gevangen paling 85 jaar. Wetenschappers kunnen de leeftijd van een paling vaststellen door het gehoorbeentje door te zagen en de ringen onder een microscoop te tellen als bij een boom.

Pistorius beroept zich op oerinstinct

De Zuid-Afrikaanse officier van justitie heeft feiten verdraaid om paralympiër Oscar Pistorius in diskrediet te brengen. Dat betoogde diens advocaat Barry Roux vrijdag in zijn slotpleidooi, waarin hij vrijspraak eiste van de moordaanklacht. Pistorius zou niet hebben geweten dat hij op zijn vriendin Reeva Steenkamp schoot, toen hij in februari vorig jaar vier keer door een dichte wc-deur vuurde als gevolg van een 'oerinstinct'.
Rechter Masipa moet zich nu door 4000 pagina's bewijsmateriaal worstelen en doet 11 september uitspraak.