Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief

Nepincassobureau stuurt honderden brieven

Mensen in de regio Rijnmond hebben een brief gekregen van het niet-bestaande incassobureau Corpus Justitia. In de brief wordt gesommeerd snel 129,80 euro over te maken, anders wordt beslag gelegd op huis en auto.De Fraudehelpdesk waarschuwt mensen vooral niet te betalen en het aan de helpdesk te melden als ze zo'n brief krijgen.Het 'succes' van de brief is mogelijk dat er niet om een heel hoog bedrag wordt gevraagd, aldus een woordvoerder van de Fraudehelpdesk. ''Mensen denken algauw: laten we voor de zekerheid maar betalen.''


Tanken over grens kost schatkist miljard'

De Nederlandse overheid loopt jaarlijks ruim 1 miljard euro aan inkomsten mis doordat automobilisten uit de grensstreken massaal in België of Duitsland hun tank volgooien. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van BOVAG. De recente verhoging van de btw en de accijnzen heeft dan ook desastreuze gevolgen voor pomphouders in de grensstreek. Het onderzoek wijst uit dat 53 procent van de mensen die maximaal 20 kilometer van de grens wonen, regelmatig in het buurland tanken.

Opnieuw een berisping voor Bram Moszkowicz

De reeds uit zijn ambt gezette raadsman wordt wederom verweten slecht of niet bereikbaar te zijn geweest en afspraken niet na te komen. Ook zou Moszkowicz afspraken op het laatst hebben afgezegd en zonder overleg zaken aan kantoorgenoten hebben overgedragen.Het gaat om een zaak uit 2011 waarbij Moszkowicz rechtsbijstand zou verlenen aan een minderjarige. Na een declaratie van 5.000 euro was hij echter niet meer bereikbaar, werden afspraken afgezegd en werd de zaak uiteindelijk overgenomen door een collega.

Vakantie in het Streekmuseum 1/2

Het is zomer! De zomeractiviteiten in het museum gaan weer van start. Elke dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de zomervakantie kunnen kinderen lekker spelen, luisteren en knutselen. Op de dinsdagmiddag kijken en luisteren naar de avonturen van Rokus en Teuntje tijdens het poppenkastverhaal. Deze keer krijgen Snuf de hond en Kaatje de Kip de schrik van hun leven als er wel heel vreemde dieren op het erf verschijnen…. Daarna is er een speciale kinderrondleiding waarna de kinderen lekker buiten kunnen spelen met ouderwets speelgoed.


Vakantie in het Streekmuseum 2/2

Elke donderdag maken de kinderen hun eigen poppenkastpop. Als de poppen klaar zijn is het tijd om het museum te bekijken. Voor de knutselmiddag graag van te voren reserveren: Tel: 0180-514866 of via de mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl Wanneer: Elke dinsdag- en donderdagmiddag in de vakantie om 14:30 uur in het Streekmuseum, IJsseldijk 312 te Krimpen a/d IJssel Kosten:Poppenkast: normaal entreegeld à € 2,50 per kind incl. rondleiding en ranja Voor de knutselmiddag € 2,50 extra. Met het Jeugdvakantiepaspoort gratis.