Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Covid-cijfers dalen

Het lijkt de goede kant op te gaan met de strijd tegen corona. Het aantal bevestigde besmettingen daalde de afgelopen week met zes procent naar 52.087 en het reproductiegetal belandde onder de 1. Het RIVM plaatst wel een kanttekening bij deze cijfers. Zo is er 16% minder getest dan de week daarvoor. Het percentage positieve tests is juist toegenomen, van 10,6 naar 11,7. Dat maakt volgens viroloog Bert Niesters dat het kabinet nog minstens een week moet wachten met het aankondigen van versoepelingen. Komend weekend wordt daarover de knoop doorgehakt.

Ernstig ongeluk

Bij een ernstig verkeersongeluk vrijdagavond op de A20 bij Schiedam is een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
De politie meldt dat bij het ongeluk meerdere auto's betrokken waren. Omdat brokstukken van de wagens op beide weghelften terecht waren gekomen, was de snelweg in beide richtingen een tijd afgesloten.
Bij het ongeluk raakten ook twee mensen gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk op de A20 bij Schiedam is nog niet bekend.

Britten claimen winst 1/3

De Britten zijn ervan overtuigd dat ze de eerste slag in de oorlog om Jersey hebben gewonnen.
'Victoire', kopte The Daily Mail op haar internetsite nadat tientallen Franse vissersschepen hun blokkade van de haven van St Helier, de hoofdstad van Jersey, hadden opgegeven.
De Britten stuurden twee patrouilleboten naar het Kanaaleiland. Dat bleek voldoende om de gemoederen te bedaren. Zestig Franse vissersboten hadden donderdagmorgen de haven van St Helier afgesloten. Iets na het middaguur verdwenen ze weer.

Britten claimen winst 2/3

De Britse verontwaardiging werd gevoed nadat een Franse vissersboot invoer op een plezierjachtje van een op Jersey wonende Brit. Deze was erin geslaagd de blokkade van de Franse vissers te omzeilen. De Franse vissers lieten het er niet bij zitten en enterden het glasvezel bootje met hun stalen vissersboot. Volgens eigenaar Jonathan Ruff had hij geluk dat zijn motor niet geraakt was. 'Dan had er van alles kunnen gebeuren', verklaarde hij tegenover The Sun.
Volgens één van de Franse vissers was er sprake van een 'nieuwe slag van Travalgar'.

Britten claimen winst 3/3

Hij moet misschien zijn geschiedenisboeken nog eens lezen, want die slag tussen de Britten aan de ene kant en de Frankrijk en Spanje aan de andere kant werd indertijd, tijdens de Napoleontische oorlogen in 1805, glorieus gewonnen door de Britten. Het standbeeld van admiraal Nelson op Trafalgar Square in Londen herinnert eraan.
Premier Johnson liet John Le Fondre, chief minister van het eiland, weten dat hij hem volledig steunt. Hij schijnt echter te zoeken naar een manier om de spanning te verminderen.

Ontleend aan De Telegraaf, vrijdag 7 mei 2021

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.