Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Dinsdagochtend is het bewolkt en valt er verspreid nog een bui. Vanmiddag blijft het droog met vanuit het westen een streepje zon. Het wordt 8 graden en er staat een matige noordwestenwind. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. Het koelt af naar 4 graden en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Woensdag is er nog even wat zon en blijft het droog. In de middag wordt de bewolking dikker en in de loop van de middag gaat het vanuit het noordwesten regenen.

Corona

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben maandagavond, ondanks eerdere berichtgeving, tóch enkele versoepelingen aangekondigd tijdens de persconferentie over de stand van zaken rond het coronavirus. Zo mag het winkelen op afspraak per 16 maart niet meer met maar twee personen per winkel, maar met een maximum van één klant per 25 vierkante meter winkeloppervlakte. Ook maakte het demissionaire kabinet bekend dat volwassenen weer met zijn vieren buiten mogen sporten, op anderhalve meter. Vanaf 16 maart mogen kinderen weer zwemles volgen in binnenbaden.

Voetbal

De KNVB roept het kabinet opnieuw op om dit seizoen nog beperkt publiek toe te laten in de voetbalstadions. Specifiek noemt de bond daarbij de bekerfinale op 18 april in De Kuip en de resterende topwedstrijden in de eredivisie, zoals Feyenoord-Ajax op 9 mei. "Laten we samen kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken", schrijft de KNVB richting het demissionaire kabinet. Op de coronapersconferentie van maandag werd onder meer bekend dat de terrassen mogelijk op 31 maart weer open kunnen. "Mensen kunnen dan in de buitenlucht en op 1,5 meter afstand van elkaar weer genieten.

Wisdom

Zeker 70 jaar oud is albatros Wisdom, en daarmee is ze de oudst bekende in het wild levende vogel ter wereld. Maar het dier is nog niet te oud om nageslacht ter wereld te brengen. Vorige maand kwam haar nieuwste kuiken uit het ei, meldt de Amerikaanse natuurorganisatie USFWS. De laysan-albatros leeft op Midway, een kleine eilandengroep midden in de Stille Oceaan die deel uitmaakt van de VS. Laysan-albatrossen worden meestal niet ouder dan 40 jaar. Wisdom, voor het eerst geringd in 1956, is een uitzondering.

Geuroloog

“Hoe ruikt Almere? Dat is de vraag die cultuurinstelling Kunstlinie stelt aan de inwoners van de stad. Zij kunnen dat laten weten aan de instelling die er vervolgens een geuroloog mee aan de slag laat gaan. Het doel van het project is een geurkaars, die ruikt naar Almere. Geuroloog Jorg Hempenius uit Zeewolde: “Zij wonen hier en weten als geen ander hoe de stad ruikt. Het is een beetje een abstract begrip, maar het gaat er vooral om dat de stad verschillende geuren bij de inwoners oproept.””

Wat gebeurde er op 9 maart

Als ‘geboortedag’ van de Barbie-pop wordt vaak 9 maart 1959 genoemd. Op die dag werd de pop van speelgoedfabrikant Mattel namelijk geïntroduceerd bij inkopers van de zogenaamde 1959 Toy Fair. Het idee voor de Barbie-pop ontstond volgens de overlevering toen Ruth Handler, een van de oprichters van Mattel, haar kind zag spelen met een papieren aankleedpop. Niet lang hierna maakte Handler een reis door Zwitserland waar ze kennismaakte met de modepop Bild Lilli Doll. Dit zou een soort voorganger van Barbie blijken.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.