Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Dinsdag wisselen wolkenvelden en zonneschijn elkaar af en is het droog. Ondanks de aanwezige zon, loopt het kwik niet verder op dan -2 of -3 graden. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanavond en vannacht is er meer bewolking, maar blijft het wel overal droog. Af en toe klaart het nog even op. Overheerst de bewolking dan ligt het kwik rond de -6 of -7, maar als het wat langer opklaart zakt de temperatuur snel naar waarden net onder de -10. Er staat een zwakke noordoostenwind.

Ballen rollen toch

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff dreigt biljartcentrum Merwehof een boete op te leggen vanwege het overtreden van de coronaregels. Bij het biljartcentrum vonden toezichthouders van de gemeente vijf bezoekers die zich verstopt hadden in een kast. In het centrum bleek ondanks de geldende lockdown gewoon nog gebiljart te worden.
Het was de toezichthouders al op 14 en 17 januari opgevallen dat het centrum open was. Ze gaven het biljartcentrum daarom eerst een bestuurlijke waarschuwing.

Brand

Aan de Spuikreek in Rotterdam-IJsselmonde zijn dinsdagnacht 24 bewoners geëvacueerd vanwege een zeer grote brand in een flat. De brand ontstond rond 01:45 uur op de achtste etage van het gebouw.
Er zijn vier flatbewoners naar het ziekenhuis vervoerd. Drie bewoners hebben rook ingeademd en één persoon is door het glas gegaan. Die heeft sneetjes opgelopen. Deze gewonde flatbewoners hoefden niet in het ziekenhuis te blijven. Inmiddels is de brand uit. De woning is uitgebrand en onbewoonbaar. Drie andere woningen hebben ook schade. Vanwege de kou kon er sneller worden opgeschaald.

Maaltijdbezorger

Voor veel mensen levert de sneeuw veel plezier, maar voor sommige ouderen is het winterwonderland te link om naar buiten te gaan. Bezorger Ton van Nooij voorziet die mensen in Vlaardingen van een warme maaltijd. "Deze mensen hebben onze hulp nodig. Dus we brengen de maaltijden met liefde." Met de winterse dagen trekt de vraag naar de bezorging van warme maaltijden aan, volgens Van Nooij. De chauffeur brengt al twintig jaar maaltijden rond en zeker in deze tijd vindt hij zijn werk extra mooi. "Het is met dit weer mooier, maar ook spannend. Met dit weer moeten we alle zeilen bijzetten, want we willen geen ongelukken maken."

Brandweer zit vast

De brandweer in de kazerne aan het Metaalhof in Rotterdam-Prins Alexander heeft zondagmiddag even geen calamiteit kunnen oplossen. De wagen kon de kazerne niet uit, omdat de deur niet open ging.
Rotterdam-Oost werd zondagmiddag even na 17:00 uur getroffen door een stroomstoring. Alle kazernes hebben nog altijd een handbediening voor de garagedeur. Echter, bij die van de kazerne Metaalhof brak het touw en kon de deur niet omhoog.De brandweerlieden konden vervolgens niet uitrukken voor diverse meldingen van mensen die vastzaten in een lift.

Oude tram

Door de hevige sneeuwval reden veel trams in Rotterdam zondag niet. Om de rails schoon te krijgen, bedacht de RET wel een heel bijzondere oplossing: een tram van maar liefst 90 jaar oud werd van stal gehaald en ingezet als sneeuwschuiver. Normaal gesproken staat de tram bij Stichting RoMeO in het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum. Maar nu was hij dus weer eens te zien in de stad. "Aan de voorkant heeft de tram een sneeuwschuiver. Daarmee vegen we de baan schoon", legt trambestuurder Rik uit. Binnen heeft Rik een grote stok liggen met een krabber waarmee hij de wissels kan uitgraven.

Koud op balkon

De bewoonster van een flat aan de Narcisstraat in Winschoten werd maandagochtend door haar dochter van één jaar buitengesloten op het balkon. Het meisje zette de ‘klink’ op de deur toen haar moeder even op het balkon stond. Omdat de vrouw de deur niet meer open kon krijgen moest de brandweer in actie komen. De vrouw kreeg een isolatiedeken om warm te blijven. Omstanders brachten haar een muts en jas. Na zo’n veertig minuten konden de brandweermannen de deur verwijderen en kon de vrouw herenigd worden met haar dochtertje.

Wat gebeurde er op 9 februari

Op 9 februari 1946 wordt de Partij van de Arbeid opgericht als opvolger van de Sociaal Democratische Arbeiderspartij (SDAP). Als kort na de Tweede Wereldoorlog de verzuilde politieke organisaties van voor de oorlog opnieuw worden opgezet, leeft bij veel aanhangers van de vooroorlogse SDAP de wens om op te gaan in een nieuw op te richten ‘doorbraakpartij’. De doorbraakgedachte is tijdens de oorlog, onder andere in het interneringskamp in Sint-Michielsgestel, ontstaan en omvat het idee dat na de bevrijding de maatschappij opnieuw moet worden ingericht.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.