Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Multivlaai

Medewerkers van een filiaal van de Multivlaai aan het Poolsterplein in Rotterdam-Alexander ontdekten bij de opening van de zaak op zaterdagochtend vijf kogelgaten in de winkelruiten. De politie kreeg rond half twee in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van knallen nabij winkelcentrum Alexandrium. Toen zij daar 's nachts aankwamen, troffen zij daar niks aan. Zaterdagochtend alarmeerde het personeel van de gebakwinkel de politie. Agenten hebben toen diverse kogelhulzen opgeruimd.

De Hofstee

Eerst moest de zorglocatie De Hofstee tot hun eigen verbazing van het gas af en nu moet De Hofstee de volgende financiële tegenslag verwerken. Het dak van het gebouw aan de Drogendijk in Spijkenisse, waar binnenkort twintig verstandelijke gehandicapten hun intrek zullen nemen, is door een brand vorige week donderdag ernstig beschadigd. Daarom heeft de non-profit stichting 10 duizend euro nodig om vooruit te kunnen. De Hofstee is opgericht om de bestaande kleine woonzorgvoorziening in Maraboehoek in Spijkenisse te vervangen. De stichting is financieel volledig afhankelijk van donaties en giften.

Week van de Veiligheid

De gemeente Krimpen aan den IJssel neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van wapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun wapen in te leveren. De Week van de Veiligheid is dit jaar van 11 tot en met 17 oktober. “Wapens horen niet thuis in onze samenleving. Ruzie los je niet op met wapens”, zegt burgemeester Vroom. “Wapengebruik neemt hard toe, vooral onder jonge mensen. Daar heb ik grote zorgen om.

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur in onze regio 272 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er 391 nieuwe besmettingen werden gemeld. Donderdag waren er 270 besmettingen, woensdag ging het om 248 besmettingen. Het zevendaagse gemiddelde ging van 241 besmettingen naar 252. Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur geen overleden regiogenoten gemeld. Twee personen uit de regio zijn wel opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een inwoner van Hardinxveld-Giessendam en een inwoner van Rotterdam.

Veroordeling

Een 13-jarige jongen uit Hoorn is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld omdat hij leeftijdsgenootjes met een mes heeft bedreigd voor chips en snoep. Ook is hij veroordeeld voor mishandeling, afpersing en omdat hij in het bezit was van een boksbeugel. De 13-jarige heeft de misdaden in Hoorn gepleegd van maart 2020 tot en met afgelopen februari. Volgens de rechtbank zocht hij telkens de confrontatie op met leeftijdsgenoten of iets oudere kinderen. Hij deed agressief en bedreigend tegen ze. "Hij maakte meerdere keren gebruik van een mes om zijn bedreigingen kracht bij te zetten", schrijft de rechtbank.

Bijzondere hond

Dat honden weten wat 'zit' en 'af' betekent is niets bijzonders, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat slimme honden veel meer woorden kunnen verstaan. Zes honden op de wereld kennen inmiddels de namen van meer dan honderd speeltjes, en de Nederlandse Nalani is daar één van. "Je doet het ook een beetje voor je eigen ego." Uit het onderzoek blijkt dat zes getalenteerde honden erin zijn geslaagd in één week tijd twaalf namen van speeltjes aan te leren voor de Genius Dog Challenge. Het lukte ze ook nog eens om deze twee maanden te onthouden.

Big brother

Singapore voert een ietwat duister experiment uit met robots die door de straten patrouilleren en mensen aanspreken als ze 'sociaal onwenselijk gedrag' vertonen. Er is ophef in het land over de zoveelste schending van de privacy. Er hangen 90.000 beveiligingscamera's in Singapore op een bevolking van 5,5 miljoen mensen. Dat aantal moet verdubbeld zijn tegen 2030. Ook komt er mogelijk gezichtsherkenningstechnologie op lantaarnpalen. De robots die patrouilleren op straat vormen de nieuwste methode om de bevolking in de gaten te houden.