Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Het weer

Zondag is het zonnig met landinwaarts nog een paar stapelwolken. De temperatuur komt wat hoger uit en varieert van 22°C langs de kust tot 24°C in het oosten van de regio. Er waait slechts een zwakke tot aan zee matige wind uit het noorden tot noordwesten.
Volgende week is het hoogzomers in het Rijnmondgebied met een sterk oplopende temperatuur. Het is stralend zonnig en het blijft aanhoudend droog. Uiteindelijk loopt de temperatuur op naar 30°C of hoger. Volgens de laatste berekeningen bestaat er een goede kans dat we aan het begin staan van een hittegolf.

Ongeval N210

Op de CG Roosweg in Lekkerkerk vond zaterdagmiddag een ongeval plaats, waarbij de bestuurder van één van de betrokken auto’s om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde vlak na 13:00 uur. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit. Twee auto’s botsten frontaal op elkaar, waarna één van de voertuigen in het water terechtkwam. Eén automobiliste is aan haar verwondingen overleden, een andere betrokkene is met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Knarrenhof

Margreet Weber roept al jaren dat ze later met haar vriendinnen van de tennisvereniging wilt samenwonen. Inmiddels is het 'later' en heeft de Dordtenaar besloten om er echt werk van te maken. Met een Knarrenhof in Dordrecht zou haar grote wens kunnen uitkomen. Weber en de Verenigde Senioren Partij (VSP) willen graag een Knarrenhof realiseren in Dordrecht. De politieke partij heeft daarom een initiatiefvoorstel ingediend bij de gemeenteraad. Margreet en een paar leden van de VSP namen daarom dinsdag een kijkje in Gouda: daar staat sinds een paar maanden een Knarrenhof.

Happy Birthday

Niet schrikken als je elektrische gazonmaaier vandaag plotseling begint te zingen. Hij is niet zelfbewust geworden, alle Automowers zingen vandaag Happy Birthday voor de Mars Rover Curiosity. Het is vandaag tien jaar geleden dat Curiosity op Mars is geland en Husqvarna heeft dit marketingstuntje bedacht om de verjaardag van het meest eenzame robotje in het universum: vanaf de groene tuinweiden van planeet aarde zingen al hun automatische motormaaiers de NASA-grazer op de rode planeet Mars toe.