Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief

Protest

De politie heeft ingegrepen bij een demonstratie tegen de verplichting om een mondkapje te dragen in delen van Rotterdam. De groep demonstranten, die een 'stadswandeling' maakte vanaf het Schouwburgplein naar het Stadhuis, weigerde een mondkapje te dragen. Er is niemand aangehouden. "Halverwege de Korte Lijnbaan werd de groep tegengehouden", zegt verslaggever Mirjam de Winter. "Net werd ook een vrouw afgevoerd door de politie. Zij werd alsmaar bozer en bozer. De demonstranten gingen ook in discussie met de politie."

7000 man publiek

Er is zondag bij de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta plek voor maximaal 7000 supporters. Feyenoord heeft bevestigd dat er enkele aanpassingen zijn in hun richtlijnen met betrekking tot de coronamaatregelen. Gezinsleden en jongeren mogen toch bij elkaar zitten. Aanvankelijk was de regel dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar moest zitten, inclusief mensen uit hetzelfde gezin. Maar op basis van overleg met de gemeente en veiligheidsregio is besloten dat deze maatregelen niet nodig zijn.

Zwembad Pernis

Het openluchtzwembad in Pernis moet onmiddellijk van het slot. Dat vindt de gebiedscommissie Pernis, die hierover een ongevraagd advies heeft gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam. Het Pernisser zwembad werd dit weekeinde voor de tweede keer gesloten vanwege nachtelijke insluipers. Jonge volwassenen klommen er in de nacht van vrijdag op zaterdag over het hek. De maatregel die daarop volgde? Twee weken sluiting. De gebiedscommissie vindt dat er overhaast is gehandeld en voelt zich bovendien gepasseerd door Sportbedrijf Rotterdam

SOS

Drie vermiste zeelieden zijn gered van een onbewoond eiland. Het drietal had groot 'SOS' in het zand geschreven. Twee vliegtuigen zagen dit en schakelden de reddingsbrigade in. De zeelieden maken het nu goed. Het gebeurde allemaal op een eiland in Micronesia, een land dat een stuk boven Australië ligt. De zeelieden waren aan het varen maar verdwaalden. Na een tijdje hadden ze geen brandstof meer en konden niet meer verder varen. Drie dagen lang dobberden ze op zee, waarna ze aanspoelden op een eiland, zo'n 190 kilometer van de plek waar ze vertrokken.

Bankstel

Agenten keken zondag vreemd op toen zij een autootje met 40 kilometer per uur over de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem zagen sukkelen. Ook opvallend was het forse bankstel op het dak en in de achterbak, vastgebonden met alleen een touwtje. En dat allemaal over de vluchtstrook en zónder rijbewijs. Het rijdende bankstel was bijna groter dan de auto die het vervoerde. De bestuurder gaf aan het meubelstuk als verrassing te hebben meegenomen voor zijn vrouw. Op de A50 durfde de waaghals het gaspedaal toch niet verder in te drukken uit vrees zijn lading te verliezen.

Wat gebeurde er op 6 augustus

De eerste atoombom werd op 6 augustus 1945 op de Japanse stad Hiroshima gegooid. De Amerikaan Paul Tibbets was de piloot die de atoombom naar de Japanse stad bracht. Het vliegtuig waarin hij vloog vernoemde hij naar zijn moeder: Enola Gay. Met het gooien van de atoombom wilde Amerika het einde van de Tweede Wereldoorlog bespoedigen. Tijdens de oorlog was in Amerika het zogenaamde Manhattan Project van start gegaan, een uitermate geheim project waarbij gewerkt werd aan de ontwikkeling van de atoombom.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.