Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief

Alle kunst weg uit museum Boijmans

Het was een hele operatie, maar museum Boijmans Van Beuningen is vanaf maandag helemaal leeg. De laatste kunstwerken zijn afgelopen weekend uit het museum gehaald. Het museum is de komende zeven jaar gesloten voor een ingrijpende renovatie. Sinds januari werden de 151 duizend museumstukken in fases elders ondergebracht. Een deel blijft zichtbaar voor het publiek op andere plekken in de stad ("Boijmans bij de Buren"). Ook reist een selectie van kunststukken over de wereld ("Boijmans in het Buitenland").

Definitieve vervanger Fyra besteld

De NS heeft 18 treinen besteld die in 2025 over het intercitytraject tussen Schiphol en Brussel gaan rijden. De snelle treinen (tot 200 km/u) van het Franse Alstom zijn vergelijkbaar met de 79 intercity's die vanaf 2021 binnen Nederland zullen rijden. Het is de definitieve vervanger van de Fyra, de mislukte hogesnelheidsdienst tussen Amsterdam en Brussel, die kort na de eerste rit in 2012 allerlei gebreken bleek te hebben. Sindsdien rijden er over het traject vervangende treinen. Het Fyra-debâcle kostte de NS zo'n 67 miljoen euro. Voor de nieuwe treinen betaalt NS 200 miljoen euro.

Beleggers zoeken dekking

Beleggers houden hun hart vast nu de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten verder uit de hand loopt. Zij zoeken dekking tegen de schermutselingen tussen Washington en Peking. De Dow Jonesindex, toonaangevend voor de beurs van New York, viel maandag ruim 750 punten terug. Ook de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, de AEX-index, is in één week omgeslagen van recordjacht naar forse verliezen. Vrijdag waarschuwde het economisch bureau van de Rabobank ook al voor de handelsoorlog en de naderende Brexit, die als een 'donkere wolk' boven de BV Nederland hangen.

Ramkraak voor één mountainbike

Een ramkraak plegen om één mountainbike van ruim 2000 euro te stelen, terwijl er fietsen van 8000 euro voor het grijpen zijn. Het lijkt een plot van een slechte film ware het niet dat dit de feiten zijn waar fietsenzaakeigenaar Norman van Hees mee te maken heeft. Het is een uur of vier 's ochtends als Van Hees slachtoffer wordt van een ordinaire ramkraak. Een onbekende ramt met een rode Renault tot twee maal toe de pui van de zaak. Hij rijdt enkele meters door het pand, stapt uit en terwijl het alarm afgaat, loopt hij naar de mountainbike die in het etalage staat. Schade: één bike, 2000 euro, schade aan de zaak: 9000 euro.

Moedertje lief

Donald 'DJ' Cooper kon in de Amerikaanse eredivisie NBA niet aan de bak komen. Daarom was de basketballer naar Europa getrokken om hier te spelen. DJ had zich zelfs tot Bosniër laten naturaliseren en zou voor het nationale team gaan uitkomen. Alleen een drugstest stond nog tussen hem en het blauw-gele tenue. De test zou waarschijnlijk positief zijn, dus leverde hij de urine van zijn vriendin in.

Alleen wist DJ noch de vrouw dat ze zwanger was.... DJ is inmiddels weer terug nar de VS.

Wat te doen in Streekmuseum

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op de donderdagen: 8 augustus en 22 augustus om 14.30 uur. Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen: 8 augustus en 15 augustus om 14.30 uur. Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.

Vier je vakantie met Synerkri

Boogschieten, waterfun, vakantiebios, creatieve -, techniek-, wetenschappelijke en natuuractiviteiten zijn allemaal onderdeel van het zomerprogramma van Synerkri! .Voor veel activiteiten is een Synerkri lidmaatschap nodig. Activiteiten waarbij dat niet nodig is, zijn Synerkri on Tour, Vakantiebios en het driedaagse evenement Vakantiedorp in de laatste week van de zomervakantie. Informatie over lid worden en over de activiteiten is terug te vinden op de website: www.synerkri.nl