Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief

Drie cruiseschepen in Rotterdamse haven

Het cruiseseizoen in Rotterdam kent dit weekend een van de hoogtepunten. Drie cruiseschepen doen vrijwel tegelijkertijd de haven aan. Zaterdag meerden de eerste twee schepen af bij de cruiseterminal aan de Wilhelminakade. Het ging om de Rotterdam en Nautica.
De Rotterdam overnacht in de thuishaven om zondag weer het ruime sop te kiezen. Het maakt dan plaats voor de Insignia. Dit schip van Oceania Cruises doet tussen zondag 12.00 uur en 20.00 uur Rotterdam aan

Willem-Alexander niet in beeld

Wie het Olympische nieuws volgt weet, dat koning Willem-Alexander in gezelschap van premier Rutte en vaandeldrager Jeroen Dubbeldam naar Rio is gevlogen.
Bij de tv-uitzending van de opening van de Spelen, zagen wij Dubbeldam trots met de Nederlandse vlag het stadion binnenkomen. Daarna zwenkte de camera naar de tribune, waar premier Rutte naast een onbekende juffrouw in een rode jurk, beiden staande, enthousiast stond te klappen.
Kon de camera onze koning niet vinden, of had iets hem belet de opening van de Spelen bij te wonen?

Minder wespen, meer muggen

Dit jaar zijn er minder wespen, omdat zij gedesorriënteerd door regenbuien hun nest niet konden terugvinden. Hun larven hadden daardoor geen schijn van kans te overleven. Dit melden medewerkers van de Universiteit van Wageningen. Hoewel wij wespen over het algemeen als lastig ervaren, zijn zij zeer nuttig voor de insectenstand. Zij voeren hun larven met muggen en vliegen die zij vangen. De laatste jaren ziet men een toename van de Franse veldwesp in Nederland. Deze wesp komt minder snel op zoetigheid af dan de gewone Duitse wesp.

Ongeschonden uit het water

Rijkswaterstaat heeft een nieuwe manier ontwikkeld om stoffelijke overschotten die in het water drijven zo ongeschonden mogelijk boven te halen. Met een soort cocon worden lichamen uit rivieren, kanalen en meren gevist, zonder dat het forensisch onderzoek verstoord wordt. Met de zogenaamde 'Octopus' wordt op dit moment op de patrouillevaartuigen van RWS en de politie getest. Inmiddels zijn vier lichamn zo geborgen. Tot voor kort werden de waterlijken met een stok en haak boven water gehouden, totdat de waterpolitie ter plaatse was om de lichamen te bergen.

Bandenprikker teistert kust

Badplaats Scheveningen wordt opgeschrikt door een bandenprikker die het heeft voorzien op fietsen. De vandaal leefde zich in twee dagen tijd uit op meer dan honderd tweewielers. Volgens de politie trok de dader met name langs de populaire kuststrook een spoor van vernieling. Hij maakte daarbij gebruik van een mes of een ander scherp voorwerp, aldus de politiewoordvoerster. De politie hoopt de prikker via camerabeelden te kunnen opsporen. Kortgeleden lukte dat bij de Westlandse bandenprikker, die meer dan 300 banden lekstak.

Schilderclub Krimpen start weer

Eind augustus start weer de schilderclub Krimpen. Een groep enthousiaste gevorderde schilders die 1x per 2 weken op vrijdagmorgen schilderen in het Onderdak. Het programma omvat schilderen van eigen thema’s en gezamenlijke thema’s, een workshop modeltekenen /schilderen en een workshop landschapschilderen. Kom eens langs voor een bakkie tijdens de openingstijden van de club. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan via schilderen@weijtenburg.nl of telefonisch via 06-39676710.

'Pink Panther'-bende opgerold

De Spaanse politie heeft in Barcelona vijf vermoedelijke leden van de zogenaamde 'Pink Panther'-juwelenbende gearresteerd. Een speciale eenheid van de Catalaanse politie stond hen op te wachten toen de dieven, van wie één gewapend was met een pistool, een juwelierszaak aan de beroemde Passeig de Gràcia probeerden te beroven. De internationale politieorganisatie Interpol schat dat het Pink Panther-netwerk voor meer dan 334 miljoen euro aan juwelen heeft gestolen bij ongeveer 380 gewapende overvallen tussen 1999 en 2015.

Weer uitstel voor Bouterse

De Surinaamse krijgsraad heeft het proces tegen Desi Bouterse opnieuw verdaagd. De krijgsraad wil zich de komende maanden beraden over de vraag hoe het verder moet met het zogeheten 8 Decemberproces. Dit beraad is nodig nu de aanklager gevraagd heeft het proces stop te zetten. Dat heeft rechter Cynthia Valstein-Montnor vrijdag gezegd. Ze heeft de zaak naar 30 november verdaagd. De aanklager heeft het verzoek om het proces te stoppen gedaan in opdracht van president Desi Bouterse zelf. Deze is de hoofdverdachte. Naast hem staan 22 anderen terecht.

Inspectie grijpt in

De gezondheidsinspectie in de Duitse stad Viersen heeft officieel aangifte gedaan tegen 'Heilpraktiker' Klaus Ross. Ross heeft een kankerbehandelingskliniek in Bracht, vlakbij de Limburgse grens en wordt in verband gebracht met enkele recente sterfgevallen, onder wie twee Nederlanders. In opdracht van de justitie in Krefeld werd de kliniek van Ross vorige week vrijdag doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers gelicht en gebruikte medicamenten bekeken. Na inzage daarvan deed de inspectie aangifte.

De lat ligt hoog 1/5

De komende zestien dagen worden we overspoeld met sportnieuws en de verwachtingen zijn hooggespannen. Het record-aantal medailles voor Nederland werd indertijd in Sydney gehaald, en wel 25, waarvan 12 keer goud. De Telegraaf laat echter weten, dat volgens hun verslaggever in Rio dit record er na 16 jaar aangaat. Deze voorspelling is gebaseerd op de tot op heden in 2016 reeds gewonnen medailles (70 x goud, 61 x zilver en 61 x brons). Voorts gaat men uit van de indicatie van de steeds toenemende kracht van de Nederlandse sport op het wereldpodium.