Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief

Van der Steur wijzigt niet

Er is geen ruimte voor extra geld voor agenten. Dat herhaalt minister Ard van der Steur in een brief aan de politiebonden. ''Het akkoord tussen de onderhandelende partijen is tot stand gekomen in de wetenschap dat hiermee de grenzen van de financiële mogelijkheden van het kabinet tot het uiterste zijn opgerekt'', schrijft Van der Steur. De bonden zijn ontevreden over het huidige bod en houden al weken lang acties. Komend weekeinde houden ze bij de start van de eredivisie een werkonderbreking.

Kaaspakhuizen zitten tjokvol

Nederlandse pakhuizen zitten overvol met kaas. Op 1 april werd het Europese melkquotum, dat ruim dertig jaar geleden werd ingesteld, afgeschaft. Melkboeren mogen sindsdien weer zoveel melk produceren als ze willen of kunnen, zonder een boete te krijgen. Omdat de prijs van kaas de prijs van melk volgt, is de prijs van kaas sinds het afschaffen van het quotum flink gedaald. Een kilo Edammer kaas wordt nu voor tussen de 2,10 euro en 2,30 euro verkocht op de kaasveiling in Hamburg, meldt het FD. Dat is een stuk lager dan de 3 euro die normaal wordt geboden.

Rabobank ziet woningmarkt groeien

De groei van de Nederlandse koopwoningmarkt zet door. Na een sterke eerste helft van 2015 zal de markt in de rest van 2015 en 2016 verder aantrekken. Dit jaar wisselen naar verwachting 170.000 tot 185.000 woningen van eigenaar. In 2016 zal dit aantal volgens Rabobank stabiliseren rond 170.000 tot 190.000 verkochte woningen. De prijzen stijgen dit jaar waarschijnlijk met 2 tot 3,5 procent ten opzichte van 2014. Voor volgend jaar bedraagt de gemiddelde prijsstijging naar verwachting 2,5 tot 4,5 procent.

D Meisjes gezocht!

DCV is op zoek naar leuke, enthousiaste meisjes in de leeftijd van 11 en 12 jaar. Er wordt getraind op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. De wedstrijden zijn op zaterdag. Dus meisjes als je 11 of 12 jaar bent, kom gewoon een paar keer (gratis) mee trainen. Je kan dan kijken of het bevalt en dan altijd nog een beslissing nemen. Dus…heb je zin om bij ons te komen voetballen of wil je nog wat informatie? Neem dan contact op met: Monica Snoei nieuweleden@dcvkrimpen.nl

Beveiligingsbedrijf rolt cyberbende op

Een groep cybercriminelen die onder de naam 'Businessclub' opereert heeft 91,7 miljoen euro geroofd van bankrekeningen. Ook was de groep verantwoordelijk voor het stelen van duizenden gigabytes aan data en spionage in Oost-Europa. Dat heeft het Nederlandse beveiligingsbedrijf Fox-IT bekendgemaakt. Fox-IT heeft met de Amerikaanse recherchedienst FBI samengewerkt om de software die de groep gebruikte onschadelijk te maken. De FBI heeft een deel van het computernetwerk waarmee de criminelen werkten lamgelegd.

De Krimpense Zomerweken 2/2

Het grote feest is in de laatste week van de vakantie. Je kunt deelnemen aan een echte Bootcamp! Schrijf je nu snel in voor één van de vier groepen via synerkri.nl/activiteiten. Inschrijven voor de Bootcamp is verplicht in verband de veiligheid! Als slotonderdeel de Sport- en Spelparade in de wijken. Dankzij veel lokale organisaties zijn er in de Tuinstraat (17-08), de Ouverturelaan (19-08) en de Patrijzenstraat (21-08) tal van actieve en sportieve activiteiten voor iedereen.

Hoofdrijbaan Van Brienenoordbrug dicht

De hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug in noordelijke richting gaat komend weekeinde dicht. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het beweegbare deel van de brug. Het asfalt wordt er vervangen.
De afsluiting begint vrijdag om 19.00 uur en eindigt maandag om 5.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van een half uur. De parallelrijbaan over de brug blijft wel beschikbaar, maar daar zal het een stuk drukker zijn.