Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief

Vrouw erft 1,4 miljard lire

Een vrouw uit Brussel heeft van haar Italiaanse oom 1,4 miljard oude Italiaanse lire geërfd, maar het geld blijkt waardeloos. Sinds 2011 wisselt de nationale bank van Italië geen lire meer om in euro. De vrouw ziet omgerekend zo'n 723.000 euro in rook opgaan. Maar oom Salvatore, die in Berlijn woonde, had ook nog 1 miljoen Duitse mark in een kluis opgeborgen, ruim een half miljoen euro. Die kreeg zij wel omgewisseld. Ook erfde ze een huis van haar oom in de Duitse hoofdstad. De twee hadden al jaren geen contact meer, maar zij bleek de enige erfgename te zijn.

Hond in de boom

De brandweer heeft dinsdagmorgen moeten uitrukken om een hondje uit de top van een meiboom te halen in Bronkhorst. De eigenaresse zag haar Jack Russel de boom in klimmen, toen het hondje jacht aan het maken was op een kat. De brandweerlieden stonden wel even raar te kijken, toen de melding binnenkwam. Gelukkig voor de bazin wisten zij de hond snel uit de boom te halen, na vijf minuten stond het dier weer met vier pootjes op de grond. De Jack Russel is ''fel op katten", liet de eigenaresse nog weten.

Glaasje op......

Een vrouw is in het Amerikaanse Albany knalde eerst met haar auto op een ander voertuig waarna ze een brandweerkazerne binnenreed. Daarbij raakten de voordeur en twee brandweerauto's flink beschadigd. Zij bleek een kleine python om haar hals te hebben die ze vlak voor het incident had gestolen uit een dierenwinkel. De vrouw raakte lichtgewond bij het ongeluk, de slang bleef ongedeerd. De vrouw rook volgens de poltie sterk naar alcohol. Zij wordt vervolgd voor rijden onder invloed en roekeloos gedrag.