Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief

Iedereen op vakantie

Er gaan steeds meer stemmen op in Europa die vragen om ingrijpen van de Europese leiders in de financiële crisis. Maar dat is niet zo eenvoudig, want er is bijna niemand thuis. De Europese leiders bellen dus elkaar, maar daar blijft het bij. De aanvoerder van economisch Europa, Frau Merkel, wandelt momenteel door Tirol. De voorzitter van de Europese Raad, Barosso, roept dat Europa meer macht moet hebben, waar ook niet iedereen op zit te wachten, maar doet dat vanaf zijn landgoed in Portugal.

Engelse bibliotheken nemen actie

Net als in Nederland moet er in Engeland ook streng bezuinigd worden. En net als in Nederland dreigen ook de bibliotheken het kind van de rekening te worden. Om 400 van de te sluiten bibliotheken te redden is een aantal culturele instellingen met voorstellen gekomen. Zo zou er eventueel in bepaalde bibliotheekgebouwen plaats kunnen zijn voor gezondheidscentra of afdelingen van de plaatselijke politie. Bibliotheken zouden onderdak kunnen vinden bij een kerk, of ondersteund worden door particulieren. Uiteraard zouden vrijwilligers erg belangrijk zijn.

Taartgooier krijgt minder straf

De man die onlangs een taart met scheerschuim naar Rupert Murdoch, de eigenaar van News of the World, gooide tijdens de hoorzitting in het Britse parlement, heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen. Oorspronkelijk was hij veroordeeld tot zes weken celstraf, dit is nu teruggebracht tot vier weken.
In Groot Brittannië gaat men strenger om met taartengooiers dan bij ons, want weet iemand nog wat er van de taartengooiers is geworden, die een taart met rotzooi naar Pim Fortuyn gooiden?

Pilote wordt er niet heet of koud onder

De 75-jarige Myrtle Rose, een enthousiast pilote, koos woensdag het luchtruim boven Chicago terwijl president Obama een bezoek aan de stad bracht. Zij belandde in het gedeelte boven de stad, dat wegens beveiliging verboden was voor vliegtuigen. Twee F-16s stegen op, nadat er alarm geslagen was. De bejaarde pilote trok zich niets van de luchtmacht aan, zij zei later, dat ze gedacht had dat de piloten van de toestellen haar vliegtuig bewonderden. Het hele incident deed ze af als lood om oud ijzer.

Kerkblad vraagt vrijwilligers

Gezocht wordt in de wijk Langeland naar een distributieadres voor het Krimpens Kerkblad. De distributeur reikt de bladen uit aan de bezorgers. De ingangsdatum is de editie 17 van 9 september. Eén keer per twee weken op donderdag na 18 uur, na de ontvangen Kerkbladen verdeeld te hebben in 14 stapeltjes van circa 35 stuks, de bezorgers een stapeltje uitreiken met hun vaste vergoeding. Voorts mutaties en adreswijzigingen per bezorgwijk doorgeven. Tijd: circa 2 uur per keer.
Aanmelden: R. Weijtenburg, tel. 523739.

Benefietmiddag 17 september

In zorgcentrum Crimpenersteyn wordt zaterdag 17 september een benefietmiddag. Vanaf 15.00 ‘High Tea’ en ook een wijnproeverij, bloemstukken verkoop, een kunstveiling en een loterij met fraaie prijzen. Hoofdprijs een reischeque van € 150. De ‘High Tea’ wordt gehouden in de recreatiezaal van Crimpenersteyn van 15.00 tot 18.00 uur (Zandrak 66). De opbrengst is bestemd voor een boottocht met bedlegerige patiënten. Kosten € 25,- per persoon. Aanmelden bij Hannie Spilt: haspil@zellingen.nl of 180-440982.