Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Het weer

Woensdag staat er opnieuw regen op het programma. Vanochtend kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen maar vooral vanmiddag kan het af en toe weer flink doorregenen. Daarbij staat er ook nog is een stevige wind vandaag uit het zuidwesten. Boven land waait deze vaak vrij krachtig, aan de kust kan de wind krachtig of hard waaien en dat is een windkracht 6 of 7. Langs de kust kunnen vanmiddag en vanavond bovendien zware windstoten voor komen tot 75 km/uur. De temperaturen liggen vanmiddag rond de 11 graden.

Doodrijder

De vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het doodrijden van de Rotterdamse motoragent Arno de Korte blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter besloten. De chauffeur kwam in juli vorig jaar op de Waalhavenweg in botsing met de politieman, die daarbij om het leven kwam. De advocaat van vrachtwagenchauffeur Edwin M. betoogde dat de chauffeur het niet met opzet deed, maar niet meer op tijd kon remmen voor een verkeerscontrole. De advocaat wilde daarom dat de verdachte op vrije voeten kwam.

Uitstoot

Vier Rotterdamse bedrijven staan in de top 10 van de grootste uitstoters van stikstofoxiden in Nederland. Dat blijkt uit de lijst van 100 bedrijven die staatssecretaris Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dinsdag openbaar heeft gemaakt. De raffinaderijen van Shell, BP en Esso staan op plekken 5, 7 en 9. De energiecentrale van Rijnmond Energie staat op plek 10. De raffinaderij van Shell stootte volgens de gegevens van de staatssecretaris in het jaar 2019 bijna 2 miljoen kilo stikstofoxiden uit.

Amicitia

De verenigingen die al jaren gebruik maken van Amicitia, lijken zich geen zorgen te hoeven maken over de periode na 1 juli. Dan verloopt de huurperiode met KW Horeca en komt het complex definitief in handen van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg. “Het ziet er naar uit dat we ze kunnen blijven huisvesten”, zei Jan van Veen maandag namens Stichting Dorpshuis Lekkerkerk tijdens een goedbezochte informatieavond over de toekomst van het partycentrum. Ook de toekomst van Lunchroom Huisje van de Zeeuw lijkt gewaarborgd.

Cum Laude Awards

Boer Bas uit Ouderkerk aan den IJssel scoorde drie ‘gouden’ beoordelingen tijdens de landelijke keuring in het kader van de Cum Laude Awards. De oude kaas, de belegen kaas en de sambalkaas van Boer Bas vielen in de prijzen. Stuk voor stuk producten uit de eigen, ambachtelijke kaasmakerij van de familie Van der Bas. "Het is altijd mooi als je bij zo’n landelijke wedstrijd zo goed uit de bus komt”, stelt Rinus van der Bas (beter bekend als ‘Boer Bas’) tevreden vast. “Het gaat toch om een landelijke kaaskeuring met zeer kritische keurmeesters.