Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief

Twintig graden bij marathon

Marathonlopers die zondag in actie komen in Rotterdam, wacht een mooie dag. Het kan 's middags 19 tot 20 graden worden, zegt weerman Ed Aldus.
"We krijgen veel zon, het blijft droog en is vrij warm," zo verwacht hij. 's ochtends rond 10:00 uur geeft de thermometer waarschijnlijk veertien graden aan, later op de dag wordt het warmer. Er staat een matige oostenwind, windkracht 3.
De finish van de winnaar wordt even na 12:00 uur verwacht, de uren daarna trekken de amateurlopers over de finish.

Erica Terpstra gaat weer reizen voor Max

Het was drie jaar geleden een flinke teleurstelling voor Erica Terpstra toen er na een paar succesvolle seizoenen zomaar ineens een einde leek te komen aan haar programma Erica op reis voor Omroep Max. Het was een goed bekeken programma.
Gisteren, vrijdag, werd de presentatrice verrast door een telefoontje van Jan Slagter: "Je kunt je koffers weer pakken. We gaan vier nieuwe afleveringen maken."
Een dolblije Erica is van plan ons weer een aantal interessante reisbestemmingen voor te schotelen.

Optimel wil ook op het toastje

FrieslandCampina gaat salades leveren onder het merk Optimel. Het concern is hiermee het eerste zuivelbedrijf in Nederland dat een compleet branchevreemde weg inslaat. De salade wordt volgende week gepresenteerd.
De zuivelreus brengt in eerste instantie drie soorten salades op de markt: gele curry salade, paprika/komkommer en sellerie met appel en krenten.
Deze salades komen volgens de marketingmanager van FrieslandCampina in het vak voor vers brood en toast bij de supermarkt. Zij zijn op basis van gepasteuriseerde yoghurt.

Stoere oeverzwaluwwand

Oeverzwaluwen hebben een nieuwe plek om te broeden. Bij de Zevenhuizerplas is een oeverwand voor de kleine zwaluwsoort gebouwd. Aan de noordoever van de Zevenhuizerplas in Zevenhuizen is een betonnen oeverzwaluwwand vol nestgaten gebouwd. De eerste oeverzwaluwen zijn al gesignaleerd en kunnen elk moment in het zand achter de wand nesten gaan graven. Of dat ook echt gebeurt, is afwachten. "Dat weet je maar nooit." zegt Hans Sanders, voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht Rotta lachend.

Love me tender

De eerste date tussen Fajah uit Anna Paulowna en Elvis uit het verderop gelegen Tuitjenhorn was pure romantiek. Alhoewel, hun ontmoeting was puur praktisch. Fajah en Elvis zijn kamelen uit twee verschillende Noord-Hollandse dierenparken en het was tijd voor de dame in kwestie om gedekt te worden. Vooral Elvis bleek erg van zijn nieuwe vriendinnetje onder de indruk te zijn en schuimbekte dat het een lieve lust was. Binnen een uur was de daad gepiept. Als alles slaagt, hoopt het park waar Fajah woont volgend jaar een nieuwe spruit te mogen begroeten.

IJsseldijkkerkconcert op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april treedt in de serie IJsseldijkkerkconcerten te Krimpen aan den IJssel de Gemengde Zangvereniging Vriendschap uit Berkenwoude op. Het koor staat onder leiding van Cees-Willem van Vliet en medewerking wordt verleend door Jeroen Liedorp, piano en Bram Trouwborst, bas. Het concert in de IJsseldijkkerk te Krimpen aan den IJssel begint om 20.00 uur.Kaarten a 15,- (inclusief consumpties) kunt u telefonisch bestellen (0180) 512856, 523190)) en via de website www.ijsseldijkkerkconcerten.nl

Optreden Vocal Group JADE

Op zaterdag 13 april a.s. om 14.00 uur kunt u tijdens de Lifestyle Spring Market bij het Streekmuseum in Krimpen aan de IJssel genieten van het boeiende en verrassende optreden van Vocal Group JADE. JADE sleepte al drie maal een eerste prijs in de wacht: na het Balk Topfestival in De Doelen en het MBS festival onlangs nog op het Korenfestival Encore in het Isala theater. De Lifestyle Spring Market is gratis toegankelijk en biedt gezellige kraampjes, een tombola, heerlijke hapjes en drankjes plus JADE: muzikaal kijk- en luisterplezier van niveau.

Cursussen het NUT

Dit jaar verzorgt het NUT vier workshops Bloemschikken. Inmiddels hebben die van herfst en kerst plaats gevonden, maar de lente-workshop komt nog en wel op vrijdag 12 april van 20.00 tot 21.30 uur in De Tuyter. Er is nog plaats, dus als u zin hebt, schrijf u dan a.u.b. in bij het NUT in De Tuyter. De leskosten bedragen 10,00 euro, de materiaalkosten komen op maximaal 7,50 euro.

De laatste bloemschikworkshop, die van de zomer, is op vrijdag 14 juni. Kosten eveneens 10,00 en 7,50 euro.

Rechtse AfD-er pion van Kremlin

Een vooraanstaande rechtse politicus uit Duitsland staat onder controle van het Kremlin, stellen verschillende gerenomeerde Europese media. De Russen paaiden Markus Frohnmaier met reisjes naar de Krim, Moskou en de door hen gesteunde seperatisten in het bloedige oorlogsgebied van Oost-Oekraïne, waar sinds 2014 al dertienduizend mensen stierven. Rusland tracht ook rechts-populistische politici in andere landen te paaien om sancties te ondermijnen. Zo droeg de Italiaanse minister Salvini een pro-Poetin-T-shirt en kreeg Marine le Pens partij een miljoenenlening van de Russen.

Tiara taboe

De rijkgevulde Britse juwelenkist staat niet zo maar open voor Meghan, de Amerikaanse vrouw van prins Harry. De hertogin van Sussex - van wie haar echtgenoot zegt:'Wat Meghan wil, krijgt Meghan' - moet buigen voor de ijzeren wil van koningin Elisabeth. Die stelt de Royal Collection, één van de meest waardevolle collecties van juwelen en sieraden, slechts beperkt voor haar open. Naar verluidt is The Firm, zoals de bijnaam van de koninklljke familie luidt, niet blij met het regelmatig extravagante en geldverslindende gedrag van de Amerikaanse. De koningin bepaalt nu welk sieraad beschikbaar is.

Handenvol werk

Voor motorraces in Spanje worden nog twee pitspoezen gezocht. Dat zijn die dames die altijd in pikante pakjes naast de coureurs staan voor de wedstrijd begint en een beetje zwoel in de camera kijken. Tarief voor een dagje werk: 200 euro plus gemaakte kosten. Vereiste vanuit de organisatie is geen hbo-denkniveau of relevante werkervaring.......alleen de borstomvang is van belang. Die dient minstens 95 centimeter te zijn, nogal joekels dus. Een rel was geboren na het uitgaan van de vacature, anderen zien het probleem niet. "Mag je dan niet eens meer model zijn?"

Debat in megastadion

De twee overgebleven Oekraïense presidentskandidaten hebben een opvallende plek uitgekozen om publiekelijk met elkaar in discussie te gaan. Het debat moet plaatsvinden in een enorm stadion in Kiev, waar ruimte is voor circa 70.000 toeschouwers. Het idee is afkomstig van komiek Volodimir Zelenski. Hij kreeg vorige maand veruit de meeste stemmen bij de eerste rond van de presidentsverkiezingen. Porosjenko stemde snel in, maar beklemtoonde op Twitter dat de confrontatie geen 'show' mocht worden. "President en opperbevelhebber zijn is geen spel." Geen grappen dus voor de komiek.

Zorgen over opmars Haftar in Libië

De internationale gemeenschap heeft de Libische krijgsheer Haftar gemaand zijn opmars naar de hoofdstad Tripoli te staken. De VN-Veiligheidsraad en de G7- landen hebben in afzonderlijke verklaringen hun zorgen uitgesproken. Haftar en zijn LNA-militie zijn vanuit het oosten van het land op weg naar Tripoli om de regering omver te werpen. Onderweg wordt hevig gevochten met andere milities en regeringstroepen.
Al Jazeera meldt dat de gevechten inmiddels plaats vinden in de buitenwijken van Tripoli.

Kind neemt bom mee naar school

Twee kinderen zijn om het leven gekomen toen een bom ontplofte op een school in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Een kind had het explosief gevonden en meegenomen om aan vrienden te laten zien, meldt Unicef. Volgens de VN-organisatie raakten acht andere kinderen ernstig gewond toen de bom afging. De slachtoffers zijn tussen de 12 en 14 jaar oud. Het komt vaker voor dat kinderen het slachtoffer worden van onontplofde bommen, omdat zij het gevaar niet goed kunnen inschatten. In het straatarme Jemen woedt al jaren een burgeroorlog.

Opnieuw betogingen in Algerije

Voor de zevende vrijdag op rij zijn er in Algerije massale betogingen tegen de machthebbers. Abdelaziz Bouteflika stapte dinsdag uiteindelijk op, maar desondanks gingen gisteren opnieuw miljoenen mensen de straat op.
Betogers riepen dat ze ook de andere drie B's weg willen hebben, namelijk de voorzitter van de Staatsraad (Bensalah), de premier (Bedoui) en de voorzitter van het Constitutionele Hof (Belaïz).
Volgens de Algerijnse media was er van vreugde over het vertrek van de president niets te merken.

Rapport Mueller schadelijker voor Trump 1/3

Meerdere leden van Mueller's onderzoekteam zijn ontvreden over de samenvatting van het onderzoek door minister Barr. De resultaten van hun onderzoek zouden veel schadelijker zijn voor Trump dan uit de samenvatting van Barr blijkt. Dat schrijven de New York Times en de Washington Post op basis van anonieme bronnen in het team van Mueller. Het is onduidelijk hoeveel leden van het team het oneens zijn met Barr´s conclusie. Maar het feit dat er in twee kranten gelekt wordt na twee jaar absoluut stilzwijgen, zegt iets over de oplopende frustatie.

Rapport Mueller schadelijker voor Trump 2/3

Hat is voor het eerst dat het team van Mueller zich uitspreekt sinds 24 maart toen Barr de samenvatting vrijgaf.
Mueller velde volgens Barr geen duidelijk oordeel over de vraag of Trump de rechtsgang had belemmerd. Barr schreef dat de president geen misdaad had begaan, maar dat hij niet helemaal was vrijgepleit door Mueller. Barr concludeerde daarop dat er onvoldoende bewijs was om de president te vervolgen. Leden van Muellers team noemen de uitkomsten daarentegen juist "allarmerend en belangrijk".

Rapport Mueller schadelijker voor Trump 3/3

Een bron noemt het "veel dringender dan Barr suggereert." Het team was ook teleurgesteld dat minister Barr ervoor koos om een eigen, zeer korte samenvatting van vier pagina's te maken, terwijl het Mueller-team ook al een kant-en-klare, uitgebreide samenvatting van de verschillende hoofdstukken bij hun rapport had gevoegd. Die samenvattingen hadden zo gepubliceerd kunnen worden, gevoelige informatie was er al uitgehaald, zeggen de onderzoekers. Minister Barr zegt dat hij op zijn vroegst half april een opgeschoonde versie van het rapport kan delen. Bron: De Telegraaf, 5 april 2019.