Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdag is het vrij zonnig weer, er drijven wel hoge wolkensluiers over, bovendien ontstaan wat stapelwolken. Het blijft overal droog. Na een koude nacht stijgt de temperatuur naar 12 tot 16 graden, alleen op de Wadden blijft het kwik iets achter. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidoostenwind, 3 tot 5 Bft. Zaterdag schijnt de zon opnieuw geregeld en wordt het nog zachter met 16 graden in het noorden tot 20 graden diep landinwaarts, de eerste regionaal warme dag van het jaar.

Rotterdam maakt zich op voor marathon

Zondag is de 38ste editie van de marathon van Rotterdam. Honderden medewerkers zijn bezig om het centrum van de stad volledig hardloopvriendelijk te maken. Wie zijn fiets in de ochtend op de Coolsingel heeft geparkeerd, zal hem niet meer terugvinden. Zowel donderdag als vrijdag maken Stadsbeheer en de organisatie van de marathon de Coolsingel volledig fietsvrij. Hoewel de marathon dit jaar start aan de voet van de Erasmusbrug, finisht deze nog wel op het vertrouwde eindpunt bij het stadhuis.

Chinezen eren hun voorouders virtueel

Een onbekende die voor jou het graf van je overleden opa bezoekt, een virtueel bloemetje op een online begraafplaats van je oma of een begrafenisceremonie bijwonen via je mobiel. Voor Chinezen die vandaag hun doden willen herdenken, maar niet de deur uit willen gaan, is de uitvaartafdeling van de Chinese Marktplaats een gouden uitvinding.China vandaag het Qingmingfestival. Tijdens dit drie dagen durende festival vieren Chinezen de lente en herdenken ze de doden.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.