Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

Middeleeuws kerkhof ontdekt

Bij rioleringswerkzaamheden in de Bloemenbuurt in Zwijndrecht hebben archeologen een kerkhof gevonden uit de veertiende of vijftiende eeuw. Bij de Lindtse kerk aan de Develweg werden botten, vier menselijke skeletten en een complete grafkist gevonden. De grafkist is nog in goede staat. Er ligt waarschijnlijk een kind in begraven. De kist wordt in zijn geheel gelicht, geopend en archeologisch onderzocht. De werkzaamheden aan het riool zijn tijdelijk stilgelegd. Wanneer die weer worden hervat is nog niet duidelijk.

Unilever wil botermerken verkopen

Unilever doet zijn margarinemerken Bona, Blue Band, Becel en Zeeuws Meisje in de verkoop. De stap is een reactie op het eerdere overnamebod van het Amerikaanse Kraft Heinz op Unilever. Het bedrijf wil bewijzen dat het beter zelfstandig kan blijven en stoot nu onderdelen af die weinig opleveren, zoals de margarines. Dat heeft te maken met het feit dat er minder brood wordt gegeten. Bij de oprichting van Unilever stond margarine aan de basis. Het bedrijf komt voort uit de Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers. Er zou al belangstelling zijn voor de tak.

Schiphol eerst veiliger, dan groei

Schiphol kan niet groeien voordat de risico's voor het vliegverkeer op en rond de luchthaven zijn aangepakt. Het ontwerp van het vliegveld en het systeem voor de afhandeling van het vliegverkeer zijn zo complex dat dit structurele problemen oplevert. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Verder kan groei volgens de raad niet veilig worden opgevangen met slechts beperkte aanpassingen. Er zou een fundamentele discussie moeten komen over de toekomst van de luchtvaart en de voorwaarden voor de groei van Schiphol. Daarbij moet het Rijk de eindverantwoordelijkheid nemen.

Reizigers op kosten gejaagd

Waar de prijzen voor vliegtickets laag blijven, schieten de kosten voor alles en wat er nog bij komt omhoog. Zo wordt ruimbagage meenemen aan boord komende zomer in veel gevallen een stuk duurder. Ook het bijbetalen voor eten aan boord en voor het kiezen van bepaalde stoelen, wordt steeds normaler. Bijbetalen voor handbagage lijkt de volgende stap. Luchtvaartmaatschappijen willen de ticketprijs zo laag mogelijk houden om gunstig uit de vergelijkingen te komen. Aldus De Telegraaf van donderdag 6 april.

Beleid ECB gevaarlijk

Het beleid van de Europese Centrale Bank, waarbij de rente extreem laag wordt gehouden, is een gevaar voor de financiële sector. Die kritiek komt dit keer niet van banken, maar van een adviesraad van het Duitse ministerie van Economische Zaken. In een woensdag gepubliceerd rapport schrijft de raad, die bestaat uit academici, dat de risico's van het monetair beleid niet in verhouding staan tot wat ermee wordt bereikt. De raad stelt dat het beleid alleen is gericht op het stimuleren van de kredietverlening, terwijl de gevolgen voor de financiële sector worden genegeerd. Door de lage rente is winst behalen vrijwel onmogelijk.

Is Kim Jong-un nog te stoppen?

Wat kan de wereld nog doen om te zorgen dat Noord-Korea stopt met zijn nucleaire dreiging? Mogelijk helemaal niets meer. Dictator Kim Jong-un lijkt de internationale gemeenschap volledig in zijn greep te hebben. Veel experts zijn ervan overtuigd dat niet IS, China of Rusland de grootste leiderschapstest voor de Amerikaanse president Donald Trump is, maar het onberekenbare Pyongyang dat blijft doorgaan met het afschieten van raketten en dreigen met atoomwapens. Trump verklaarde onlangs dat als Peking niet wilde meewerken, hij zelf het varkentje zou wassen.

Amerika veroordeelt gasaanval Syrië

De Verenigde Staten dreigen met unilaterale actie tegen Syrië na de gruwelijke gasaanval waarbij tientallen mensen om het leven kwamen. Tijdens een opmerkelijke oorwassing van Rusland in de Veiligheidsraad opperde de Amerikaanse VN-Ambassadrice Nikki Haley dat haar land zal ingrijpen als de Verenigde Naties dat niet doen Of ze sancties of militaire interventie bedoelde was niet duidelijk. Ze sprak wel harde woorden over Moskou, dat Bashar al-Assad de hand boven het hoofd blijft houden. Trump liet in een commentaar ook al doorschemeren actie te overwegen.

Belastingaangifte invullen

U kunt uw belastingaangifteformulier laten invullen door een vrijwilliger. Vooraf een afspraak maken bij de vrijwilligersbalie in het gezondheidscentrum, Groenendaal 1, of bel 515840, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Ook voor aanmeldingen van de Ouderenbonden kunt u zich aanmelden.
Als u woonachtig bent in Krimpen en uw inkomen niet hoger is dan € 28.482 voor alleenstaande of € 37.145 voor fiscale partners per jaar of lid zijn van een ouderenbond dan komt u in aanmerking.

Voor de bus van Ivo!

Op 22 april geeft Pop/rock coverband Applejuice and Beer een benefietconcert in De Tuyter. Het is een optreden voor de bus van Ivo. Ivo Brouwer zit in een rolstoel en is topsporter tafeltennis. Hij moet daarvoor in topsportcentrum Papendal trainen. Vervoer moet hij zelf regelen. Inmiddels rijdt hij in een bus die via crowdfunding door de Rotary Krimpen is georganiseerd. De auto is voorlopig in bruikleen. Applejuice and Beer wil het restbedrag bij elkaar spelen. In De Tuyter, toegang €5, mag meer zijn, 21.00 tot 0.00 uur, in het voorprogramma (19.30-20.45) bluesband Hop on the Bus.