Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief

Dief roept roept hulp in van politie

Een 29-jarige dief uit Wenen heeft maandag-middag zelf geroepen om de politie toen hij na het wegnemen van een portemonnee in een bedrijfs-pand in Scheveningen achtervolgd werd door getuigen. Hij vluchtte, achternagezeten door de twee getuigen, een ander bedrijf binnen. Daar riep hij dat hij de politie nodig had. Die arriveerde inderdaad snel ter plekke om hem mee te nemen naar het bureau. Een vermoedelijk medeplichtige vrouw van 31 uit Slowakije werd eveneens gearresteerd.

Doodstraf voor honden afgeschaft

Honden in het Zwitserse kanton Bern kunnen opgelucht ademhalen. Dinsdag schafte het kanton de doodstraf voor honden af. Deze kon opgelegd worden als baasjes geen belasting voor hun hond betalen. Tot ontsteltenis van dierenvrienden dreigde het dorp Reconvilier vorig jaar nog de bepaling toe te passen op de huisdieren van een aantal niet-betalende hondenbezitters in de 2200 inwoners tellende gemeente. Volgens het Centraal-Zwitserse kanton is de bepaling niet meer van deze tijd, omdat hondenbelasting via incasso kan worden geïnd.


Muziekclip voor Warchild

Drie meisjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar hebben maandag, in de grote speeltuin tussen de Parkzoom en de Middenwetering, een muziekclip opgenomen voor Warchild. De drie zongen het lied 'De Speeltuin' van Marco Borsato. Initiatiefnemer Giovanni Caminita (bassist bij Marco Borsato) was erg tevreden. De meisjes zitten op het Cantakoor in Ouderkerk, waar ze regelmatig optredens verzorgen. Het is de bedoeling om de video op de website van Warchild te zetten. In de video is onder meer te zien hoe kinderen in oorlogslanden leven. De videoclip zal ook op 112krimpen komen.