Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2009

selecteer uit het archief

Fred Vaassen was in de Tuyter

Zaterdag 4 april speelde Krimpenaar Fred Vaassen in De Tuyter de première van zijn programma "Schreeuwen aan het graf". In de voorstelling wordt het publiek meegenomen op reis van Den Haag naar Polen, maar ook op reis van nu naar toen en ook de levensreis van de twee overlevenden die nog leven nadat de oorlog is afgelopen.
Gaandeweg wordt duidelijk hoe hun leven grondig door de oorlog is vernield. Als u er in Krimpen niet bij kon zijn: begin mei is Fred in Capelle a/d IJssel te zien.

Doden door aardbeving in Italie

Midden-Italie is vannacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Er zijn zeker 27 doden, onder wie kinderen. Er is veel schade en duizenden mensen zijn dakloos geworden. Het dodental loopt waarschijnlijk nog op, omdat er nog een aantal mensen wordt vermist. Het epi-centrum lag bij L Aquilla, 85 km ten noordoosten van Rome. Ook daar was de schok voelbaar. In het historisch centrum van Aquilla zijn gebouwen ingestort. De noodtoestand is uitgeroepen.

Geweldsincident op station Almere

Op het station Almere-Muziekwijk is een man aangehouden die een NS-medewerker voor de trein wilde duwen. De man reed zonder geldig kaartje van Weesp naar Almere. Toen hij daarop aangesproken werd begon hij de NS-medewekers te bedreigen. Een van hen gaf hij een duw toen er een trein naderde. Ook een collega die tussenbeide kwam werd geslagen. Toen de politie arriveerde bleef de man zich bij zijn arrestatie hevig verzetten. De 37-jarige Weesper wordt onder meer poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

FietsStructuurPlan vastgesteld

In de raadsvergadering van 2 april heeft de raad van uinaniem het FietsStructuurPlan vastgesteld. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de infrastructuur voor fietsers in onze gemeente. De fractie van GroenLinks had eind 2005 het FietsRoutePlan uitgebracht met het idee om een structuurvisie te ontwikkelen op de fietspaden in Kr. a/d IJssel om zo het fietsen veiliger, sneller en comfortabeler te maken. GroenLinks is blij dat zijn vrijwel alle ideeen en aanbevelingen uit hun voorstel in het plan zijn terug te vinden.