Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Zondag code oranje wegens sneeuw

Het KNMI geeft code oranje af voor zondag. De forse wind en sneeuw kunnen dan leiden tot gevaarlijke situaties. Code oranje geldt zondag van 00.00 tot 24.00 uur in het hele land, behalve de Waddeneilanden, Groningen en Friesland. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers af om die dag de weg op te gaan. In vrijwel het hele land kan het spekglad worden. Dit weekend worden hoeveelheden sneeuw verwacht van wel 20 centimeter. In het hele land worden maatregelen genomen. Zo rijdt de NS met minder treinen en houden GGD's in verschillende regio's coronatestlocaties dicht. Na zondag blijft het nog dagen flink vriezen.

Extra voer runderen

Staatsbosbeheer gaat de heckrunderen in de Oostvaardersplassen bijvoeren. Dat is besloten omdat er winterweer wordt verwacht in combinatie met een stevige oostenwind, zegt boswachter Hans-Erik Kuypers. De dierenarts heeft geconstateerd dat de groep runderen over het algemeen actief en alert is, maar hun algehele conditie is wel achteruit gegaan. Dat is niet ongewoon aan het eind van de winter. Nu het mogelijk streng gaat vriezen en sneeuwen is het tijd de dieren extra hooi te geven, aldus Kuypers.

Jongeren misbruiken kwalen van ouders

Volgens buurtbewoners is de wildgroei aan blauwe parkeerborden in Rotterdam-West te wijten aan misbruik. "Jongeren maken misbruik van de kwalen van hun ouders om gehandicaptenplekken voor zichzelf te regelen", zo valt op te tekenen in de wijk. De vergunningen worden aangevraagd voor één van de ouders, maar de kinderen maken er gebruik van. Verantwoordelijk wethouder Judith Bokhove heeft een onderzoek aangekondigd, want een halve straat is 'opeens gehandicapt geworden in coronatijd'. Volgens de wethouder "statistisch gezien heel bijzonder".

Dierenambulance opent noodnummer

De dierenambulance komt met een noodnummer voor mensen in quarantaine met zieke huisdieren. Wie verplicht thuis zit vanwege een coronabestemming en met een dier naar de dierenarts moet kan daarvoor de dierenambulance Rotterdam en omstreken bellen. Medewerkers van de ambulance hebben beschermingsmiddelen zodat ze gewoon het huis binnen kunnen van iemand die in quarantaine zit. Zij brengen dan het dier naar de dierenarts en brengen 'm weer terug. Ook wie met een overleden dier zit, kan bellen.Het nummer is 010-4320354 en is bereikbaar van 08:00 uur tot 23:00 uur.

Marengo-proces uitgesteld

Het mega-liquidatieproces Marengo dat op maandag 15 februari inhoudelijk van start zou gaan, wordt uitgesteld. De rechtbank Amsterdam maakte vrijdagmiddag bekend dat corona - en dan met name de opkomst van de Britse variant - de oorzaak hiervan is. De zaak zou dienen in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp, waar een groot aantal betrokkenen aanwezig zou zijn.
In totaal staan er zeventien verdachten terecht, die worden verdacht van meerdere liquidaties en het voorbereiden daarvan. Hoofdverdachten zijn Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

Woede-uitbarsting geen reden tot ontslag

Een woede-uitbarsting van een congiërge bij een studentenvereniging, die daarop arbeidsongeschikt raakt, is niet genoeg reden voor ontslag. De 62-jarige man, in dienst om de meubels te repareren die tijdens feestjes worden kapotgemaakt, moet een passende functie krijgen via het uitgebreide netwerk van leden en oud-leden van de vereniging, vindt de rechtbank in Den Haag. De studentenvereniging probeerde hem te ontslaan vanwege ernstig verwijtbaar handelen en/of een verstoorde arbeidsrelatie. De man vindt dat hij niet ontslagen kan worden terwijl hij ziek is. Daar is de rechter het mee eens.

Leeuw nog koning in Arnhem 1/5

Nadat koning leeeuw en de rest van de troep met flinke stukken vlees waren gekalmeerd, konden donderdag drie welpjes woren ingeënt in Burgers' Zoo. Grauwend en klauwend ontvingen ze een prik tegen katten- en niesziekte. Een klus waar in het arnhemse dierenpark niet lichtzinnig over gedacht wordt. Eerst wordt de moeder gescheiden van haar kleintjes. Ook een andere leeuwin en twee welpjes moeten samen met het grote mannetje vanachter een hek toekijken hoe verzorgers het verblijf binnendringen.

Leeuw nog koning in Arnhem 2/5

Het leidt tot onrust bij de troep leeuwen. Vooral de vrouwtjes lopen onafgebroken grommend heen en weer langs het hek. De inenting moet de negen weken oude jonkies immuun maken tegen de veelvoorkomende kattenziekten. Terwijl dierenverzorgers de welpjes bij hun nekvel grijpen, injecteert dierenarts Henk Luten het vaccin. "Huiskatten krijgen min of meer hetzelfde middel", weet Luten, die de klus zonder kleerscheuren klaart. "Ze wegen tien kilo en zijn veel aangekomen de laatste weken. Normaal krijgen ze na twaalf weken een prik, maar dan zijn ze niet zo goed meer te hanteren."

Leeuw nog koning in Arnhem 3/5

Waar Artis even moest vrezen voor de toekomst van haar leeuwen, hoeft Burgers' Zoo zich absoluut geen zorgen te maken. De dierentuin, die in 1913 zijn deuren opende, is één van de oudste en succesvolste leeuwenfokkers ter wereld. "Begin jaren zestig van de vorige eeuw waren we wereldberoemd om de leeuwenfok. Het park had hét recept voor de leeuwenfok", zegt Bas Lukkenaar van Burgers' Zoo. "Dat werd vol trots geheim gehouden. Tegenwoordig delen we die kennis. Er zijn inmiddels ook leeuwen genoeg in dierentuinen."

IJs(k)oud

Eind jaren 60 werkte Paul Grisham iets meer dan een jaar op de Zuidpool. De Amerikaan bemande daar een weerstation van de marine. Tijdens zijn verblijf op Antartica raakte hij zijn portemonnee kwijt. Geld zat er niet in, maar wel een recept om zelf de likeur Kahlua te maken, een waardevol bezit op een ijskoud contiment. De 91-jarige Grisham had nooit gedacht dat hij zou worden herenigd met zijn beurs, maar na meer dan 50 jaar is dat toch gebeurd. De portemonnee werd achter een lockerkast gevonden tijdens de sloop van het weerstation.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.